Wednesday, 16 May 2012

Ada ombak rindu, puncak kasih

....
aktiviti wajib bila dtg Kuchin ialah..shopping kek lapis!!!

ada dua jenama yg famous..so ni salah satunya



siyes, me jd rambang mata sbb ada berpuluh2 jenis kek lapis yg pelbagai flavour, design, kaler, nama!! ada nama ombak rindu, puncak kasih etc etc :) harga RM10-RM20 each type/pack


free tasting--sbb manis2 kan...makan2 then rasa muak hehehhe

my mom,hubby & kids tgh tasting2

ramai org yg dtg ni..


end up me shopping abih RM50, my mom abih RM100 here :)
then terpaksa bwk as hand luggage naik flight--berat gak actually--sanggup tu, demi kek lapis istimewa :)

kek lapis ni kalau tak simpan dlm fridge, tahan 3-4 hari, kalau dlm fridge, boleh tahan 3 bulan tu :)
 

14 comments:

♥♥cikHannah♥♥ said...

wah....dayang salhah...tp kalaw sy lebih suka kat mira cake house. basah2 jer. terutama kek lumut dye.. tiap2 kali raya, mmg kami family salu beli kat mira cake house tu...sedap sgt..

Mummy Princess said...

Kita dulu borong sampai 10 pack kat sini. Sedap....Tak sabar tggu trip bln 12 nak ke sana lagik...

mama_umar_maryam said...

mmg sedap keklapis nih..mak sedare zt tinggal kt kuching,mmg slalu bagi 'bekal' kek lapis nih ;)

Putri said...

kek lapis dayang memang sedap.saya selalu mintak hubby belikan kalau dia ke kuching..paling best flavour oreo cheese

kakchik@ella said...

dah balik ke belum ni suzie? kalau belum KC nak kirim kek lapis.

ummiarissa said...

kek lapis pun nampak menarik..lama tak makan...tiba-tiba nak makan kek lapis pulak bila tengok kat sini..mana nak cari kat Lipis ni?

AyuArjuna BiGoshh said...

thanks for ombak rindu yg sedap hehehehehe

Mooniqueen said...

Ofismate pagi esok nak ke kchg...memang Dah ckp siang2 nak buah tangan kek lapis...hehe..

Ezna said...

Kek Lapis Dayang Salhah ada yang kata tak sedap sebab kurang gula so keras. Bagi me, sedap je! Kalau adik ipar i balik Sarawak sure kirim kek lapis yang jiran adik ipar kat Sarawak buat...makkkhaiiih sedap. Speciality Kek Lapis Cadbury dan Kek Lapis Masam Manis...makan selalu memang muak. Sekali sekala ok la....bukan selalu jumpa kek lapis ni pun..

Nana said...

Sy dlu mmg borong sebab suke gile
bli 10 free 1

Anna Da Lady said...

aa..dulu pun masa saya pergi kuching, saya pergi kedai kek batik dayang salhah ni..tapi, nampak mcm ruang kedai dia dah lain... :) Anna Da Lady

Oyis said...

wow.. mcm2 kaler kek lapis dia

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita suka kek lapis ni, kalo kat sarawak punyer sure lagik sedap kan...tapi kat sini regenya mahal2 belaka

tiefazatie said...

waena warni nie!hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails