Wednesday, 5 December 2012

Apa erti RM50 kepada anda

dunia hari ini, segala2nya duit...RM50 tak cukup utk byr bil me...

cthnya bil streamyx RM111 so memang tak cukup RM50 tu, bil astro RM61, bil letrik RM100+, bil celcom postpaid (termasuk3g) RM108...so memang ciput jer RM50 tu...

kalau bwk pegi shopping complex pun...tak byk brg yg boleh dibeli dgn value RM50...kalau zmn2 dulu...RM50 tu sgt besar...

so dlm 20 thn akan dtg...apalah agaknya nilai RM50 tu...those yg terer bab2 finance tu, katanya kalau nak saving, kena simpan dlm betuk emas kuning...emmm...so raf me tak byk savings pun...kalau ada byk cash memang teringin nak beli emas ...:)

note : memang salute dgn those yg byk savings...berazam gak nak buat savings-me buat savings sbb nak byr insurans keta --yg tu savings wajib punya..sbb insurans keta me cecah RM2k this year (bln Oct ari tu)..:/

8 comments:

::EIDA:: said...

same entry lah kita hari ni... =)

Lin Azlina said...

mmg pun..rm50 sgt kecik dah nilainya skang...isi myk dgn topap patsu abeh! berazam nk buat saving jugak ni....

Goh LinLin said...

$50...mana pergi..better kiss bye bye.

me suya said...

kan mz kan..saving tu penting.. emas pun part of saving..and suya mmg guna cara ni.. simpan emas instead of duet sbb kalau duet kan tgn ni gatal je nak beli apa2

Fai CeritaCinta said...

pergi pasar bawa rm50.. yg dapat 2-3 jenis lauk je. kejap jer habisss..

mama wanie said...

Rm50 macam 5ringgit jer.. klau ada 50 sj dlm purse mmg berhemah sgt time beli brg umh.. takut duit tak cukup.. beli yg hanya3 perlu shj... tu pun masih x cukup..

hurmm dlm erti kata lain.. rm50 dah kecil nilainya zaman skrg...

Nana said...

mmg nilai 50 skang ni dah mcm xde nilai dah..
saya kan jrg2 soping barang dapor
aritu masa dapat vocer giant tu
g la bli brang
apa je sangat bayar2 nengok 70
mcm tak setimpal ngan harga

~aYu~ said...

skrg ni RM50 kejap je boleh abis...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails