Thursday, 13 December 2012

it's not my 1st time experience | @Pulau Orang Utan

..
ni aktiviti masa 1st day tp waktu ptg ie kami pegi visit pulau org utan..kena naik botlah...dlm 10 min ajer naik bot tu...melalui kwsn tasik yg sgt luas...anyway, ni kali kedua me akan ke pulau org utan bukit merah...masa pegi cuti2 afamosa resort pun ada gak pulau org utan and dg 2 kali gak me pegi pulau org utan kat a famosa resort tu...


klik2 dari dlm bot...nilah water chalet kat bukit merah laketown resort ni...me pernah stay kat sini last few years--siyes sgt cantik and sgt besh!!
ok...dh nak sampai ni...
kami dh sampai ke destinasi

klik2 dari atas pulau org utan...

ada pegawai (PR) yg bagi penerangan sepanjang2 short tour ni...ala2 tour guide gitu...weolls terkurung tau sambil berjln tgk org utan ni..kiranya org utan dibiarkan roaming freely in their natural habitat
ada taman herba sepanjang2 perjlnn



org utan ni..dna nya 97 sama mcm manusia..kiranya beza 3 % jer manusia  and org utan ni..
antara org utan yg paling camera frenly nama adam..siap posing lagi...semua org utan kat sini ada nama masing2, ada surat beranak...





ni mak & anak org utan (dh lupa nama apa)


tgh tunggu bot nak balik ke resort lah


 

6 comments:

Nana said...

comei kan anak orang utan dalam bilik menyusu tu mcm bb btol hehee

Sidratul Muntaha said...

arini masa anto aqil
nmpk budak kecit tu..
huhh..
becok betul mulut dia pot pet time nak beratur gi kantin.
huhuhuuh
rasa nak cubit2 je pipi dia.

Ezna said...

ada kawan hubby cakap, dia pergi pulau orang utan ni pastu kita yang dok dlm cage. Pastu kawan hubby cakap sape yg tengok sape ni? Sape yang orang utan?...hehehe...kelakar jugak sebab orang utan bebas. Kita pulak dok dalam cage...hehehe....

I pon teringin nak gi sini :-) Tak pergi2 lagi...

Eliss Mie said...

aik suzi ada kat sana ker? bila pergi ?

Ayu Zarina said...

alaaa.masa pergi bulan lepas tak sempat gi sini...kena repeat datang sini lagi..tapi alahai..jauh benar JB ke sini...

transformed housewife said...

mmg pelik jugak kan bila kita yg masuk dlm cage. hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails