Wednesday, 12 December 2012

2d1n cuti2 Bukit Merah Laketown Resort

alkisahnya, me & family dh lama tak pegi cuti2 msia...so sempena ujung thn ni, last2 minit, me decided nak pegi bukit merah...sbb dh byk kali asyik pegi pd-melaka ajer...so nak pegi hala utara plak..so me pun buat last minit room reservation via agoda...total RM240 for one nite stay (termasuk breakfast)...

ni kali ke4 me akan ke bukit merah..1st time masa me bujang2 -dtg tido sini sempena celebrate bday me, me dtg dgn kakak me & her family (dh tak ingat thn berapa, may be dlm thn 2002 kot ie sblm kenal mr hubby)..

then 2nd time, me dtg sini right after wedding me..ie kira dtg honeymoon lah tapi FOC sbb time tu dtg family day UIA (thn 2004),

then me dtg lg masa thn 2006, time tu dtg dgn adik2 me, stay kat water chalet 3d2n yg sgt besh rate pernite RM500(me menang contest kat tv9), time ni zharfan kecik lagi..mr hubby tak dpt cuti sbb keje...

and then kali ke 4 yg ni lah ie 9-10 dec 2012..


driving dari KL ke bukit merah around 3 hours, tol pegi balik cecah RM80 gak..sbb bertolak lps breakfast, so weolls sampai kat sini pukul 12 pm..tak dpt nak check in awal sbb reception kata bilik belum ready..so weolls decided nak pegi mandi manda kat water theme park dulu...

mula2 beratur nak kena beli tixs..me decided nak beli tox combo ie cover semua attraction lah ie water theme park, pulau org utan, cair lift & eco park...sbb arif dh cecah 90 cm, so kena byr tixs kanak2 gak..total tixs combo satu family = RM250 (mahal gak kan :( -- sbb bukan selalu dtg pun..and nak bagi my kids rasa/enjoy all the attractions lah kiranya...


so lps settle beli tixs, kami pegi main air/mandi manda kat water theme park...sgtlah ramai org sbb hari ahad kan...and airnya of courselah tak berapa bersih sbb manusia yg ramai...adatlah tempat2 mcm ni...me simpan kamera dlm locker (RM4 byrnnya), so tak de pics dlm water park, the only pic ialah then one yg me beli dari official photoG--harga RM30 sekeping..kira part of souvenir lah...



lps penat main air, weolls pegi check in--bilik ok ajer...ada 2 katil ie satu double and satu single..so cukup lah utk kami ber4, ada sofa bed gak...lunch, weolls memang tapau nasi berlauk dari KL ,so lps check in, baru mkn nasi kat bilik :)


bersambung entry yg lain plak lah.

.

8 comments:

mama tisya said...

kita last pegi b4 kawin ngan family...

Eyriqazz said...

wah,seronoknya..last time pi bukit merah time belum kahwim lagi.....

Chekgu Azrine said...

fuhh..klu me bwk 3org tu maunya 1k masuk ek..huhu..kena smpn duit..huhu

AyuArjuna So Sweet said...

me pun br balik bukit merah last month tapi sebab kursus klu dgn famili 2 kali tu pun sebab ada voucher foc heheheh

Goh LinLin said...

looks like fun

Nafisa81 said...

belum pernah gi jejalan tempat org pun. byk komitmen. hehe

Oyis said...

mcm byk dah lain tempat ni. dulu pegi thn 2004 kot, mcm x de apa sgt. skang makin menarik nmpknya, bagus la, ada option nak bwk family bercuti kan. dulu pegi zaman anak dara dgn member. alangkah bagusnya kalo bole pegi lama2 sket ek kak MZ, rasa mcm byk aktiviti tu

Eliss Mie said...

rupanya kitorang check out, suzie masuk :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails