Tuesday, 28 December 2010

this is what we call 'boxing' day shopping!!!

yessza...semlm, pukul 9 pagi, me naik bas dgn my niece, aim nak pegi Next kat city centre---sampai kat Next weolls jd terkejut badak +frust menonggeng!! guess what!! bj2  on sale kat Next dh abis--almost licin, sbb Next kat city ni dibuka sewal jam 5 pagi!! yg weolls nampak hanyalah rak2 bj yg hampir kosong...

me sepantas kilat call Mr Hubby, report lah ckp bj dh tak de :( :(
Mr Hubby kata tak per, dia akan dtg amik me, and drive to other Next oulet kat Riverside, sbb Next kat situ dibukak pukul 10 pagi :) hoyehh...

anyway, kat city, sempat gak me rembat sehelai chemise seksi /nightie kat La Senza --- harga 10 pound (discount 50%), harga asal 20 pound :) --nanti me snap pic--kot2 ada yg terberkenan and boleh beli gak mcm yg me beli--La Senza kat Msia mahal tak? me tak sure sbb tak pernah beli masa kat Msia

sempat ler me snap pic La Senza tu..tak sempat nak posing though


lega bila sampai kat Next Riverside, masa tu pukul 11 pagi, bj masih byk, evem crowded pun, so me pun memulakan operasi shopping till rasa lenguh dok kelek bj2 yg me pilih tu--abis dekat 60 pound gak--bj utk my nephews, utk my boys, utk kwn kat Msia (ada yg kirim duit ratus2 ni...so kira me tolongl belikan..sbb dh lama pun me agree utk tlg tu), utk my BFF's daughter pun ada (me ada 3 org BFF kat Msia) ..

Hubby plak borong jersey England kat kedai sukan JJB, siap cashier tu kata, nak buat team bola ke heheheh harga berbaloi2 lah...Zharfan beli byk gak toys kat Toys R Us

misi borong sakan diteruskan --me ajak hubby pegi Mothercare plak--kat tempat lain tau, nama Castle Marina, tp dlm Notts jugaklah...

kat Mothercare, sekali lg me jd mcm rambang mata pilih baju2 baby yg cun, murah, tp byk tak de saiz yg me nak--nama lg  sale kan...

tak sempat weolls nak posing2 tau time merembat tu...pikir nak merembat jer, apa kes nak posing2 hahahaha

balik umah baru lah me snap hasil rembatan...
tu dia....

sakan ni...

muka me penat selebet giller :p tp puas ati +excited--balik umah sesi belek2 hasil rembatan plak hehehe

shopping utk family+frens dh 80% done (as per the long list)..
ada few items jer lg nak beli, selain choc--choc akan dibeli bila dh dekat nak balik Msia nanti

pic brg2 rembatan tak dpt diletak kat blog sbb nanti tak suprise plak kan hahahha..mana tau ada antara uolls yg baca blog ni dpt souvenir dari me kan..suspens tu...


sekian laporan shopping sampai pengsannn dari Notts :) :p

34 comments:

Ummi AmnaAmzar said...

Wow...shopping sakan mama zharfan.syoknya..bila nak balik Msia

ardinihumaira said...

kak! la senza!weeewit :)
kenyit2 mata hehe

azura samsuddin said...

woooo, byknye beg shopping sis, beshnyerr shopping kalo sales giler2 ni... zura pun xkan lepaskan hahaha

ekinashikin said...

wow..bestnya
dapat soping sakan....

mummy_ayu said...

wah..seronok tu boxing shopping..
ada boxing2 tak?..

[-suziey-] said...

wooooo byknya shoppi9ng..waaa bestnye..mcm byk shopping modernmum yek..hehe ..ade x aksi 'boxing'? ekkekek:D

mama tisya said...

bestnye dgr citer shopping..wah dasat tu dh licin ye...sakan la org kt sana shopping nasibaik en hubby nk bw ke NEXT yg lg 1 tu..la senza kt msia rsnye mhl...

LyNn HaMzAh said...

banyaknya shopping mama...seronok lynn tengok...

cikpia said...

ha ha........... mama pun telefon semalam after shopping on boxing day...... dia habis beratus pound (msti my sist nyesal suruh dia pi 'gain some experience').

pssssttt, any souvenir FOR ME??? he he.....

MOKCIK AZWA said...

Salam ziarah dari mokcik...

hamboi shopping akan sampai pengsan...jeles mokcik hahaha..

baju tidur seksi seksa tu yang mahal tu...sebab mokcik pun peminat lingerie huhuhu

ita cutevirus said...

wahwahwah...
sronoknyer shopping...
cam best je kan..

yantz-yeem said...

wauuuu bestnya shopping2x...murah2 lak tu...xpe k.suzie shopping la puas2x..nnti dah balik msia xde dah nyesal x sudah hahahaha...

kat msia kalo nk dpt bju next nie kat RS je la..tu pun ada yg reject2 hehehehe

Sricahaya said...

bestnya shopping..mesti puas hatikan dapat apa yg dihajati...hehe

Ummi Dania Yasmine said...

Makkk.....berat nak bawak beg balik nih suzz...

waalllaa! said...

waa mama..saya suka pakai bra la senza!! byk x less dia?

AyuArjuna BiGoshh said...

cam kena pos jer ezz...berat nanti luggage u...huhu

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnye..shopping sakan..byk pulak tu hasil rembatan..

rugi x kirim kat mama zharfan jersi MU..

putERi-kAtEk said...

amboi banyaknya shopping.........

Hunny said...

Giler ah!! Saya masuk tak dalam senarai?? :P

mama_umar_maryam said...

adehhh...jeles tgkkk..

Nana said...

tu dia memborong...
haih..bez sungguh la tgk org menyoping
xpe kita tumpang tgk je hahaa
eh ada ke brg kita dalam list soping tu kekeke

AngahSayang2314 said...

ya allah kak sampai macam tue sekali akak shoppinggg best gilerrrr eee bila la angah lak macam nie

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

best nye shopping2....

CatlinaFly said...

nanti jemput join contest sini k..http://kedaigambarkami.blogspot.com

MamaYatie said...

perrgghhh..dahsyat tu shopping..tp since mz pun dah ckp byk tuk souvenier ok la tu..bagus gak ek,just nice jer tiba masa nak bershopping tu ngan time sale..hehe

Fana Flora said...

wah~ banyaknya shopping :DDD
kita yang tengok pun happy, apetah lg orang yang g shopping. kan..hehehe

kakyong said...

wah sakan tu.. berbaloi la utk mereka yg menanti kepulangan u di M'sia ni..

Pure Love said...

Best tu lingerie. Sure comel n seksi. Mahal tak?

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya shoping, banyak tu size memborong...sampai berplastik2 lagik

ibuayahdamia said...

wowww...ayu pulak yg excited tgk entry ni..sebab ayu pu suka shopping2 jugak...hehe

nur said...

MZ
wah.. kita yang tengok ni pun pengsann!! entry yang ditunggu..bestnya bestnya bestnya.. shopping!!

nur said...

Ummi AnnaAmzar
MZ baik bulan tiga.. (hehe.. tolong jawabkan)

Ogy said...

wahhh giler shopping nih....opss maksudnyaa...byknyaaa shopping.....best2....

tiefazatie said...

pergh!!best gle sis!!sakan abes nie shopping..waaa...lama dh xshopping berabes nie...sob2..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails