Friday, 10 December 2010

antara benda yg wajib dilawati kat London.....

sbb masa agak terhad and cuaca winter yg sejuk tahap melampau (suhu -ve 3 celcius), so me just bwk my niece melawat tempat2 yg famous2 ajer kat London ni..and me plak tak rasa excited sgt sbb ni kali ketiga ronda2 London :p

weolls travel turun naik tube (lrt versi bwh tanah)... and naik gak cab/taxi (from Harrods to Tower Bridge --kena charge 20 pound tu....)

ni posing kat one of tube station --me nampak gemuk sbb me pakai bj 5 lapis yer :p bj biasa 2 lapis, sweater 2 lapis and then baru me pakai winter jacket kaler pink tu kat luar--giller tebal..tp siyes, cuaca sgt2 sejuk...rasa tak selesa utk jln2 time winter (and my lil ariff demam+batuk2+selsema jdnya kesan jln2 sehari kat London..adesss)

antara tempat yg me bwk my niece (selain Harrods)ialah

Tower Bridge

and then London Tower

and then Trafalgar Square

and weolls menjamu selera dgn jayanya --mkn makanan Msia babe, kat cafe MSD (malaysian student depatment) merangkap malaysian hall jugak..



mknan sgt byk variety...and sedap!!! mahal tu standard lah..
me amik lauk sotong, rendang daging and hati lembu--giller byk me mkn :p weolls brunch kat sini actually :)

and sesi posing2 kat mana2 bangunan yg me rasa menarik, classic

and wajib posing berlatarbelakangkan trademark london ie bas merah double decker

and me shopping fridge magnet london --as souvenir utk sedare mara, my siblings and my frens (adakah anda di dlm my selected list of frens??...suspenssss )

note : so best ke London??..best kot... as a tourist kan...tgk negara org esp negara maju :)

33 comments:

apek poyo said...

wahhh...best..sana pun ada rendang ke?..ingat susah nak cari

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah jeles sungguh nak pi jugak, kita ada dapat percutian ke oversea 8hari 7 malam, tapi tak tau biler nak pi....

Watie Rose said...

bilalah nak sampai kat London tu..dlm mimpi jer kot...well,boleh tak suggest tempat tinggal yg first time dtg like me..teringin nak gi sana kalau ada rezeki....hehe

Nana said...

tu la ada tgk gak blog kawan g london
mmg tu la tmpt2 wajib pegi kalau ke landon kan
bila la ek nk sampai landon ni
wah ada FM...ada kah sy tersenarai dlm golongan2 insan terpilih?ngeh2x...

DKosongLapan said...

uiii....seghonoknye....bile le awok dapat meghase ke London ni.....

Peri PiA said...

london!!

~thE aiE~ said...

aduuuuhh...best tuuu....tringin sgt..kena mulakn kempem mnabung nih! hek3..

~thE aiE~ said...
This comment has been removed by the author.
LyNn HaMzAh said...

cantiknya FM tu...

Ya ALya said...

cantik2 bangunan kt london tu...nak pegi entah bila la.....

pasal FM tu adakah ya pun tersenarai.....tunggguuuuuu......

[-suziey-] said...

ouh bestnye...classical building..mmg best photoshoot..
FM!! ouh tidak..bestnyeeee....fuhh..minta2 la i am the lucky..hahhahaha verangan:p

EiJa ZaQuaN said...

wah xdpt nak g holiday london..baca jerk la citer2 menarik ttg london kat blog mama zharfan ni..hehe..bestnye sape yg dpt FM dr mama zharfan tu..

Jeely jelly said...

wah.. kat sane pun ade makanan kmpung ae ? hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye pengalaman akak kat sane...

Syima Emi said...

wah kak suzie best best tempat akak pergi.. kira kalo g london, ni tempat wajib la eh... happy je akak satu family dapat jln2.. FM pon cantik2..

ujee said...

salam...cik suzie..
nak tanya..
kalo tidak keberatan la...
clarks tgh sale..
kalo i nak kirim dgn u bleh ke?
x nyusahkan ke..?
memandangkan u nak blk msia x lama lg...pls reply ujeemie@gmail.com
thanks

deem said...

best juga dapat melancong tmpat orang kan kak?apa2 pun enjoy your day there before coming back to luvly malaysia next year :)

Naimah SiDiK said...

salam dear.. kalau ke paddngton singgan le makan kat Tuk DIn's restaurant.. my god father 2...

skooz-san said...

warghh !! jeles nyee tgk akak pegi snee~ akak mmg duk sane ek ??
ke pegi as tourism je ?

MISSH CHIORIKA said...

wahh bestnye dapat g sana:)

Ummi Dania Yasmine said...

Bestnyer suzz....nak pegi london (gulp !!! telan airliur byk kali...hehehe) jugak la....

AyuArjuna BiGoshh said...

bstnya...bila la kaki ini dapat menjejaki di dana

Iela Fazielah said...

bestnyer dpt gi london..

tiefazatie said...

wah sgt best!tp sis..siap ada kangkung nie..pergh..dasat2..hihi

FaiHash said...

waaa...best nya! xdpt pegy ,tgk org pegy pun ok lah tu. ekekeek

Em's Family said...

dulu m ase i pi london, i was too small, only 4 years old, tak ingat ape.. ingat sikit2 jer..:) nak pergi lagi sekali.. err tak tau laa bile

anyway, i dont see u gemuk pun :)

ardinihumaira said...

bestnye akak..
tingin dni nak ke sana ;)

kakyong said...

cantik2 view nya...

mama tisya said...

best your niece dpt jln2 london...

nur said...

huhu.. teringinnn..
ALL IN ONE

Gieyana said...

nka pegi sini..nak pegi sini..leh x?hehehe

cikbedahlaser said...

sy pelik... mungkin sbb kite org asia kot.. tak biasa dgn kesejukan...
tp org sana... fesen utk winter adalah skirt pendek.. btol x kak??
sbb last week pergi cari skirt labuh..smua kedai brand oversea jual yg pendek je...dgn alasan.. skrg tgh winter collection... owhh sy rasa pelik...

ummi sofiyyah said...

mmg best la sgt bg org2 yg x pernah sampai london mcm akak ni...
tp cuaca mcm terang je..mcm mn suhu blh -ve3 yer..??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails