Sunday, 11 July 2010

do u love english style home deco??

YESSS, me like it...me memang suka english style sbb ada floral design, tp ada cons jugak this style ie akan jd serabut/sarat kalau full concept..

surprisingly, my umah kat gombak tu me tak hias guna english style deco pun, tp me guna concept minimalis moden..me suka baca magz home deco like anjung seri etc :)
so umah me, me guna perabot mainly Ikea sbb theme modern kan, theme colour putih!! advantage, nampak luas, tp senang nampak kotor and nampak lah habuk2 nya kalau tak kerap bersihkan..

so sbb me minat english style, me memang plan nak mix concept moden minimalis + english style sikit2...so kat umah kat msia memang ada wall clock english style (me beli redeem voucher kk home deco menang contest magz sridewikeluarga)...

nilah sofa extorp ikea yg me ckp tu - kat umah me kat msia...sgt selesa utk baring2 ie tido dpn tv sbb sgt empuk and panjang, muat2 tido luruskan bdn hehhhe
me beli extorp 3 seater ikea ni masa mula2 me move in dulu (thn 2008)..kaler putih suci bersih...and of course my zharfan suka lah buat comot2 sofa tu..



dua pics kat atas just nak tunjuk pic sofa me kaler putih...pic no 1 my zharfan posing sblm pegi q-dees, 
pic no 2 aksi salaman kasih ie amik pic utk masuk contest johnson :p

sbb extorp ni boleh tukar cover ie beli/tempah cover kat ikea, so me &hubby plan nak beli cover sofa baru bila balik msia nanti..

so survey2 jugak ikea kat UK ni, some items murah bila convert pound to RM, some jd mahal banget!!


and cover sofa extorp ni jd mahal woo bila convert, ie lebih kurang RM650 !!!!so me akan beli kat ikea msia lah nanti..

and me ada beli another wall clock, me guna kat umah sewa kat sini, tp nak bwk balik msia lah nanti, royal albert punya design..fav me ni...

pic gelap sbb me snap waktu mlm :p

me yakin semua org yg ada umah sendiri suka deco2 umah kan...so what's the concept /style of ur home deco?? jom share2 :)

home sweet home :)

12 comments:

Peri PiA said...

me suka sgt!!cume masih menyewa hihi.xmo deco lagi

sweetnya pic tu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

barang2 kat ikea tue ada ygmurah2 , murah jugak tapi ada yg harga tak masuk akaljugak for some item

Lady of Leisure said...

rumah sekarang modern classic.. hehe.. cuma i tak berapa pandai menghias or arrange susun atur, semua husband punya idea hehe..

Intan said...

English style ok jugak but now Intan mcm rojak sikit...ekeke...macam suka modern pas tu suka gak colonial look pas tu suka gak klasik look...cam mano tu jadinya nanti :D

Em's Family said...

i pun suke english contemporary, but kalau i, choosing white as my main furniture, aiyoo a big no no, nanti seminggu je dah same kaler ngan kaler lain hahaha

fikaryna said...

suka jugak tapi umah ryna tema campur2..hehe..

mamalieyna said...

herm...umah tak smpt nak ikut tema..hehe..time menyewa dl beli je..bila dh pindah, sayang lak nk membeli baru ikut tema..hehe..suka moden style..weeii putih bersih, risau anak kotorkan..hehe..

Zaitun said...

Kak Zai pun suka english style,ada barang2 english yang keluarga belikan bila pergi melancong.

kinna said...

msh kmpl idea utk major deco-deco..tapi putih mmg harus elak ;)

Ummi Dania Yasmine said...

i suka country english style. tpi, kalau penuh ngan bunga2 nampak pening pulak. I pon suka victorian style tu yang ada warna hitam, maroon gabung ngan cermin antik.

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

cik ngah..meh la beli cadar wani..english style ape tu..huhu..tp buat ms skrg stok abis..huaa.. :D

Oyis said...

saya pro minimalist hehe... jimat duit, rumah pon jd lapang... i dont' quite fancy english sbb to me (my own pendapat je ni ye kak suzie) adalah agak cluttered, and i ni malas nak sapu habuk whatnots. plus maybe coz my mom punya rumah which i grew up in pon dah buat englsh-style from the wall papers to the bedsheet covers, so kalo bole nak tema lain la sket bila dah ada umah sendiri ni. altho i must say, umah kat UK ni adalah hiasan tangkap muat shj, di atas faktor2 kewangan ngeh ngeh ngeh...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails