Friday, 18 May 2012

Rezeki dari Allah | I won something sweet for my mom

...
last few days, i was about to say (to myself ) that...mcm dh lama tak dpt call yg besh2 (err... i mean psl i menang apa2 contestlah)..

then tghari semlm, ada somebody call me..dari hp number...mula2 ingatkan one of my students, sbb kalau bab2 contest biasanya from fixed line...

well...it is a real sweet surprise for me...it turns out that...she's an editor from Harmoni Magz...congratulating me & my mom..sbb pihak juri telah memilih my mom out of 500 entries...my mom akan dpt anugerah hari ibu dan diraikan dlm majlis gilang gemilang kat hotel next week ..cuma seorg ajer pemenang utk contest ni..


me tulis esei psl pengorbanan my mom (and my dad of course) and psl kejayaan anak2 my mom (my siblings)...so berjaya memikat hati juri.. masa me join contest jacob, me buat ala kadar ajer eseinya so tak dpt memikat hati juri jacob ngeh ngeh ngeh--that's what I learnt from past mistakes and other winners experiences

me cepat2 call my mom, my adik2...memang mode excited sepanjang hari, me dgn segera membeli tix AA utk balik amik my mom next week--balik hari tu ie balik kg tghari, then mlm terus dtg KL with my mom...

bab kelakarnya, me dh lupa apa hadiah utk contest ni, sbb me tak berharap pun nak menang almaklumlah cuma seorg pemenang ajer kan...nak tanya PIC me segan plak, me cuma ingat hadiahnya percutian...then me tanya kwn2 comper kat FB, one of them (nama yumie) tlg snap pic kat atas and tag me...so hadiahnya cukup utk buat my mom happy :) syukur alhamdulillah....percutian tu adalah holiday to Vietnam..me tanya PIC hehhe and katanya memang byk hadiah iringan dlm bentuk hamper2 etc

me pun fwd esei yg me tulis kpd adik2 me...then adik me siap nangis2 sbb sedey and teringatkan arwah ayah :(

note : cash money tu dtg just in time--prize-giving tu 4 hari seblm kami bertolak pegi umrah nanti..so boleh guna as pocket money
teringat anugerah hari Ibu Karangkaraf tahun 2007...masa tu my mom dpt No. 2..

 

16 comments:

Nana said...

alhamdulilllag..rezeki
kena menuntut ilmu ngan mz ni nk karang esei

mummy_ayu said...

congrats...hadiah mothers day yg sgt2 berbaloi2..!!

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita ada tengok contest ni, then kita pun ada beli majalah harmoni ni, nanti balik nak tengok ape hadiahnya..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah MZ... rezeki datang betul masa nak ke umrah kan..

Ya Allah Ya Razzaq..

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tahniah..

bestnye suzie hadiah2 yg dapat tu..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tahniah.. waaa.. ila join tak menang btw.. tahniah mz rezeki umrah nie.. allah akan lapangkan rezeki utk org yg berniat ke sana

Peri PiA said...

tahniah MZ!!!Such a lovely daughter

mama tisya said...

tahniah mz...rezeki esei tu cz adiah utk seorg pemenang je

AyuArjuna BiGoshh said...

alhamdulillah....rezeki nak gi umrah...for me ni hadiah yang terbaik buat your mom :)

tiefazatie said...

alhamdullilah..murah rezeki sis..
tahniah!

Nad @ MamaZakwanNayli said...

congrats kak suzie!
patut la smlm bz book tiket AA :)

juanita said...

Menangis saya baca n3 Dr tau:(
Saya tabik springg laaaa....

caiyokkkk..

saya da tukar blog...
dari tetikusrusak ke juemomfofuler.com

yumielufya said...

Tahniah MZ..rezeki dari Allah untuk hambanya..syukur Alhamdulillah,Yumie tumpang happy utk MZ

nEa FleriDa / nIL said...

wah taniah kak.. sy pon dpt kol smlm,, rezeki tuk mak jugak.. Alhamdulillah :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tahniah...

Wansteddy Tales said...

Tahniah kak suzi! memang besh. nak2 hadiah ni khas buat ibu terchenta. tentu mak kak suzi happy & bangga sangat. xpernah la menang hadiah dgn esei cnts sepanjang umur hidup ni hhahaa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails