Wednesday, 8 December 2010

sharing is caring : betul ke soursop (durian belanda) adalah penawar kanser?

note : click utk baca dgn lebih jelas

 
me dpt from forwarded email..so tak tau extent of truth...but still nak share...after all, buah ni pun sedap jer rasanya :)

note : hanya yg merasai pengalaman berdpn dgn kanser akan tau betapa desperatenya utk mendapatkan cure...arwah ayah me kanser hati....masa me & family tau dh tak de harapan, rasa mcm kalau boleh nak byr harga berapa juta pun asalkan arwah ayah sembuh...apakan daya, Tuhan lebih menyayangi 'Ayah' :( :(

19 comments:

Sheherazade said...

Al-Fatihah..jgn sedih ye MZ..xoxo

me pon xsure,mcm2 produk dikaji utk cari penawar bg melwan kanser

for me,kanser ni sgt misteri

kalo btl Alhamdulillah,rase pon sedap

nuraarin-life said...

My boss pun percaya soursop ni boleh rawatkan kanser.. sampai suruh kami tanam di kilang ni...

MyraAyreen ^^ said...

wah . informasi :)

cikpia said...

my family ramai yang died of cancer...... terbaru died of brain tumor. an aunt baru sembuh of breast cancer. seorang lagi aunt baru di diagnose ada breast cancer. baru went through 2 kali treatment. takut gak.....

ummi sofiyyah said...

sgt suka buah ini, tapi sekarang agak susah nak dapat w/pun kat kg...dah nak pupus agaknya...

Syafiq Rosli said...

nice info

UmmiRosma said...

Yea...I have read about the benefits of this fruit. It is believd that it even can make couples fertile...cuma Allah yang mengetahui yea...

But I really love this fruit...in Brunei it's called durian salat...they are quite expensive here..

Nana said...

ahh penah dgr psl info ni
jus durian belanda sgt2 sedap ok
tak caya try minum
kita pon ada makcik meninggal sebab cancer dia kena breast cancer kesian sgt2 menderita..nak2 ktorg yg jaga dia masa dia wat treatment kt KL..balik kelantan sthn pas operate dia meninggal

mama_umar_maryam said...

MZ - my late mil pon meninggal sbb cancer..wpon xpenah jmpe die..tp sgt slalu wish , only if she's here..=)

tiefazatie said...

sbr ye sis..arwah atuk n nenek ifa pun meninggal sbb kanser..so..kain mmg sgt jg kesihatan pun..sbb takut nie..ye la..sape tahu kan..sob2..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

keluarga sye ade keturunan kanser...
ermmm....

Oyis said...

takziah utk kak suzie. smg kalo benar khasiat buah durian belanda ni, membawa penawar kpd yg mungkin sedang berikhtiar insya Allah

ardinihumaira said...

takziah, kak...
makcik dni mengidap kanser otak.. dan 10 tahun selepas pembedahan berjaya dibuat, kesan negatifnya beliau tidak mampu menjalani hidup seperti sediakala... macam lumpuh badan...

Nana said...

baru baca ni dlm magazine i-sihat dec issue durian belanda bole cegah cancer

AzianKhalil said...

penawar kanser baru ni dengar, tapi nenek koi rebus durian belanda buat penawar lemah jantung. alhamdulillah...Allah perkenankan ikhtiarnya...makin sembuh..

eija_sweetmama said...

ermm..mmg pernah jg terbaca ttg info ni..yg penting kita ikhtiar..w/pun sbnrnya kanser ni mmg payah utk sembuh sepenuhnya..

. . . h u s n a . . . said...

jgn sdey2 sbbnya.. setiap yang hidup, pasti akan mati .. :)

nur said...

berhati2 kita yg sihat ni..
ALL IN ONE

Cik Bambam said...

kalau dah ajal dia.. kita ikhtiar mcm mana pon..if dah sampai masanya..sesaat pon Dia tak akan lengahkan ambil nyawa kita..huhuhu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails