Sunday, 26 December 2010

mesin yg me tak pernah jumpa kat msia..

semlm me nampak my fren Ezna buat entry psl kiosk 5-in-1, so teringat plak psl 2 jenis mesin/booth/kiosk yg me nampak masa me bwk my niece shopping2 kat junction 28 last week..

1st machine--

vending machnine menjual dvd heheh kat UK ni, tak de dvd/cd pirate mcm kat Msia--semua pun ori..and harga tak mahal sgt--depending on how latest the movie is...kalau movie yg dh last few years, boleh dpt dlm 2-3 pound jer dvd ori tu..kalau movie baru, belas2 pound gaklah harganya..sila jgn convert to RM, sbb gaji kat sini sama dgn gaji kat Msia (angka/figurenya)

ni plak 2nd machine yg me rasa sgtlah unik...

yeszaa..ala2 mini studio utk rakam aksi menyanyi/performance diri sendiri--esp utk audition rancangan /reaility show (x-factor)--ala2 AF kat msia...kalau nak rakam suka2 pun ok jer, cthnya, masuk ke dlm kiosk/mesin ni, nyanyi, then rakam, then balik umah, play balik vcd tu..heheh beshh gak tu kalau jenis yg minat nyayi. dance etc ;)


20 comments:

duan lang said...

bile la nak ade kat malaysia ni?menarik..hehehe

sekamar rindu said...

salam..


masih belum ada kat sini ni puan..

bila la nak ada..

Sae said...

bli box tu bwk blk la..hihi...cam best jea.... msia kalo ada, sure jahanam ...vandalisme...huhu~

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bg mesia satu cukup la...
hehehe..
merasa....

Fatin a.k.a. Aten said...

pelik2 je mesin diorang.. ermm kalau kt malaysia ada mesin ni, selamat ke? takut jd vandalism plak.. tgk pblic phone dah tau camne teruknya dibelasah,,

Kasim Ahmad said...

wah..hebat tu.. malaysia cetak rompak ada la..heehe

zie~azharizalira'z said...

wah,,best nye,,sape2 y suke nk nynyi 2 mmg lagi suke la,,hehe

Cik Firus said...

menarik..one more thing yg kita x dpt tgk kt malaysia ialah mesin ATM keluarkan EMAS..
mesin ni ade kat HOTEL EMIRATES PALACE ABU DHABI..

kalo nk tau dgn details blh bce kt sini http://yanaalias.blogspot.com/2010/06/mesin-atm-keluarkan-emas.html

sekadar share info :)

Nadia Kamal said...

bestnya mesin ni..kalau ada kat malaysia mesti tiap-tiap minggu g belini? mesin n jual tv series jgk ke?

ardinihumaira said...

wahh best tu... canggih :D

Oyis said...

oo teruja nya tgk mesin2 tu. kat plymouth ni x pernah nmpk la plak, mungkin kat tmpt2 besar je kot ada.

btw, nak add psl entry kesejukan yg lps. saya kalo pokok2 dalam pasu, mlm2 wat masuk rumah sbb takut mati kena frost, siang2 wat keluar biar kena matahari. tp smlm, saya siram siangnya, mlm masa nak hangkut pasu masuk rumah x bole, sbb air yg kita siram tu, meresap ke dalam pasu, menjejeh ke tanah, pastu dan jd ais, beku melekat ngan tanah. sudahnya kena hentap kuat2 baru bole angkat masuk rumah. x pernah tgk jd mcm ni. last yr pon x sesejuk ni huhu.. slmt berboxing hari ni. pakai tebal2, nnt sakit badan plak.

ps: heater kami masih on 2 kali sehari for about 2 hours at a time. nak jimat kak. kalo psg all day pengsan la kami nak membayar bilnya nanti huhu. mmg sejuk lain mcm thn ni

lyndaa kamarudin said...

wahh macam menarik je.. tapi kalau mesin ni ada kat malaysia mau kena pecah !! huhuhuhu

Anonymous said...

kalau kat Malaysia jual dvd or cd harga camni baru lah boleh pupuskan lanun cetak rompak... ni jual mahal pastu expect semua orang mampu beli... :)

tiefazatie said...

wah!!sis!!sgt2 menarik mesin nie..konpem kalu ifa jmp..mmg jakun gle nie..hihi...best je leh beli dvd cam vending mesin air tin ja nie...hihi

btw...ada jg tmpt rakam kte nyanyi2 ??pergh...tp ifa xlyn sgt la bab nie..haha

nur said...

MZ
ala2 karaoke box kat mesia ni yer
ALL IN ONE

mizzura said...

menarik mesin2 tuh..kat mesia ni kalau ada mesin dvd tu dah lama divandalisme kan bebudak yang nak dvd free..tul tak..tu masalahnye..hmm...

ummi sofiyyah said...

ermm..mmg akan dpt sambutan hanget kalu buat kat m'sia...!

kakyong said...

di Malaysia ni bukan tak leh buat.. tapi terlalu banyak vandalisme....

sian sungguh dgn sivik rakyat mesia ni..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kat sini memang tak de mesin camtu, kat sana canggih2 ek semua ada...

MamaYatie said...

kalo terjumpa mesin ke2 tu, saya nak duduk 1 jam dlm tu hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails