Monday, 28 May 2012

Kenangan terindah | event & prize-giving Ibu Ratu Hatiku 2012 - Harmoni

..

Date : 25 May 2012 (Friday)
Time : 2 pm -5.30 pm
Venue : Sunway Putra Hotel (formerly the Legend Hotel)
Event : Hi tea Ibu Ratu Hatiku cum prize--giving for essay writing (Harmoni magz)

Me tulis corat-coret dulu then me tepek pics

# Me kelam kabut sbb mlm sebelum event ni, masa sampai kat umah pukul 2 pagi lps balik amik my mom, so pagi 25 may, me jaga exam sampai 12.30 pm, -->> effectnya...me tertinggal DSLR :( so semua pics adalah sgt low quality and blur2..

# me dtg berdua ajer dgn my mom, adik lelaki me tak dpt join sbb ada meeting penting, kakak me ngajar kat sekolah..so me tak de photographer utk tlg amik pic me & my mom kat atas pentas..kena tunggu pics bila kuar magz harmoni ajerlah

#event ni bermula agak lewat sbb menunggu tetamu VIP ie anak YDPA Agong, nama Tengku Suraya (yg baru sampai dari Italy pg tu)

#MC event ni ialah Nabil and seorg perempuan (Staff Utusan Karya kot..) Nabil sgt kelakar, frenyly and hensem orgnya :)

#me & my mom tak tau pun ada tema pakaian, kami bantai pakai bj merah, rupa2nya kena pakai bj tema pink and purple--editor magz Harmoni tak inform me :p

#total entries reeceived ialah 500, so me terpilih dari 500 entries..

#Tokoh Ibu (VIP) ialah Dato' Maznah

#My esei was read by the MC masa event ni...segan plak, bercampur sedey, bangga, syukur ;) my mom sgt2 diraikan and sgt ramai yg dtg ucap congrats personally, bergambar, etc etc

#ada upacara potong kek & potong pulut kuning by Tenku Suraya and Dato' Maznah & my mom..both of VVIP ni ucap congrats and berbual2 dgn my mom atas stage..me pun kat atas stage masa event utama tu..tapi tak de pic :( kena tunggu bila Harmoni publish 15 june nanti

ni kad jemputan yg ada kat atas meja



me sgt teruja tgk deko2 dlm Grand Ball Room ni --ada belon purple & pink!! meja kami meja VIP no 33, sebelah meja VVIP..

ratu hati  me dunia akhirat

ni menu hi teanya..


satu2nya pic me & my mom berdua (dari kamera me)



opening ceremony--traditional dance by kids dancers Swatari


appetizer

ni sup jagung (rasa lemak2 masin), bkn bubur jagung tau..tak berapa masuk utk tekak me hahahah

fashion show bu Hajaba

main course..ada nasi goreng, mee goreng mamak, roti jala etc etc

ada fashion show dari artis & anak2..pic blur sbb me zoom my digicam--ni lisdawati dgn anak2..sgt kurus and cantik lisda ni!!

ni rozita che wan (pakai skirt mcm barbie doll) and anne ngasri..rozita che wan nampak sgt muda and sgt comel mcm anak patung..kecik jer bdnnya cuma tinggi lampai

fashion show 2nd round sblm main event ie pengumuman winner ie nama me & my mom

ni semua artis2 yg dtg utk fashion show..ada shasha elite, ada haiza..

highlight of the day--Anuar Zain menyampaikan 4 lagu..ramain die hard fans Anuar dtg ni...Anuar zain sgt hensem cuma kecik jer orgnya..suara sgt sedap!!

me tak de langsung pic masa me & my mom kat atas pentas :( memang ramai photographer dariy pihak media..

total hadiah yg diterima ialah 15 ie dari 15 sponsor yg berbeza--cash RM3k (cek), cuti2 Vietnam sponsored by Poto Travel, 2 jambangan bunga yg sgt besar, trophy kristal, kain psg jakeel, mutiara dari tomei, hamper avon, leesa formula, secret forest, little trees, hajaba, voucher kasut brand Sketchers and mcm2 lagi--me tak ingat semua tapi total 15

semua hadiah adalah dua set ie ada label utk ibu and utk anak..so 4 org staff harmoni tlg antar hadiah2 ni ke kereta me..jambangan bunga tu sgt besar..rose2 sgt besar and harum :)


memang kenangan terindah dlm hidup me & my mom..syukur Ya Rabbal Alamin

note : me berangkat ke Tanah Suci --check in pukul 7 pg esok ..doakan me..
my blog akan ada entry once a day utk mengelakkan blog dari bersawang (me try buat schedule post siap2)

 

20 comments:

mamaRIFQY said...

wah....mmg best..hadiah yang sgt best buat ur mom and u....rugi satu je..xde pic from dslr! kalo x mesti nampak lagi best kan??

AyuArjuna BiGoshh said...

i pula tiba2 sedey....sesuatu yang indah buat mak...sampai bial takkan lupa...

selamat berangkat ke tanah suci...moga u dan famili selamat pergi dab balik...moga semuanya dipermudahkan :)

Peri PiA said...

masyAllah beruntung nya :),tahniah!

doakan yg terbaik utk MZ

Aidah said...

tahniah kak, menang hadiah yang best dengan ibu tersayang.. selamat berangkat ke tanah suci & dipermudahkan perjalanan & segala urusan di sana..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mesti mak suzz terharu n bangga sangat

Chekgu Azrine said...

murah rezki MZ...tahniah once again..

Hanim said...

wah, best gile ni. bestnya kalau boleh join sama. hukhuk...

Wansteddy Tales said...

waa... hadiah yg sngt bermakna! nak2 khas utk mak2 ni kan ;D tahniah kak suzi

Em's Family said...

seronoknye and memang serious best hadiah u, lagi best sebab cerite pasal mak u.. and congrats again!!!

εïз mummyHaza εïз said...

congrate mz... selamat pergi & kembali yek..

Kak Aya said...

tahniah! kak aya dtg blog mz smlm dan baru teringat yang kak aya ada join essay ni tp masih dlm drawer kat ofis hu hu..

Eliss Mie said...

tumpang seronok. semoga selamat pergi dan selamat kembali :)

mama_umar_maryam said...

subhanallah alhamdulillah!! slmt berangkat mz!!

~ Lady ell ~ said...

wah..bestnye.rezeki ibu dan anak ni.tahniah!

Ezna said...

bestnyer hadiah!!!

Nur-nba said...

Tahniah buat Kak Suzie.. Memang bertuah akak kerana terpilih sebagai pemenang. Bangga ibu akak mempunyai anak seperti akak. Banyak sungguh hadiah yang diterima, tak sia2 akak masuk pertandingan ni..

Semoga segala urusan akak di Tanah Suci akan dipermudahkan. Amin.

Nana said...

woww byknye adiah best2

Sharidawati Shahrudin said...

alhamdulillah...semoga selamat menunaikan ibadat umrah :)

mama tisya said...

meriah majlisnye...ada tgk kt fb gmbr mz ngan mak mz kt atas stage...smoga urusan umrah berjln lancar

tiefazatie said...

ya allah..alhamdullilah2...murah rezeki sis n ur mum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails