Thursday, 6 December 2012

Dah lama jatuh chenta cuma belum sampai masanya

dh lama teringin nak beli tudung fareeda ori(at least sehelai pun jadilah)...cuma me malas nak pegi butik fareeda..and katanya kena amik nombor giliran (mcm pegi bank or klinik la plak)..then lps dpt nombor, kena dtg balik ikut timing/turn yg diberikan...leceh bebenor nak beli tudung ni yer...laris and ramai sungguh pemakai/pembeli tudung fareeda ni yer...

anyway, me ternampak kat FB of my FB fren post collection her fareeda...cantikkkk and me tanya harga berapa..dia kata kalau mcm dlm pic ni harga RM140+ sehelai...tak sure sesuai ker tak kalau me pakai yg polka dot...me suka 3 layer yg plain ajer...tak sure bila boleh singgah/beli fareeda ni..
.

so far hanya mampu pakai/beli yg ala2 fareeda sbb me beli kat booth2 kecik kat giant bt caves ajer (harga RM65 sehelai)..so far dh ada 4 helai yg 3 layer ni...ada sehelai me beli online harga RM75...

uolls pakai 3 layer ori fareeda ker...

13 comments:

mrsfiza said...

ada lg brand lain yg menyerupai fareeda..kombinasi color pon cntik dan hrga mmg murah skit.. cer mz tgk kt fb ratu syazreen lovely page, dan chenta watie scarf..

Eliss Mie said...

saya belum ada lagi, teringin jugak.tapi tudung dia tak labuh sangat, hubby x berkenan. kt kg saya diorang buat sendiri ikut labuh mana, 60++ ajer sehelai. tp x smpat2 nak pegi sbb asal blk kg jer cuti ,kedai pun tutup.

MRS. K said...

skang tengah jualan masyur memang kena beratur amik nombor.. nanti dah abis jualan boleh pegi butik terus xyah beratur.. pegi dekat the mall. kat bangi hari biasa pun ramai orang.. huhuhu..

or boleh join group² fareeda kat fb. ada jual fareeda new or preloved

https://www.facebook.com/#!/groups/288964821184829/

https://www.facebook.com/#!/groups/172390952887738/

Wan Amira said...

i tak mampu lagi nk beli, insyaAllah one day, i pun suke color plain jer

~aYu~ said...

betul la kak.. ayu pun xmampu nak beli tudung fareeda ni.. tudung 'paridah' je mampu.. tp, mmg nak gak rembat satu one day..

Puan Fifiey said...

Tak mampu lg.saya beli yg mcm akak jgak..tp kawan saya pandai buat.saya pun ada tempah.nanti saya update kat blog.boleh tempah kaler yg kita nak.

Ya ALya said...

mama zharfan....klu yg dekat butik bangi tu saiz yg layer2 semua small cutting,klu nak fareeda yg labuh beli yg utara punyer,butik utara ada buat saiz L n xxl...cam ya beli dekat seller utara dalam fb,yola nak g sana jauh.....klu saiz l n xxl ni mahal sikit la....

insyaallah klu mama zharfan beli mst jaduh cinta bila dah pakai....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

haha satu pun takde.. ala2 pun takde kuikui

Maria Menado~ said...

tak.. kite tak pakai langsung yg seumpama itu. hehe...

Tapi, akak saye suka beli tudung mcm ala ala fareeda, online dan lebih murah...

dan pada taste saya yang akak saya beli lebih cantik sebb plain tapi menarik warnanya.. hehe.

transformed housewife said...

tak de lg yg jenis tu. Entahla tak berapa minat warna-warni sgt. Mungkin sy jenis org yg tak terlalu simple kot.

Nafisa81 said...

saya masih setia dgn tudung bawal..

Shariman... said...

x pakai sebab membazir dan x ikut syariah.

Ezna said...

dulu ada. skrg takde beli dah. Me lebih suka Pearl Haya pulak. Tudung Fareeda mostly pendek. So ada 1 me bagi Dania pakai. So kalau Dania pakai Fareeda dewasa ni tutup la dada :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails