Tuesday, 7 December 2010

benda yg agak tak berguna di Msia, tp WAJIB ada kat UK

....HEATER...

kalau kat umah kat Msia, sunat ada aircond kan, kalau kat office, wajib lah ada aircond

kalau kat UK plak, WAJIB SEMUA RUMAH ada heater babe!!! sbb cuaca kat sini hampir sepanjang thn sejuk...even summer pun, tak de nya panas mcm msia, setakat panas2 suam ajer time summer ari tu..
selebihnya, spring , autumn, memang sejuk, and time winter, sejuk tahap beku tu..bwh zero ok darjah celciusnya

jom tgh jenis2 heater --me masa mula2 stg sgtlah jakun bila tgk ada mcm2 jenis heater kat sini...
 ni adalah heater yg biasanya dipsg kat office, kat toilet etc..moden lah style heater ni...ni pic me snap dlm washroom a.k.a toilet kat universiti daaa


ni plak heater yg dipsg kat umah sewa me--ni heater jenis conventional ni...

ni plak portable heater a.k.a blower yg me guna kat umah sewa me...

sgt2 berguna time sejuk--ala2 berdiang dok dpn heater ni..esp kalau kaki rasa beku, or shivering slps mandi--me plak jenis yg wajib mandi basahkan rambut once a day even time winter, yg mana suhu di bwh zeroC...sbb kalau tak mandi, rasa tak segar+pening kepala..aisehhh..lps mandi jd menggigil sbb sejuk even mandi air panas/suam pun..

note : dlm bas, dlm keta pun wajib psg heater..so bila naik keta , hubby terus on kan heater--kalau kat Msia, dlm keta wajib psg air-cond...


21 comments:

EzzEddin said...

teringat musim sejuk masa onboard ihihi..

Anonymous said...

wahai msia..
sejukla skit..
mau psg heater!
hahaha

Shaofie said...

jemputlah jalan-jalan dekat blog.
ade contest menarik.
jom join!

salam maal hijrah mama

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

mesia sedia ade panas...
hehehe....

ardinihumaira said...

kat sni.. sidai baju tak kering kak. adeh

hamihemo said...

anda di tag
http://hamihemo.blogspot.com/2010/12/edit-foto-contest.html

mama wanie said...

bestnyer boleh panas2kan badan...

mama tak tahan sejuk.....

immukmin said...

hehehe...hujan emas di negeri org hujan batun di negeri sendiri..hohooh

Farra Dhelina said...

ohh jadi terbalik pulak kan sis hehe

Nafisa81 said...

lain padang lain belalang..lain benua lainpulak keperluannye yerr

ibuayahdamia said...

hehe..lain tempat lain caranya kan

mama tisya said...

so kt UK dlm kete ada ekon ke tk..ke mmg ada heater je:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

really? tak tau pun sama gak soalan nak tanya cam amy tanya tu

tiefazatie said...

wah...menarik nie..so keta kt uk xde aircond la sis?

aZLiNa aZiZ said...

hahaha. dah terbalik dengan keadaan kat Malaysia. Sikit2 nak aircond je. heh.

Izzatul Iman said...

wah...best nih kalau musin hujan... me selalu sejuk jek kalau musin hujan...

eima said...

org yg cameroon ok la kot pasang memalam ... sejuk jugak...

bila mesia kena psg heater its mean ... end of world....huhuhu

nur said...

hehe.. baru nk tanya musim2 winter ni camne la nk mandi ye..
ALL IN ONE

cikpia said...

me yang malas mandi nie memang wajar dok UK.... he he....

ummi sofiyyah said...

kat m'sia perlukan heater tuk mandi pagi jer kot...hehe....

. . . h u s n a . . . said...

hehe.. mcm best je ... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails