Thursday, 30 December 2010

Antara benda yg MURAH kat UK ni ialah...

yeszaa.. FRESH FLOWERS!!!

if only these flowers murah2 gini kat Msia--maunya me beli bunga segar ari2 --me sukaa sgt fresh flowers ni--wangi, cantik,-- utk deco2 umah/ofis :) semua pic utk entry ni me snap masa me pegi Aldi (supermarket kecik dekat2 dgn umah me--jln kaki 10 min ajer)

semua jenis bunga pun murah kat sini!! even kalau convert to RM pun, still murah banget!! and kat sini, memang tak aci kalau nak convert pound to RM setiap kali nak beli brg kan :p


see...murah kan...me rasa sbb bunga, kad thingy adalah budaya kat sini, so harga jd murah, plus, these flowers are grown here --negara 4 musim kan, so harga jd murah (kat Msia, bunga2 kat cameron pun kategory murah gak kan--selamba jer me borong bunga byk2 tiap kali pegi cameron highlands--dulu2 daa)


me still remember--last year, masa me beli bunga utk hias2 time my wedding anniversary, harga bunga ros segar setiap kuntum/stalk adalah RM5!! giler mahal kan...adess


sbb fresh flowers kat sini murah, so Mr Hubby dgn otomatik jd Mr Romantik -- me dpt bunga on special day--my bday + our wedding anniversary :)


kalau kat Msia, weolls rasa membazir -- better beli brg2 yg long lasting as gift--tp kat sini sbb murah, so tak rasa membazir pun beli bunga segar heheheh

note : ada ker pompuan tak suka bunga?


23 comments:

ummi sofiyyah said...

aduyai...murah giler...kalau mcm ni mmg tiap2 hari berseri2 lah rmh kan...!suka jugak fresh flower...

mama tisya said...

wah kt uk murah ye bunga ...best la..kt kl tkyh ckp la...mhl...nk2 kalo time valentine..giler mhl...pelik la kalo org pompuan tk suka bunga..kita sukaaaaaaa tp rsnye hubby br bg sekali je...hehehehe

Nana said...

wah beznye mz
kalau mcm ni kan
bunga kat rumah bole ari2 tuka
pastu bole ari2 mandi bunga hahah sebab murah kan..

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

oyehhhhhhhhhh...1st komen..agak2nya dpt x adiah bunge tu? hehehe..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah murahnya, kalo nka convo ni kira murah jugak la kan, kalo kat sini bunga konvo je dh beratus2

Gieyana said...

wahh seyess..kalau daku pon sure tiap hari beli...mmg cantik siut freshflower nih..:D

notti netti said...

bestnya bunga...kat sini harap bunga plastik jer laaaa....

mummy_ayu said...

bestnye ..Ayu suka bunga gak..bestnye..semua cantik.tulips..
cantiknye...

cikbedahlaser said...

waa best nye... bunga...
nk suruh post..kang kot layu...

opis ni selalu order bunga segar..
tp berbeza la bunga luar dgn malaysia punya dr segi saiz

ardinihumaira said...

comelnye bunga :D dni suka

Naimah SiDiK said...

all those flowers canrik sgt2... mmg murah compare ngan m'sia n byk nya patern....

Azmiezas said...

Eeee...bukan saja murah..murah tahap gaban dah tu..even convert pun still murah lagi taww...I luv fresh flowers..

sW33tdARLiNG said...

syiokkknyaa....
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

nur said...

MZ
kalau compare dgn harga kat cameron mana lagi murah ye
ALL IN ONE

Amy Syaquena said...

dekat primark pun murah gak suka shopping sane..

isabelle said...

arghh...arghhh...bertambah gila bila tgh lilies tu...

kat mesia ni, mahai nak mampuih. tu yg kat umah boh bunga plasik jer..huhu

Iman said...

Waaaa bestnyer.....cantik giler bunga kat sana...

Jia Sensei said...

tringat kedai bunga masa belajar di jepun dulu..cantik2 dan geram je tengok!

... said...

as salam..
kak, hari tu masa saya kursus kat gt abington, ada promosi jual bunga sakura..oo..tak boleh beli.haha..ada surcharge pula.
adoi..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

cantek nye....

tiefazatie said...

murah gle!!bestnye kalu dpt hari2 kan sis..hihi...=)

EiJa ZaQuaN said...

wah..mmg murah nye fresh flowers kat sane..btol kat sini mahal..sbb tu la eija x pernah lg dpt bunga dr asben..huk3..

Nafisa81 said...

bunga yg murah kat malaysia ni bunga kertas je kott..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails