Thursday, 6 December 2012

Rumah merah | MZ tak ikut trend bab2 DURIAN CREPE

nama restoran ni Red House @Ho Chi Minh city - 1st impression dari luar nampak selesa and mewah...tapi mknn tak berapa sedap (may be sbb menu yg diorder tak berapa kena dgn tekak me and ahli2 rombongan--kami suspect agent/tour guide nak save cost kot ie diaorg tak order seafood tapi ayam, telur & asyur ajer *sigh)...jauh bezanya dgn mknn kat satay house and shamsudin halal food...tapi sbb lapar so mkn ajerlah kan...



------------------------------------------------------------------------------

lately musim ramaiii org crave for durian crepe kan...ari2 nampak kat FB...ada yg jual, beli, buat sendiri ect ect..me plak sbb bukan peminat durian and tak berapa suka kebykn dessert2 or kuih2 manis, so me tak delah teringin nak rasa pun..kira tak de perasaan gitu...lain org lain taste kan :) :) kalau durian fresh tu, me mkn gak seulas dua tapi dgn syarat isi pejal kaler kuning or ala2 gold-kalau yg lembik me tak mkn--cerewet bebenor...

dulu zmn hangat bab2 macaroon pun me tak de perasaan gak..then pavlova pun..me try mkn tapi memang me tak suka...red velvet boleh lah mkn sikit---me memang jenis tak suka jenis dessert ;)


uolls mesti ramai kan yg suka durian crepe ni..
 

5 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

teringin jugak tapi setakat tue jelah tak pulak sampai mengorder haha

Miza Yusof said...

miza pun terjebak dengan durian crepe :)

Goh LinLin said...

hungreee ....

hawiz said...

xpenah mkn...tp mmg pemes skrg kan

Nafisa81 said...

semua desert yg bermusim tu saya tak makan. saya lagu suka bubur kacang hijau... agar agar sirap... lompat tikam..dsb

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails