Sunday, 26 December 2010

wah..me baru tahu..Ngangkung pungut RM8 juta rupanya....

me adalah salah seorng penyokong industri filem Melayu --chewah..dulu2 zmn bujang me ada gak tgk movie kat panggung wayang, and antara citer2 melayu yg me tgk ialah lakonan erra fazira dgn yusry (actually me tgk hampir semua filem yg ada erra fazira hehehhhe, me tgk gak I'm not single (sbb me minat lisa surihani)...


and td me baca kat Metro Online...psl pencapaian filem2 melayu sepanjang thn 2010..
wahh...me tahulah Ngangkung tu pungut juta2, tp me baru tau rupanya Ngangkung pungut  a total of RM8 juta!!impressive tu!! sbb seingat me, dulu2 kalau filem melayu yg paling tinggi kutipannya ialah Sembile--RM6 juta, sampai Datuk Yusof Haslam dpt title 6 million dollar man kan kalau tak silap :p


and now, Hantu Kak Limah Balik Rumah pun dh kutip RM6 juta tu...siyes tinggi tu hasil kutipan..dulu, masa citer Zombi Kg Pisang--me tgk kat tv ajer--tp me suka jln citer tu..sbb kelakar +ada mesej--and Awie sgt pandai berlakon watak lucu heheh pakai kain pelikat :p



so tu antara filem2 melayu yg me nak cari dvd ler bila balik msia thn dpn selain Ngangkung+Hantu Kak Limah--also nak tgk dvd Legenda Budak Setan ;)

note : realiti penonton filem melayu--yg majority remaja+org2 muda--suka tgk citer komedi santai ringan--kalau heavy film mcm filem kemerdekaan, nak kutip RM1 juta pun susah ;)

26 comments:

Cik Firus said...

me x tgk lg citer ngangkung..sedih tol :(

joyahLisa said...

akak..
smalam baru tgk cite kak limah tuh..
tak best la kak..
hehe..
sikit jek part yang boleh buat org gelak gila2..
huhu

Fatin a.k.a. Aten said...

kalau filem pasal patriotik, bukan stakat susah nak kutip 1 juta, kalau bg tiket free pun tak ramai yg g tgk.. realiti skrg.. dats y anak muda zaman skrg kurg pengetahuan psl sejarah..

tiefazatie said...

ala...ifa xtgk lg ngankung..sbb aritue my kazen nk tgk hantu maklimah..ok gak la...lawaka budu gle nie...ketawa je ifa..kdg2 teu cm xmasuk akal..

byk gle trademark ada nie..yg ifa suka..mak limah nie..
die nye skrip nie je..
injit2 semut....

pastu ucop..suka sebut
cbe cte2..
dengan kita bakor je...sambil tgn dipusing2 ayu kunun..haha

haha...lawak abes..org gila cam antu...antu cam org..hihi..

Ustaz Love said...

Salam..

itu baru sikit tu.. ada satu lagi filem tu, kutip 40 juta.. kihkih

aimi shaniza said...

ngangkung mmg besh...dh la kami tgk midnite...gelak golek2...sbb kalo x besh, dh penah tertido time tgk movie kalo midnite...heheh...lagenda budak setan?? nohal kak, kami dh beli, leh bg akak nnti :) -tp cite tu bg emi n nizar, ok la,cm plot dia cepat sgt...cm indah khabar dr rupa la ;p

Yan said...

jgn pandang belakang congkak 2 pun ok.. tp tgk dari yg fes dulula.. baru besh.. ehehe

jemput ke blog undi anak yan yer
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html

mama tisya said...

ada bc kutipan dh 8juta...lately ni byk citer hantu kt pawagam

sitihanisahali said...

tak sempat tengok nangkung lagi..T.T

y u y u Z u l a i k h a said...

heheh.. tak rugi yuyu tengok ngangkung :)

**kopoklekor** said...

kalah 2 alam..hahaha...
kopok pon suka ngankung..bes sgt

. . . h u s n a . . . said...

haha.. stndard~ kalo cter mcm tu...bpe inggit la sgt... tanak cter psl cter yg dr rozmey buat ke ?? hehe..

mama_umar_maryam said...

mz, dua citer ni mmg kitorg nk g tgk wayang, mgu ni kot..hehhehe ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hantu kak limah memang terbaek la akak...
hehehe...

Aefa Aerisya said...

tak tgk lagi crita2 ni :)

Sharinginfoz said...

memang hot betul citer ni

Malaysia menang kerana laser?

Nana said...

ngankung mmg bez
lawak gile..
sakit perut..xtipu punya hehehe

ummi sofiyyah said...

x tengok lagi..takuttt!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

hantu kak limah balik umah my hubby kata best n tak nyesal pegi tgk.. klu my hubby cakap best tu mmg ok kot..sbb dia paling tak suke tgk cerita melayu kat movie (dia kata cam membazir) tapi not for HKLBR....ngankung tu kitaorg termiss :(

nur said...

MZ
sekarang ni david teo yg konker,,

suke cerita heavy by YA

ALL IN ONE

kakyong said...

kakyong pun suka citer macam ni...

nanti kalo ade bajet leh cari dvd.. tak pun numpang le rumah MIL sbb adik2 ipar suka beli DVD ni... kami ni jenis suka meminjam jer... ekekekekkk

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita dah lama tak tengok wayang selalu tau citer dari kengkawan je...best ek citer tu

ardinihumaira said...

kelatey tak dop panggung, kak.. huhu toke leh dni tengok. teringin ugok :)

EiJa ZaQuaN said...

dh lama x tgk wayang..dh ade anak ni masa mmg sgt terhad nak tgk wayang..

shahizy sam tu mmg tgh naik skrg ni..lakonan dia pun mmg best..agaknye sbb tu skrg ni kalo ade sam compom meletup citer dia kat wayang

MamaYatie said...

sejak ada anak dah tak byk miss filem best..mmg kena beli dvd la jawabnya..cerita dah basi br kami dpt tengok...huhu

ibuayahdamia said...

semalam tgk citer Guliver's travel...sebab bawak anak2 ngan bibik kan..kalau tak nak jugak tgk kak limah balik kampung tu..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails