Thursday, 17 May 2012

nampak cantik & seksi tapi mungkin agak seksa

...
ternampak pic ni kat FB...siyes sgt cantik kasut tu...sbb floral design English style


tapi me memang tak pakai high heels yg melampau2 tingginya sbb tak reti pakai+sakit kaki :p setakat pakai kasut yg ada heels desig wedges ajerlah :p

rasanya ada kajian pasal high heels yg boleh affect postur badan/health

note : uolls terer ker pakai high heels? adik me terer bab2 pakai high heels--memang nampak cantik kan kalau berjln pakai high heels :)




 

18 comments:

mama tisya said...

kita pn pki style wedges je..kalo jenis gni gerun rs...kt opis ada gk yg suka pki style gni

Eliss Mie said...

mesti terlepeleot kaki me :p

Chekgu Azrine said...

xberkenan n tak blh pakai..mgkin tak biasa..so kaki sakit..hahaha

suka flat shoes..

Fai Shaklee said...

fai mmg tak pandai nk pakai heels. wages ade la. semalam berjalan seharian pakai wages yg hanya 1 inci pn dah penat kaki. balik minta en.hubby tlg urut... taubat dah tak nak pakai lagi. hehe :P

lyza said...

Assalamualaikum..

Saya kalau high dan runcing..memang la tak reti pakai..tapi kalau setakat high sikit n tak brapa runcing..ok la.. :)

Salam kenal dari saya..singgah n follow :)

Nana said...

mmg xle pakai heels sakit kaki
lgpon xsuke nnt jalan cpt lenguh heheh
klw tinggi pon wedges je ok la tapak rata kan tinggi mana pon xsakit sgt

el said...

cun kasut ni
kalo pki kasut ni g kenduri kawin or ada event jek...kalo pki high heel ngan anak2 sopin..tobatlah..hahaha
wedged sgt2 cumel gak

Oyis said...

cantiknya kasut ni. tp legs kena slim melim mcm yg dlm gmbr tu je la baru lawa. kalo legs mcm saya yg agak clunky ni, x payah berangan la nak pakai huhu

Ezna said...

x reti pakai high heels. pakai masa kahwin jer....

kakchik@ella said...

masa muda dulu, kc pakai gak yg 4 inchi, skrg tdk lagi. mula mahu mghargai dan menyayangi tulang kita yg tak da spare part nya.

AyuArjuna BiGoshh said...

tajam nyer heels ni hehehe..me lebih suka wedges :)

Huda said...

saya memang reti pakai heel ni tapi sekarang dah kurangkan sebab zaman belajar kat u (secretary course) mmg kena pakai, so sekarang kurangkan sebab dah mula sakit kaki, tapi memang cantik kalau pakai heel ni, nampak bergaya..:)

deqlis said...

klu artis pun pakai masa atas stage je...atau masa mengacara shj..pastu diorg pun tukar pakai sandal..:-)

tak sesuai utk nak berjalan seharian..setakat nak catwalk sekejap leh laa...

deqlis pakai high heel yg sesuai laa ngan tempat dan majlis..jgn sampai tekehelll kaki dan terjelepuk udah lerr..hehe

transformed housewife said...

ada pernah terbaca psl high heels ni sebenarnya direka Yahudi spy org perempuan pakai akan menampakkan punggung dah jln pun akan menarik perhatian lelaki. tak sure sejauh mana kebenarannya.

DeQWa said...

tak slalu pakai heels,lebih selesa pakai wedges,tp kalau nk sopan santun jalan,kena pakai heel la,skrg g keje pakai heels sbb kasut wedges rosak..hehehe

me suya said...

Ada heels, tp pakai bila ade event je.. lagipun mmg sakit kaki pakai lama2

tiefazatie said...

wah..btol la pe sis ckp tue..dasat2..

Matjoe said...

saya pon suka tgk my wife pakai heal, tapi takde la yg tinggi2. tapi la ni dia pakai yg flat aje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails