Thursday, 6 December 2012

Jodoh oh jodoh | mungkinkah dtg bergolek

secara umumnya, perempuan yg dianugerahkan wajah cantik cun melecun memang senang dpt jodoh sbb fitrahnnya manusia ie lelaki sukakan yg cantik2 ajer..so those yg wajah biasa2 or kurang cun...mcm susah dpt jodoh...
zmn me undergrad dulu...one of my ex-coursemate & roomate...sgt cun cantik orgnya (mixed darah arab).so memang sgt ramai student lelaki sekelas, senior yg nak tackle dia, lecturer2 lelaki pun ramai yg minat dia ...bilik kami selalu ada org antar mknn lah, bungalah, suratlah sbb nak tackle my roomate tu...sampai dia pening nak pilih saper sbg boyfriend, last2 dia pilih one guy from Sabah and now dh happily married with 3 kids :) :) dh lama gak me tak jumpa dia sbb masing2 bz dgn life and keje..

anyway, org cantik pun ada gak yg lambat dpt jodoh kan...sesungguhnya jodoh adalah misteri...kita takkan tau saper jodoh kita hinggalah selesai ijab qabul...

anyway, semlm, masa nak pegi breakfast, ternampak iklan ni kat notice board dlm UIA...emmm...tak salah berikhtiar cuma nak kena hati2 agar tak nampak mcm desperate sbb nanti org senang take advantage kan...


note: kat faculty me, ada dua org collegue (perempuan) yg single, sorang umur 40s and sorang umur baru cecah 50...
me-->>bersyukur wpun muka biasa2 ajer sbb dpt juga jodoh wpun tak awal/cepat mmc  kebykn kwn2 me...


4 comments:

Jue said...

misteri kan??kdg2 xtau nak ikut yg mne..nak cari atau just jalani apa adanyer...ad yg kata jodoh kena usaha..ad yg ckp..jodoh tu pasti ada means dtg sdrik..so xtau la nak follow yg mne..bagi jue..jalani apa adanyer...klu da tersurat berjodoh..InsyaAllah pasti ada...if sebaliknyer pun..da lama redha..emmmmmm

Lin Azlina said...

sy pun lum bertemu jodoh lagi... hanya berserah saja... ada boyfren tp ada halangan plak..huhu

Maria Menado~ said...

betul. jodoh tu rahsia tuhan.. tapi kite pun tak bolehlah tak cuba usahakan.. Moga jodoh saya pun dipermudahkan olehNya nanti... aaminn.

Abil Fikri Ahmad said...

Saya pun belum ada jodoh 'tambahan' lagi!! hahahaha....Usaha sedikit ler cari teman so nanti ianya akan menjadi penyebab jodoh Allah beri tu cepat dan sesuai untuk kita..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails