Thursday, 9 December 2010

best ke London?? beshhh!!!!..and rasa best bila dpt jejak kaki kat Harrods

this is my 3rd time in London...1st time masa thn 2007 (pegi without hubby), 2nd time, March 2010 pegi dgn Hubby & kids, and last two days,me pegi London again....
this time, me pegi amik my niece yg dtg all the way from Msia sbb nak cuti2 UK :)

alang2 dh pegi amik dia kat Heathrow London, so terus bwk my niece pegi jln2 kat London

and sbb masa my first two visits, me tak sempat pegi Harrods, so this time, me pegi singgah kat HARRODS, yg sgt famous di kalangan tourists :)

best ke Harrods tu??


bangunannya dari luar nampak buruk ie ala2 klasik, tp kat dl, fuyooh...glamer abisss and nampak sgt mewah!!! besar giller babe!!! staff semuanya sgt frenly, and setiap floor sgt luas, cthnya floor jual handabag for ladies, mak aih...luas sgt, tp semua mahal hehehhe branded kan..

tp me beli gak one item, sbg tanda kenangan me dh jejak kaki kat Harrods ni....
nilah yg me beli...

and harganya pun tak murah tau :p--kalau convert to RM dekat RM100 gak tu...tu jer yg termampu me beli dari Harrods :p and almost all tourists pun beli beg2 gini, ada byk giller design sampai me jd rambang mata tak tau nak pilih yg mana hehehhe

and dpt plak jd member free--ala2 loyalty card gitu ajer :)



ada toy kingdom, ada floor utk baju baby ajer, ada tempat mkn mewah, lif klasik & mewah, ada baby room utk BF babies, ada toilet khas for kids...mcm2 ada...penat plak nak citer hehhheh

ada teddies brand Harrods

yg section jual souvenir tu, namanya Harrods Arcade :) ni me posing dgn hubby kat Harrods Arcade


crowded giler section tu...queue panjang gak time nak byr :p

kesimpulannya : I feel good being there hehhehehheh 

ada saper2 jeles tak ? silalah dtg cuti2 London yer :) jom jom jom...my niece dtg sini, dia naik MAS, return tix RM4900 katanya :) kalau AA, dpt RM3k return tix :) :) sekian entry psl Harrods...nanti me citer psl benda2 lain yg me tgk/lawat/beli kat London, tak leh citer dlm satu entry takut uolls pening baca panjang2

28 comments:

Myra Jay said...

Sis, Myra pnh minum teh harrods, sedap bangat....
Sis ada stok x? :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sgt jeles....

tiefazatie said...

wah!!!best tue!!hihi..adaka itu ur niece sis??hihi

AngahSayang2314 said...

bestnyerrrrr jelesssss woooo

eB@mamaAerish'n'Aed said...

bestnyer... leh tlg blikan FM?... ;p

jom singgah amek awards >_<

Melati said...

kak =))))) i love harrods!!!
bila outstation, & arrive klia i mesti singgah harrods klia, kecik tapi jadi laaa dari takder, kat klcc punya takbest, jual kek, jem jea byk.. =(
akak saya nk kirim barang harrods bila akak blk sini march nnt, leh tak kak?, saya bg duit, akak beli jea apa2 beg asal namanya harrods!!! heheee, pelissssss kak =))))))))))

nur said...

nice.. nbertuah badan..
ALL IN ONE

[-suziey-] said...

woooo bestnye..kt kl pn outlet dia mmg mahal gila babun:D

honeyvsbee said...

woo best nih...pergi melancong or study kat sana?

mama_umar_maryam said...

mz..2 thn lepas ade g Bandung, kt factory outlet mane zety xigt ade jual beg harrods tu!!! menyesal beli 2 je..xtaula ori ke tak kan..

amira said...

nak g cuti kat London.. nak balik kampung kat Indon pon tak lepas agg

CaDLyNN said...

err..sumpah jeles..haha..
bilelah ade kesempatan nak cuti2 london ni...

Syima Emi said...

wah kak..mmg best.. jeles2.. hehehe.. kena kumpul dr sekrg nii.. tapi at least niece akak g time akak ado sano lagi... jimat skit kos nak stay kat UK tu.. hopefully lepas ni leh g jugak sebab ada cousin bercdg nak g smbg belajar kat sana...

Syira Qahira said...

salam...

sedapnya...

hanya mampu melihat dan tertunduk bisu...
tanpa sedar..
air mataku mengalir lagi ;(

sop said...

wah.. bila boleh gi sana lak nih..:)

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kwn eliss pergi london hari tu belikan eliss pen Harrods..tu jerlah barang dari Harrods yang ada :p dari takder kan..hehehehe

AyuArjuna BiGoshh said...

uhuhuhuhhhhhhhhhhhhh...bestnya suzz...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya kita yang tengok kat dalam blog ni pun dah terasa bahang bestnya tu...

haszuraidah ishak said...

wahhh..best ek harrod tu..mesti jejak ni nanti..hihi..


Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

Oyis said...

harrods mmg mahal gile. sy gi beli tea towel je padan :P

Ummi Dania Yasmine said...

Nak juga cuti2 london (gulp !!!) kena simpan duit banyak2 tu....

joyahLisa said...

mama..
jeles tawuu...

huhu
:(

Nana said...

tak dapat nk pegi
dapat tgk pon jadi la..
hehehe

EiJa ZaQuaN said...

wah bestnye..:)

Iela Fazielah said...

bestnyer... jeles2...

Cikmin said...

suzie ada pi LEDUREE makan macaron tak?

ardinihumaira said...

whoa...
dni lom penah try lagi kak. nyum3

mama tisya said...

dpt beg harrods dr fil pn jd la..tgk harrods kt klcc mhl gilosss...bestnye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails