Friday, 14 December 2012

Rapuhnya sebuah ikatan perkahwinan

setiap kita yg berkahwin pastinya meninginkan agar ikatan itu kekal hingga hujung nyawa..tapi takqdir hidup masing2 kan...siapalah kita utk menolak ketentuan qadha qadarNya...

last 6 month me ada tulis psl Mrs Y and Mr X yg di ambang perpisahan...and perpisahan itu telah pun berlaku...pd tarikh di mana kita impikan sesuatu yg baik dan sesuatu yg manis (2 hari lps)....


kiranya terlerainya sebuah ikatan nan suci--selepas 19 thn Mrs Y hidup dlm kebahagiaan dgn Mr X...

berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul...hanya sekudus doa yg dpt me kirimkan utk Mrs Y agar tabah dan redha...

realitinya perpisahan itu sgt pahit...dan Mrs Y sgt terluka kerana ditinggalkan Mr X yg kini telah beralih kasih kpd org lain (mak jan**)...

 

7 comments:

AyuArjuna So Sweet said...

sedey :( siyes sedey :(

Eyriqazz said...

macam kes adik eyriqazz...ex-hubbynya tergila2kan janda anak 3, ceraikan adik...

Nafisa81 said...

itulah...bila kita mohon beli rumah kedua banyak betul karenahnya,alasan bagi keutamaan yg belum ada rumah.(rmah 1st nama suami. apply lagi nama isteri pulak)..pdhal inilah hanyalah bekalan sebab kita semua tak tahu apa akan jadi pada masa depan.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

harap2 kawan mz tue kuat semangat.. dugaan sentiasa ada selagi kita bergelar manusia..

Wan Amira said...

sedihnya.. moga mrs x tabah hadapi dugaan ni, percayalah one fine day, dia akan sentiasa teringat kebaikan mrs x dan itu semua dah terlambat

Ezna said...

Mungkin bila dah bersama meniti hari2 dengan mak Jan**, Mr Y sedar yang rupanya Mrs X jauh lebih baik dari mak Jan**. Once dah hilang baru tahu kelebihan seseorang. Moga Mrs X tabah. Keluarga Mrs X kena banyak beri sokongan.

Mrs X....tabah ye....

Long Haffiz Long Hassan said...

Sabar2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails