Wednesday, 19 December 2012

Sebuah rumah sejuta kenangan

gigih me meng'snap' pic umah kat kg..pic gelap sbb time ni hujan..memang everyday hujan masa me balik kg last weekend...

umah ni peninggalam arwah ayah...di sinilah me membesar...dgn adik beradik me yg lain...arwah ayah memang suka rumah kayu yg klasik dan cantik pd pandgn matanya...


umah ni arwah ayah bina dgn titik peluh semasa ayah keje kat MTC trg..ayah guna savings..tak amik loan pun..

umah ni siap dibina semasa tu umur me dlm 6 thn...sblm tu kami duduk kat umah lain, kat dpn umah ni (umah kayu gak tp dua tingkat), then umah dua tingkat tu terpaksa dirobohkan sbb kerajaan nak besarkan jln raya (ayah dpt pampasan jugaklah)...

now umah yg ayah bina utk kami sekeluarga --hanya my mom and adik bongsu (with his wife and their baby) yg dok sini...and kami semua berkumpul kat sini utk apa2 event pun..esp hari raya...

note : hanya Tuhan yg tahu betapa kami semua merindui arwah ayah di alam sana...hanya doa yg mampu kami titipkan...

7 comments:

notti netti said...

tak tau nak komen apa..tapi pagi2 ni macam shahdu jer entry MZ

Eyriqazz said...

Miss arwah ayah too

Ayu azmir said...

1juta kenangan dari kecil sehingga besar

Nafisa81 said...

semoga adik akak dapat menjaga rumah pusaka tersebut dgn baik...sedih tau tgk rumah pusaka dihuni oleh orang yg pemalas, pengotor, selekeh ni...

Ezna said...

Luas kalau rumah kat kg. Nak tanam apa pun boleh. Rumah bandar tak leh tanam sangat pokok besar2 nanti takde space lak...

Oyis said...

cantik rumah ni... mmg payah dah lo ni nak cari rumah baru yg buat drpd kayu

zures said...

Rindu nak balik kg...tgk umah mak....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails