Wednesday, 26 December 2012

Today...

today, in 2009 (ie 26th Dec 2009), MZ, hubby & kids menjejakkan kaki kat bumi UK...it was my 2nd time being there and the 1st time ever in their life for hubby & kids...time tu tgh winter kaw2 punya ie suhu bwh paras beku..so ala2 kejutan cuaca gaklah utk hubby & kuds...sampai kat Stansted Airport, stay overnite kat Holiday In Express, then naik bas to Notts...


today in 2010 (ie 26th December 2010), was the day MZ excited spent the whole day kat Notts because of BOXING DAY 

kat Msia pun boleh shopping, tapi feel nya tak sama, and currency pun tak sama, and purchasing power pun tak sama...kat Msia, MZ tak berapa mampu nak shopping mothercare, Next, La Senza...






11 comments:

Nasir Bravo said...

bestnya dapat menjejak kaki ke luar negara..belum berpeluang lagi..

perlu skongan anda
iPhone 5 Gadget Impian

me suya said...

currency power kan mz.. insyaALLAH one day Mz akan sampai lagi ke sana bersama family :)

Chekgu Azrine said...

Bestkan mz..at least ada jgk pengalaman MZ dok oversea..alhmdulillah..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi hihi.. shoping sakan.. kat kl ne mahal sangat kan?

mama tisya said...

tu la kt uk mothercare, la senza tu mcm murah je compare kalo soping kt msia..sure rindu kenangan soping kt sana kn...

Anje Mamy Balqis said...

kita yang dok malaysia ni pun tak mampu nak shopping kat Mothercare...mmg Mothercare bukan level kita...mahal tol bajunya takat tengok je boley la...hu hu

Ya ALya said...

tgk adik duk sana mmg shopping sakan....mmg x sama dgn msia ni....

Wan Amira said...

seronok nyer.. i tak merasa lah nak bersalji bagai.. apatah lagi on boxing day :)

Ezna said...

teringin nak ke UK :-). Next year my sis dpt peluang belajar kat UK. Ada rezeki lebih, me nak gi sana :-)

juelee said...

kalau kat mesia kita mmg tak beli MZ mothercare seme tu, tunggu dapat bonus baru boleh... selalunya saya kim kat kawan yg study kat sana, tak pun now byk personal shopper.. harga jauh beza dr butik kat mesia.. pelik betul nape leh jadi mahai bila masuk pasaran masia...

εïзmummyHazaεïз said...

hehehe 1 hari nnt sure mz ke sana lagi kan... me dah byk anak, huhuhu xmungkin dapat beli brand2 cenggitu kat sini :')

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails