Friday, 10 December 2010

Pipi merah mcm pakai blusher --tanda yg sgt tak bagus....for my kids

adess...sbb cuaca sejuk melampau time winter ni..and me plak pegi ronda2 London dgn anak2 kecik me...

akibatnya....anak2 me especially my lil ariff dh jd tak sihat--demam panas, batuk and selsema :( tak leh berenggang dgn me 24 j ni...
me bagi PCM --syrup for kids....
risau sungguh bila tgk anak2 me tak sihat...

pipi jd merah, sbb cuaca sejuk...me letak vaseline agar jd lembab and tak jd parut hitan kat pipi my boys ni...

ni pic zharfan dlm tube--abis merah pipi jdnya....

note : sejuk melampau time winter sgt tak sesuai utk anak2 yg lahir kat bumi Msia...


30 comments:

amirah said...

zharfan sgt2 seirasla ngan akak

Ya ALya said...

mamanya tak kena ke blusher merah tu.....

sakit ke?tgk muka dorang cam sakit je.....

sop said...

huhuhu sejuk betul tu :)

immukmin said...

emmm...take care...yap!!!!

Cik Jue said...

kesianye..baby taktahan tengok pipi mcm pakai blous

Ummi Danish said...

c an ariff n zharfan....ariff lebih kesian...still kecik.

det well soon ariff

p/s: sis, better u stay at home for a while, bdk kecik mmg tak sesuai bwk jalan2 maybe sebab kulit dorang nipis, even me pun kalau sejuk camtu muke jadi pink plus bibir jadi merah sgt2...sakit~

Zaidah said...

cuaca sejuk tak tahan agaknyer...tu yang kuar macam blusher tu..

MamaYatie said...

oh mcm tu ker jadinya kalo sejuk sngt? cian dia org..kena duduk umah jer la kot..tak sesuai nak berjalan time ni

akmafaizal said...

siannyer mereka ek..pasni kena dok umah selalu le. dok depan pendiang api tuk...eh tul ke pendiang org panggil? hehe.. apa2 pun, take care yer..lama lagi ke winter kat sana?

fatin hanani said...

sejuk sgt sampi mrh pi2..
klu x thn mmg bahaya kan

amira said...

ala... ciannya.. nak wat camne.. genetik tak sama.. tak tahan sejuk

...etiey erywan♥ said...

a'a kan sian. anak buah i aritu masa blk dr sana.. merekah2 lagi bibir sbb sejuk sangt kan.. siannya...

~Siti Hajar~ said...

alahai kesianyer anak2 akak tu...rasanya xtinggal parut tu

Smga cepat sembuh yer

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cian2...

mama_umar_maryam said...

alolo..cian..time kite nk berjln ni plak cuaca x mengizinkan kan..

ibuayu said...

kesiannya semoga cepat sembuh...

AngahSayang2314 said...

rasanya tak berparut kottt

Nana said...

bole berparut ke kalau jadi merah mcm tu?

Iela Fazielah said...

ooo kalau merah pipi tu leh jadi parut ek??? baru tau..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

my son pow pp jadik merah...sapu cream should be ok sis!...semua kidz jadi gitew biler sejuk!

tiefazatie said...

isk2..ye ke..ciannye dorg..tp cumil!hihi

FaiHash said...

alahai kesian nya ... tp comel pipi merah2... hehehe

ardinihumaira said...

hoh, macam pakai blusher dah tu..

kakyong said...

rupanya cuaca sejuk pun boleh jadi naik blusher ni yer....

ilmu baru hari ni..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

la siannya ingatkan nape tadi...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

x thu lak leh jd mcm 2,,mybe coz x de pengalamn...jd sekarang dh ade ckit ilmu,,,thankz...jage ariff n zharfan elok2...take care...

mama tisya said...

smoga cpt sembuh..kt msia pn musim demam

nur said...

kesiannya.. da oke ke blm ni.. gws
ALL IN ONE

cikbedahlaser said...

owhh.. klu time sejuk2 gini.. jd kering tak kulit?

ummi sofiyyah said...

alaaa...ciannyer....tp comey la pulak pipi merah camtu...hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails