Sunday, 19 December 2010

Budaya kad masih and sgt lah relevan kat UK ni

see...



byk kan kad2 utk raya krismas yg my Zharfan dh dpt --from his class teacher and his class mates. Mr Hubby pun dpt gak from his colleague.

my zharfan siap tanya me, "kenapa mama tak dpt card , like him & papa"...me ckp, mama tak de kwn2 yg rapat yg nak bagi card :p memang gitu pun---phd students kat school me, me kenal gitu2 ajer :) and me ckp, tak dpt kad pun tak pe, sbb kita tak celebrate pun raya ni :p

obviously, budaya bagi kad raya for krismas ni masih relevant kat UK--kalau kat msia, dh jrg sgt org bagi kad raya masa eidul fitr kan...


21 comments:

Unknown said...

ha'ah...kt m'sia...lepas kad, ucapan sms & skrg ucapan di alam maya...jgn kata kad raya, kad kawin pun mcm tu juga :p

Unknown said...

as salam..
kad ucapan hari natal.
oo.. akak kat sana, dapat kad raya dari orang2 kat malaysia ke? kadang2 dapat kad dari jauh, adoi..yang kena denda, penerima.adoi..macam2..

Unknown said...

kalau kat msia semua nak hantar sms je..kad mmg kurang la skrg

Cik Firus said...

btol tu..skg kt sni da jrg org bg kad raya..
sy pn da lme x dpt kad raya..
org skg wish kt fb je

LYaFRINA said...

DAH LAMA SGT2 X BELI KAD.. KADG2 RINDU GAK MCM DULU2.. MERIAH JER..AT LEAST ADA KENANGAN..

Ya ALya said...

memang pun....kt msia dah sepi dah lad2 ni....dapat simpan buat kenangan kad tu kan.....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

aah kat malaysia semua by msg je and ucap kat blog je kan??

Anonymous said...

btol klw kt msia budaya bagi kad ni dh mcm pupus...
klw tgk kad2 raya yg juai kt kedai2 mana laku...
zaman skang org pakai sms,ecard, fb, blog nk wish apa2 kan

. . . h u s n a . . . said...

eh, ye ke .. still je bg .. tp kurg la.. :)

isabelle said...

zharfantny tak..nape kita x celebrate christmas?

Ayu Zarina said...

bagusnya kat UK...

selalunya yg bagi2 kad raya ni company2 kan..cam prudential, maybank..

Wonderful Life with Mary Kay said...

HEHE... OK LAH TAK DPT KAD PUN.. kITA TAK BOLEH UCAP SELAMAT HARI NATAL PD MEREKA APATAH LAGI BG KAD.. KITA SAMBUT AIDILFITRI DAN AIDILADHA JER..

ADEEYA said...

OMG banyak nye kad. last time i dapat kad masa form5 sobs sobs :,D

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kalo kat malaysia ni dah tak pakai kad kan semua wish kat tenet & sms & mms je...teringat time sekolah dulu bagi kad raya kat cikgu

Unknown said...

skrg dh x mcm dulu dah...kalo dulu beraya ke contoh ada je rumah tu gantung2 kad raya kat pokok ke kan...skrg dh susah nk jumpa mcm tuh lg....hmm...

tiefazatie said...

wah..best gle!!byk tue!!hihi..

eija_sweetmama said...

btol tu skrg ni kat M'sia mmg dh kurang sgt budaya kad2 ni.., padahal kad ni lg ade sentimentel value.., dolu2 nye kad raya ade lagi dlm simpanan wat koleksi..hik3..

AzianKhalil said...

raya baru ni saya pos 20 keping kad raye syarikat bagi...sekeping pun tak berbalas...

nur said...

best kan iefa.. dapat byk2 kad si zharfan ni..
ALL IN ONE

MamaYatie said...

oh tak sangka plak kat sana still meriah dgn wishing card..dah 2-3 thn dah langsung tak dpt satu pun kad raya..

ummi sofiyyah said...

comel2 kadnyer...kena simpan buat kenangan tu....!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails