Friday, 17 December 2010

home-made burger versi UK

me peminat tegar burger--sgt sukaaa mkn burger
and sgt puas ati bila dpt mkn burger msk sendiri kat umah..sbb boleh mkn burger anytime tu!!!

me ternampak daging burger frozen HALAL kat Asda--so dgn excitednya me rembat lah..all this while tak terperasan kewujudan daging burger halal ni--me pernah beli nugget+sosej (frozen) halal, tp rasa sgt tak sedap, tak mcm kat Msia (me memang simpan stok frozen stuff kat dlm fridge kat umah me masa kat Msia)



anyway, burger ni--dagingnya sedap!!! so me pun breakfast mkn burger lah hehehhe letak, mayonis, sikit, sos cili, salad, timun btg....hingga menjilat jari tu...


note : uolls rajin ker buat burger kat umah? me tak sbr nak mkn burger McD bila balik msia--kat sini McD tak halal...


22 comments:

man yusoef said...

rajin gak..pastu letak mayonis extra...hahaha

Sheherazade said...

the burger patty looks yummy!

mz,prosperity bege dah start blk kat m'sia ni ;)

Ya ALya said...

dah jadi cam burger MCd lak...so nyummmyyyy....

azlina aziz said...

Masa ada arwah ayah pon macam tu, bekalan burger, nuget tak penah putus kat rumah :D Bila arwah dah tak da, kembali hidup primitif, makan pucuk ubi dan pucuk betik, sebab mak kuat jaga kesihatan. Hahahaha.

Izan Ishak said...

sedap nampaknya beger tu sis...
izan pun suka jugak bege homemade ni sbb boleh letak apa yg kita nak kan~

Ezna said...

burger senang je kan nak buat tpi daging burger kena sedap!!! nyum nyum :D

Eliss said...

tak pernah buat burger kat rumah..hehehe

ikahcorner.blogspot.com said...

nampak sedap tue kak

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah sedapnya semalam kita baru je makan burger

kella said...

sedap je tengok tu!
kat rumah memang ada stok beef patty, sebab abbi memang sngat suka makanan western ni, kalau dia request nak makan burger ni, maka haruslah diselangkan dengan coslow, kentan lenyek sekali.. hmmm :)

Anonymous said...

alamak sama la plak arini en3 pasal bege ehehehhe
suka prosperity...nyum2 dap

tiefazatie said...

wah!best2!letak lg thousand island..pergh..best2..ifa rajin gak wat sendiri..hihi

yantz-yeem said...

yea kak balik malaysia harus kejar mcD je dlu lepaskna kempunan...heheheeh...alahai kitorang yg dok m'sia nie pon harangggg mkn mcD...oh yea..jom wish besday dlm blog sy..mn tau akak bertuha kali nih...:)

zafwah said...

ohhh...sgt rindu pd tahira burger itew..n species2 yg seangkatan dgnnyer...walaupun kt sini ada McD tp hati ttp rindu sume benda yg kt Notts..huhuhu

MamaYatie said...

dah lama tak buat sendiri..saja nak kurangkan makan (konon2 nya la!padahal pegi fastfood juga)

-atiQah- said...

kak...tqah pun bru msk burger ni semlm. ada stok kat rmh abg. hehe..
tqah buat mkn sauteed brokoli dan potato salad..hehe..

FatinJelita said...

aten penah la buat skali skala, tp yg slalu buat coleslaw jek.. then mkn ngn sosej or nugget..

Iela Fazielah said...

ila stok burger mmg wajib ada kat rmh.. tp jrg mkn dgn roti burger.. selalu mkn dgn nasi or roti gardenia je..

Unknown said...

kalo ade duit lebih memang suami akan beli daging burger Ramli.. anak2 memang suka lah... semata roti+burger+sos+mayonis.. kalo ibunya sure lah dgn segala timun+tomato+salad... ;)

Ayu Zarina said...

sangat lah rajin buat...sebab feveret my hubby...

nur said...

Mz
pernah wat tapi sah sah le tak sesedap McD kan.. sekarang ni ada prosperity.. nyumm

ALL IN ONE

ummi sofiyyah said...

kdg2 jer buat sendiri sbb yg buat sendiri tu rasa dia x sama dgn yg beli...esp McD la...hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails