Friday, 21 December 2012

Saya redha | reannouncement

my bro and sister said i should not have made the announcement too early...tulah...i really thought i have conceived sbb lewat and check positive...and now Cik P dh dtg pun ie slps lewat 10 hari, dgn heavynya...so tak jdlah MZ preggy....:( zharfan sgt frust bila MZ citer dh tak de baby dlm mummy's tummy...dia siap dh plan bila baby besar sikit, nak gi beli bj baby etc..:( memang zharfan beria2 nak adik...


lesson learnt, lps ni kalau MZ lewat pun, malas dh nak check awal2 and tak boleh announce awal2...adik i kata at least tunggu 3 months baru lah announce...perhaps i was over-excited...and nak share the good news dgn kwn2...

now MZ paham bagaimana rasanya those yg susah nak conceive...my 2 past pregnancies were so smooth...ie lps konpem positive...memang it went well...tak de alahan...and MZ used to be very fertile...my fren kata fertility decreased sbb now MZ dh mid 30s kan...kalau 20s tu lain lah...

apa2 pun...MZ mendoakan yg terbaik utk diri sendiri and utk semua kwn2...

.

24 comments:

mama tisya said...

moga2 ada rezeki kita sama2 lps ni..amin2

Cute MuM said...

takper sis..
insyaallah ada rezekinya nanti...
yg penting jgn stress yer..

~aYu~ said...

sedih sgt dengar.. belom sampai rezeki lagi tu kak.. insyaallah.. ada rezeki itu nanti. bykkan bersabar dan berusaha..

AyuArjuna BiGoshh said...

be strong..insyaAllah ada rezekinya nanti

amaniammar said...

takziah..
be strong..

Cahaya said...

tapi dh positive kan? mcm ne nk jd mcm tu ek?

Nafisa81 said...

mungkin betul jugak ckp orang..tak semua org yg ucap tahniah tu ikhlas..kat luar tahniah, dalam hati menyumpah.

Nana said...

em..xpe la mz saya doakan ada rezki mz lepas ni plak k...

Ezna said...

take care suzz. Semuanya dah tersurat suzz.....moga ada rezeki u and me :-)

MamaYatie said...

it's ok MZ..jgn sedih..blum rezeki lagi tur..saya doakan semoga tercapai jugak hajat zharfan nnt...amin!

Eyriqazz said...

uum,tapi bukan test aritu positif ke mz? what happen?

Chekgu Azrine said...

sory to know that..might b u miscarriage la..sbb upt tu dah positive kan..very rare case ni mz..cuba lg ye MZ..good luck then

Eliss Mie said...

kena pegi check balik kat doc takut miscariage dan ada lagi yg tertinggal dlm tu ker apa. In shaa Allah, ada lagi rezeki pasni :)

mama maman aka yana said...

blm rezeki org kata.. bertabah la..

Liz said...

Insya Allah ada rezeki lagi di lain waktu. Actually,kak Suzy mungkin dah miscarriage. Janin tak membesar dengan baik dan gugur dengan sendiri. Saya pernah alaminya sebanyak 2 kali. Doctor kata, perkara ni mmg tak dpt dielakkan dan Allah lebih mengetahui. Jangan sedih sangat ye kak. Take care

Aida Ikmal said...

early miscarriage mungkin, or false positive.. apapun harap mz bersabar moga ada rezeki satu hari nanti! sama2 kita TTC

-atiQah- said...

insyaAllah akan ada rezeki MZ slps ni. soon. amin..

Kak Aya said...

Jangan putus asa, MZ...boleh cuba lagi.

transformed housewife said...

sy faham rasa excited bila test + lps dah ada jarak jauh jugak. takpe in shaa allah ada la rezeki nanti. jgn putus2 berusaha n berdoa.

sharEna said...

peliknya sbb dh +ve kan upt ritu?hurmm....bertabah la yer..

suhaina laui. said...

insyaALLAH...NT ade rezeki lagi,

IEJA 3SHA said...

Sabar n INSYAALLAH ALLAH akan memberi rezeki pada hambanya yang x kenal putus asa....

Nur-nba said...

Sabar kak.. Apa yg berlaku tu ada hikmahnya.. At least akak dah ada 2 orang putera.. Moga ada rezeki lagu nanti..

Wan Amira said...

suzi..

sorry, i didn't reply your message. sorry to know about this.. insyaAllah kalau ada rezeki tak akan ke mana. but i understand on ur side, sape tak suke share good news kan.. tambah pulak ur blog title pun miles of smile..

take care suzz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails