Monday, 10 December 2012

Cantik moden tapi tak ikut syariah?

last week me ada buat entry berkenaan tudung fareeda ie psl me teringin nak beli cuma malas sbb leceh nak kena amik no giliran (siyes me sgtlah wonder--giller ramai pompuan suka beli/pakai tudung ni kan sampai kena queue/amik no mcm kat klinik)...

anyway, ramai gak yg komen2 yg entry me tu...and few komen kata tudung ni pendek and TAK MENGIKUT SYARIAH...


personally me agree sbb MOSTLY ukuran fareeda ni pendek2...memang ada size L or yg cutting besar/panjang sikit tp mcm tak byk jer stok/kuantiti compared dgn yg ukuran/size pendek2 tu...

 berfesyen,bercantik2 memang lah dh jd lumrah kaum hawa and memang tak salah selagi within syariat...those yg b****t kategori leper/kecik rasanya no prob even pakai apa2 tudung yg pendek tapi those yg b****t size ehem ehem tu sendiri mau ingatlah...tepuk dada tanya iman <--me reminding myself gak ni

 

7 comments:

thenunu said...

mudah mudahan kita berfesyen mengikut syariat :)

Innanie | Ariffin said...

salam kak. macam mana nak contact akak ye. mintak email boleh tak?

Shariman... said...

x sangka MZ publish my comment as an entry..semoga kita menjadi umat yang lebih baik..me also reminding myself..

Farid Adam said...

biar buat mengikut kehendak Allah, bukan kehendak fesyen/mata orang ramai...

p/s: salam perkenalan dari saya

- www.FaridAdam.com -

Ezna said...

Berfesyen boleh tapi yg sepatutnya ditutup perlu dijaga. Thanks Suzz mengingatkan diri me yg kekadang lupa :-)

Chekgu Azrine said...

setuju..sbb tu fareeda xbyk dlm koleksi me..ada 2 je..mr hubby xbg pkai sbb pendek..huhu

Nafisa81 said...

belum pernah terhajat nak pakai tudung fareeda atas byk sbb...
1. tak tutup dada.
2. mahal
3. susah nak jaga ~ takleh campak dlm mesin :)
4. cantik sgt nanti sayang nak pakai
5. kat JB takde fareeda kot

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails