Sunday, 20 May 2012

Seorang isteri bukan bibik juga bukan hamba abdi

... ramai isteri yg jahil akan hak2 masing2..
kalau isteri bekerja, suami wajib tlg isteri buat keje2 umah (kalau tak mampu nak guna khidmat bibik) lah, kalau suami mampu (financially), sila sediakan helper utk isteri okeyy




suami wajib dihormati selagi mana suami itu taat kepada Allah...


 

8 comments:

::EIDA:: said...

Suka ni! Mintak share kat blog ida boleh MZ ?

Balkis said...

setuju sangat tu..kalau x mampu sediakan helper, si suami la yang bantu kerja rumah :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila carik yg niela... nie yg nak copy jugakmnie kiki

anisalya said...

suami wajib dihormati selagi dia menghormati hak2 isteri dan taat pada ALlah.

Chekgu Azrine said...

Nk share kt fb ye MZ..

transformed housewife said...

alhamdulillah tok laki ambo meme jenih suko tulung. Tapi meme ramai lelaki hok wat isteri po hambo.

ummiarissa said...

ye betul tu..sekarang ni suami banyak memerintah dan duduk relax je,tau-tau semua dah sedia..alasannya dia dah letih seharian mencari rezeki...isteri pun sama juga mencari rezeki sampingan walaupun hanya duduk di rumah...tetapi isteri beban kerjanya melebihi beban kerja suami..tidak pernah merungut kerana ingin menjadi isteri solehah...

tiefazatie said...

wah..baru tau nie..tq sis..hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails