Monday, 27 December 2010

misi berboxing -- not on 26th but today !

plan asal nak buat aktiviti shopping-mopping on the boxing day (26th December) which is semlm, tp ada jugak kedai yg tak bukak on 26th, cthnya Next..so me & my niece decided utk bershopping today...waktu UK lah..timing kat UK ni lewat 8 jam dari msia..

me nak beli apa yer kecoh2 nak berboxing ni (bukan ada kotak (box) nak bukak ke apa kan --bukannya me celebrate krismas pun :p)..

ello....me dh buat a looooooonggggggg list - souvenir utk my family, relatives and frens..tak tau ler cukup budget ke tak...me ada 12 nephew +nieces on my side, on hubby sides, ada 11 nephew and nieces, and minus myself, me ada 6 org adik beradik, campur in laws lagi, and belah hubby, he got 7 siblings, plus in laws lagi...adess..dh rasa nak pengsan time tulis entry ni pun...tak citer lg psl mak sedare and kazen (selected) and BFF and close frens tu....adoyai pengsan sekali lagi..

me dh ckp kat hubby, kalau tak jumpa brg2 yg sesuai, within budget, weolls beli choc jer utk semua org, abis citer...even kalau bajet 5 pound sorang pun, sbb ada puluh2 org dlm list, tak ker jd ratus2 pound tu...adess...bukan berkira, cuma weolls ni setakat survive ajer pun kat sini -- Mr hubby & kids tak dpt family allowance mcm  those yg dtg kat UK ni, sbb me dtg bwh  program split phd (bukan full time kat UK)--me kan dok UK sethn lebih ajer...so Mr Hubby bekerja membanting tulang utk support our life here..syukur sbb Tuhan bagi rezeki utk anak2 me -rezeki melalui Mr Hubby..

anyway...report hasil rembatan boxing akan dibuat esok pagi..tunggu...

ni me cilok pic my frens kat Notts yg spesis shopaholic mcm me--time diaorg bershopping till drop kat Next--masa sale bln July ari tu...SAKAN babe!!!



15 comments:

Nana said...

tu dia...shopping sakan ye
adik ipar sy ada tanya
nk kirim pape x?kwn dia kt uk..
tgh sale gila2 katanya
ehhehe xdok pitih nk kirim hahahha

ummi sofiyyah said...

fuiyo...berbondong-bondong ....bestnye, mesti murah giler tu...!

mummy_ayu said...

wah..shopping..banyak tak shopping???

mama tisya said...

wah bestnye shopping..yela kalo nk ikut bg rmi2 mmg rmi la kn...tp kalo kita la kn..bg yg terdekat saje...hehehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

macam kenal orang dalam itu gambar...hohohoh

nur said...

MZ
taksabo nk nengok hasil rembatan

ALL IN ONE

Ummi Dania Yasmine said...

i dengar citer u pun rasa nak fengsan....ramainyer.....

kakyong said...

wah.. fenin gak tu nak cari souvenir utk semua.. bukan sikit2.. ramai pulak tu... anak sedara jer dah pengsan.... ;)

EiJa ZaQuaN said...

wah sakannye.., tp iye la bila kita kat obersea msti nak jgk bg kat sedara mara souveniar kan..ok la tu yg penting w/pun kecik souveniar tu msti diorg suka punyer..!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

suka sgt shopping....

Nafisa81 said...

belikan souvenier ikut hierarki la kak...level anak sedara maybe key chain..level adik badik t shirt ke...level sepupu sepapat ipar duai coklat ker...

ardinihumaira said...

conot akak copim :)

ibuayahdamia said...

wow...shopping sakan yer...tunggu esok ok apa yg di shopping..kalau ayu berkenan, le ler tumpang sekaki nak order...hehehe

Ya ALya said...

sara banyak baju brand next ni..sebab adik ya slalu belikan untuk sara.....

senang2 g FM n keychain or bear yg comel2 ke.....

tiefazatie said...

alhamdullilah..en.hubby sis dpt gak tanggung sis n anak2 kan kt sana..btw...dasat gle la ur friend bantai shopping sis!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails