Tuesday, 22 May 2012

BAKAR BAKAR | teringin nak memanggang

..
dapur MZ dh lama tak berasap--weekday sbb keje so alasan penat etc etc
weekend selalu kuar ajer sbb ada macam2 aktiviti, so tak msk gak jdnya...mr hubby so far redho ajer dgn wifenya yg tak sempat nak msk2 ni...MZ mcm dh hilang segala keinginan & passion utk msk2..mr hubby kata bab masak2 ni, MZberubah 360 degree lps balik dari UK ni..:(

ari tu ada ternampak alat memanggang ni..nampak kat paper ajer pun..mcm teringin nak beli, tapi kalau beli, bila masa plak MZ nak guna...emmm..kena cari masa utk msk2..seriously.. "hendak seribu daya kan"--cuma nak create "hendak" tu lah...


note : selama 2 minggu MZ kat mekah nanti Insya Allah my kakak ipar akan dok umah me and msk2 utk mr hubby and my 2 boys..so 2 minggulah dapur me will be fully utilized ;) ;)

 

7 comments:

Nurul Ain said...

saya pun teringin gak nak beli..mcm best je kan

Shariman... said...

MZ,

Masa saya mmula kahwin dulu, mak dan ayah saya pesan simple je..Jaga 3 perkara:

Makan, Pakai, Tempat Tidur..

Makan: Jaga lah perutnya, dengan makanan yang dimasak oleh kita..sebab air tangan kita lah yang akan menjadi pengikat kasih sayang..as for me..walaupun kadang2 sampai rumah jam 7, lepas maghrib akan pastikan masak jugak walaupun hanya telur goreng dan jugak kicap..(suami yang nak mcm tu)..katanya, dia suka makan masakan isteri dari makan kat luar..alhamdulillah..

Pakaian: Sentiasa jaga pakaiannya, basuh, gosok dan sediakan pakaian kerjanya.

Tempat tidur: tukar cadar seminggu skali, pastikan tmpt tidur harum sentiasa, berkemas dan jaga kemahuannya..

Sekadar peringatan untuk diri sendiri juga..

Chekgu Azrine said...

tot MZ gi umrah dengan hubby MZ sekali..

syanasaid said...

kite da beli pan ni
best senang nk guna
dapur pn xde la kotor kena percik2 minyak time goreng

aimi shaniza said...

Emi ada benda ni.ma bagi setiap org adik beradik.sgt mudah nak panggang2 n cepat n xkotor :)

mama tisya said...

aritu tgk rmi gk blogger bli pan grilled ni...kita pn jrg masak..ikut mood..hehe

tiefazatie said...

my mum baru beli g macam nie..tp jenama vantage..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails