Tuesday, 18 December 2012

Syukur Alhamdulillah | +ve

MZ dh lewat 8 hari...dlm hati MZ Tuhan ajer yg tau betapa MZ sgt berdebar wpun instict mengatakan MZ preggy...masa balik kg pun MZ dh war2 sbb ramai yg tanya kot2 dh ada isi...so MZ pun kata may be ada kot sbb dh lewat ni...MZ sampai kat Gombak (dari kelate) pukul 5 pm..mr hubby singgah kat psr mlm sri gombak...

then pukul 6 ptg sampai kat umah...masa otw MZ asyik tertido2 few times...tu salah satu simpmtom preggy bg MZ ie rasa nak tido mengantuk2 thp extreme...so dlm pukul 6.30 pm lps MZ unpacking brg2...MZ pun telah mengetest dgn mengguna pregnancy test...sgt berdebar2...

then mula2 kuar line blur...then lps tu jd sgt terang..konpem 2 lines...
SYUKUR ALHAMDULILLAH...
lps nampak dua line yg sgt clear tu...tak tau kenapa rasa mixed feeling (rasa happy, touching, terharu..takut...) sbb tak sure betul ker MZ dh bersedia...betul ker MZ nak baby lagi ni...


tapi sebenarnya memang MZ nak baby sbb MZ remove implanon and dh try to conceive for the last few months and dlm hati MZ gak, kalau by march 2013 MZ tak pregnant, MZ nak pakai balik implanon...sbb MZ rasa mcm dh terlalu lewat nak deliver baby slps 2013...
dan kini Allah mengurniakan anugerah terindah utk MZ & hubby.---..zuriat ketiga kami otw..insya Allah in 9 months time :) :)

MZ terus sms adik2 MZ and then my SIL ucap congrats kat FB then kwn2 FB plak ucap congrats...

tq utk semua yg telah dan akan ucap congrats :) :)
MZ ingin melalui, menikmati pregnancy moments kali ni dgn penuh bermakna :) :) dan nak kena start savings, work harder, utk lil baby in my tummy ;)

52 comments:

Nadiah Sidek said...

tahniah MZ! semoga dipermudahkan segalanya dan semoga baby sihat sentiasa hendaknya..ameen..

aimi said...

alhamdulillah tahniah.hepi Sgt n take care selalu :)

mamaRIFQY said...

alhamdulillahh...Rezeki..Na tumpang happy! leh gengg.hopefully kali ni girl....same to me!

zarra zuyyin @ shaf said...

Tahniah kak....:) selalu jd silent reader blog akak je.. kali ni happy utk akak..tahniah yer.

Mrs Jun said...

big congrats... semoga semuanya berjalan lancar, mummy and anak3 semua sihat sentiasa. amin.

mummy_ayu said...

congrats ..congrats..congrats kak Suzie!! happy for you.semoga semuanya berjalan dgn lancar..and take care key!!

mama tisya said...

tahniah suzi...take care

Suliana said...

tahniah mz :-) take care ye..

Ayu sukatiakula said...

wahh..tahniah MZ.. take care

Liyana Faizal said...

salam..
tahniah kak MZ..

mrs. hisham said...

Congrats MZ.Moga Allah permudahkan perjalanan pregnancy kali ni ;)

notti netti said...

tahniah MZ.

3uri@ni said...

Salam ziarah ^__^

Tahniah for ur 3rd pregnancy. Take care ye!

Ayu Zarina said...

Happy for you MZ...me pun tak sure bersedia ke tak utk third baby...tanya hubby semalam, dia dah tak nak, tapi hati kecil saya nak juga seorang boboy...hihi...terserah pada ketentuan Illahi...

Nana said...

Tahniah mz
Moga kali ni dpt bb girl plak heheh
Saya pon ad simptom mcm mz ngantuk je...

azelyusoff said...

tahniah MZ. Happy for you :)

mun said...

syukur alhamdulillah..tahniah awak....insyaALLAH baby kite akan sebaya.....

amaniammar said...

Alhamdulillah...
tahniah...smg perjalanan kandungan
dilindungi dan sihat selalu

sy hrap dan berdoa smg dikurniakan seorang puteri pulak..
huhuhuhu

Cik Syida said...

tahniah kak :D

~♥ iella ♥~ said...

Tahniah..tahniah..tumpang gumbira.. Syoknya. Jga diri baik2 erk.. ^_^

syawalsimpsons said...

tahniah MZ..selama ni sy baca je...tak oenah comment....excited jugak ni nak tau preggy ke tak kan..alhamdulillah..rezeki..tahniah

Eliss Mie said...

tahniah :)yeay ! ada geng baby 2013 :) jgn lupa buat ultrasound utk tengok kedudukan baby betul2 dalam kantung rahim :)

Peri PiA said...

Alhamdulillah,doakan semoga saya preggy juge :)

alyyani said...

big congrats sis :)

Maria Menado~ said...

Tahniah kak MZ... tahniahh... happy for you... =)

AyuArjuna BiGoshh said...

hepi 4 u suzz :)

miza yusof said...

Tahniah MZ :)

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah..tahniah MZ.. jaga diri baik baik ya..

Nur-nba said...

Syukur Alhamdulillah... Tahniah kak.. Tumpang gembira membaca berita ni.. Jaga kandungan baik2 ye kak.. Hope dapat seorang girl lepas ni..

Fiza Rahman said...

Tahniah MZ. Selamat menepuh 40 minggu nan indah ☺☺

bada said...

tahniah mz..

Matjoe said...

tahniah MZ!

MamaYatie said...

Alhamdulillah..congrates MZ! Semoga dipermudahkan segalanya..

Affieza said...

Alhamdulillah and congrats...

MamaAimy said...

Tahniah MZ... Moga selamat hingga melahirkan... :)

mamaacha said...

tahniah..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Alhamdullillah, Tahniah MZ..

mengantuk sgt2 time awal2 preggy ni mmg sah sgt ler tu..sama la laluinya masa 1st preggy dulu simpton mengantuk ni...

mikamusz said...

congrats kak...

εïзmummyHazaεïз said...

tahniah mamaZharfan... Jaga kesihatan ya...

Nafisa81 said...

tahniah kak...saya pun mengantuk di awal2 kehamilan

Rina said...

congrat jgk kak suzi, sy pon tgh berdebar2 tuk test preggy ank yg ke3 nie..

LiLy said...

congrats sis!doakan lily pn dapat baby nnt.. :)

Oyis said...

tahniah kak suzie. jaga diri dan baby baik2

Wan Amira said...

suzi.. happy for u.. ariff dapat adik real soon, hope its a girl!!

take care and congrats !!

Ummi Rayyan & Rayees said...

Tahniah MZ...a beautiful 9 mons journey.silent reader.

Ahmad Nizar said...

Tahniah kak! Aisey, raya tahun depan bertambah lg duit raya kena bagi! hahahha

Merlyn Hasshim said...

tahniah MZ... take a goo care :)

Huda said...

Tahniah MZ!! Jaga kesihatan dan kandungan yea..

Sidratul Muntaha said...

congrast mz..
semoga dipermudahkan tuk 9 bulan ni
insyaa Allah

aku eyfaa said...

Tahniah kak MZ..take care :)

~aYu~ said...

lama tak blogwalking sbb ayu pun tgh mabuk teruk. congrats yer.. samala kita nanti.. :)

Cute Mum said...

harap tak lambat nak ucap tahniah..
happy tgk kawan2 dah pregnant...
take care..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails