Friday, 31 December 2010

6 bulan yg penuh kegembiraan bersama NUFFNANG ...plus, BE astro kampus dh jd ME semlm :p

sempena hari terakhir thn 2010 ni, me citer psl Nuffnang lah --chenta hati me a.k.a my blog sponsor :p

  • me register Nuff bln April 2010 (me mula berblog Dec 2007)--rugi kan lambat me terbukak hati utk join Nuffnang ni
  • and then, July 2010, me mula aktif dgn Nuffnang (buat scheduled, consistent entries, BW secara consistent, seboleh mungkin cuba buat entry yg me rasa org nak baca, kurangkan entry syok sendiri etc)
  • and September 2010, me mula dpt my 1st BE--fakta : BE me tak byk bersusun mcm blog lain, cuma ada satu or dua BE pd satu2 masa ajer--total BE yg blog me dpt Sept-Dec adalah kurang dari 10 yer..lupa actual number, kalau tak silap, 6 or 7 ajer :)
  • end of Sept, me buat 1st cash out (income CPC July-Sept), followed my 2nd cash out in Nov (income BE + nuff contest), and 3rd cash out semlm :)
  • me pernah menang contest Nuffnang sbyk 2 kali - world coolest intern ...and latest, me menang Jipaban-Nuffnang. beshh sbb dua2 pun me dpt cash!!!!

nilah total income me selama me 6 bln aktif dgn Nuffnang :) besar makna bagi me sbg seorg blogger newbie dgn blog kecik :) RM914.27

actually, RM520 adalah hasil menang contest Nuff, so income BE+cpc cuma RM 394 ajer :) - logiklah kan, sbb BE me sgt sikit. UV blog me 300-500 ajer pun daily, tak pernah cecah 1k lagi daily, rekod UV terbaik adalah 700 lebih ajer daily setakat ini.


and semlm, my BE astro kampus dh jd ME, setelah 4 minggu berdansa--dpt ler RM47 :) rekod terbaik masih dipegang oleh BE Nestle (RM107). now cuma ada satu jer BE tgh running ie BE Nestle (fasa II)..moga2 dpt kumpul RM100 lebih utk BE ni Amiin :)


  • apa2 hal pun, me sgt happy kenal Nuffnang, chenta yg berbaloi2, bonus terindah dari dunia blogging :) 
  • so me letak entries psl me & Nuffnang kat my sidebar :) motivasi utk diri me actually :)



TQ NUFFNANG!!!

note : sekadar catatan peribadi & berkongsi kegembiraan dgn uolls yg support blog kecik me ni :) TQVM!! uolls memang beshh!!!

31 comments:

Nana said...

sama la kita mz
lambat reg ngan nuff tapi tak la lama sgt..1/2 thn dah ada blog baru reg.

klw la mz reg dari awal2 dulu sure dah banyak duit dalam nuff bole wat kenduri kesyukuran silap2 hehehe..

banyak gile duit yg pernah dpt ngan nuff..haih pembakar semangat ni...

Ogy said...

wahhh manyaknyaaaa...jeles2....hehee...alhamdulillah....rezeki thn baru :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

banyak nye akak...
best2...

Mustaffa Khairul Azzam said...

wah..rezeki akak memang syiokkkk~~

biler la agaknye dpt bnyk cam tue :)

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

wah !!!!!!!!!!!! byknyer,,,,,,, bestnye kak !! hwa,,, ida 50 hengget pun x lepas2 lagi,, huhu

Myvitrd said...

Tahniah.. semoga tahun 2011 lebih mantop lagi.. alhamdulilah

Ummi Dania Yasmine said...

Rezeki dari Nuffnang memang best!!! me tak cash out lagi. Tunggu banyak sket...he he he...:)

mama tisya said...

6bln dh nk dekat 1k..tahniah2..saper nk bg kn

Sachi Asukai said...

waaaaa...beshnye!akk, teach me how to success wif Nuffnang!plsssss~

Princess Feyqa said...

wah byknyeee!! best tu hehe =]

LyNn'Azlina said...

syok jer nuffnang sis pny byk..macam saya ni ha...be bersusun2 tp ciput jerla..hehe..sy start aktif blogging pun baru jer bulan julai..dah lambat..sdg mengconsistentkan diri nak berblogging n bw

al-lavendari said...

pertama terus terang, saya tak tahu apa BE tu !

kedua, saya tak pernah lagi dapat duit. mungkin ada masalah kot. setakat ini belum sampai RM50 dalam akaun. apa masalahnya entah !

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bnayak tu suzie, kita banyak BE tapi tak de la amaun nya banyak cam suzie dapat...cayalah kejap je dah leh kumpul banyak tu

iqbalhakimi said...

waah..pencapaian yang baik ni..rezeki tahun baru tu =)

Solihin Zubir said...

perghhh.. hampir cecah RM200? giler gempak.. tahniah2..
sy dh 6bulan blogging baru cecah RM18.. haha..

mama_umar_maryam said...

nuff2 ni antara sbb jugak kite nk berblogging kan ;)..keep it up mz!

Farra Dhelina said...

bravo sisssss..!! tumpang gembira!! mmg leh jadi idola ni :)

tiefazatie said...

sis!!!gle mantap la!!nak 1k nie!!owh jeles...sis nie mmg sgt2 bertuah+murah rezeki..tahniah sis!

*∽ IZAN ∽* said...

woh..!!!! memang terbaekk laaa...!!! masyukkkk banyak tuhhh!!! sokmo tengok entry2 yg meriah kat blog nih!! keep it up..!!

kiter pun masyuk skett jee tapi tetap syukurr dan gembiraa.. duit poket he he he.

mrfrogos said...

huish menarik
sy pon br jd blogger ni
huhuhuh
menaikkan semngt jgk ni
hehhe

kak ina kl (1) said...

tahniah..kalau selalu menang contests memang lebat. kalau nak harapkan be tu lambat sikitlah

Gieyana said...

Laling..tahniah yer..moga rezeki ko akan btambah2 kay..

caliph shuriken said...

congratz.. byk tu.. sy pnah cash out skali jaa ^^

sal said...

tahniah..dan selamat menyambut tahun baru

nur said...

Takpe MZ.. kira dah banyak sgt la tu kan.. semoga rezeki mencurah2 nanti
Selamat Tahun Baru dari ALL IN ONE

kakyong said...

wahh... Tahniah... kagum dgn u suzi... bersungguh2 dlm apa jua yg u involve... itu lah semangatnya..

fa10 said...

BE tu apa ek? mcm mana nak dpt? blh la buat tutorial utk budak baru belajar mcm i ni.. hahahah

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnye...6 bulan tp rezeki melimpah...tahniah..

ardinihumaira said...

tahniah kak!
banyak tuuu.. t balik kelatey kita detim ye :D

ummi sofiyyah said...

ummi belum start bernuffnang...apa pun tahniah..!!banyak tuh...

ida said...

banyak nak kena belajar ni, dah register nuffnang berminggu dah..hasil asik rm0 jer..huhuhu, tension jugak ler bila kawan yang baru regsuter dah dapat walupun rm0.50

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails