Friday, 3 December 2010

BW ke 500 blogs setiap hari--ada berani??

me sedaya mungkin belajar utk improve my blogging skills...and me suka baca apa jua tips kat mana2 blog...me newbie nuffnanger kan

2 hari lps, me terbaca kat blog sinar raudah--the owner , nama amy, shares tips utk up traffic..and her tips, she BW to at least 500 blogs everyday!! giller byk tu babe!!! and UV her blog sgt impressive---average 2500 UV daily tu!!! dh hampir menyamai UV blog Ben Ashari--3K daily(me terbaca kat blog Ben lah)

siyes, me tak rasa me mampu utk BW ke 500 blogs everyday, even sistem touch n go kat cbox pun--sbb kekangan masa (time-constraint)...me ada few commitment yg mana me kena bagi more priority like siapkan thesis, jaga anak2, msk utk anak2+suami, kemas rumah, basuh pinggan etc...

me buat kesimpulan, owner blog sinar raudah tu memang mempunyai byk masa terluang--kalau tak silap, she just got married last year and belum ada baby--so byk masa kot utk BW--500 blog daily at least katanya...me sungguh kagum!!!jeles pun ada gak--jeles sbb dia ada byk masa utk blogging+BW hehhehhe

me memang ler teringin nak tgk UV blog me cecah 1k, cuma belum mampu BW ke 500 blog like sinar raudah tu...
everyday me memang BW, tp me rasa, kalau kira, may be dlm 50 blog ajer kot, esp BW to kwn2 punya blogs utk baca latest entry sambil leave comments...BW touch n go bila ada mood and bila ada masa ajer..jrg2 ..adess

what do u say?? ada berani BW to 500 blogs??


35 comments:

princeduyong said...

buat setakat yang termampu kan...

Anonymous said...

agak banyak di situ./....tpi cara terbaik..boleh tammbah ilmu pengetahuan...


TERBARU: Rusia dan Qatar Tuan Rumah Piala Dunia 2018 dan 2022

Wansteddy Tales said...

pernah sehari bw 200-300 blog sehari tp masa tu xsbk sngt blh la. skrg ni aduuu... nk melawat blog kwn2 blog fav pn xsmpt :P

AngahSayang2314 said...

apa 500??? biar betullllllllll
terkebil2 angah tengok no tue

mama tisya said...

tk mampu rsnye...

SyidaGorjes said...

500?
sayup mata memandang.....

~aSFaLiZa~ said...

tak siap keje la gamaknya mcm tu. huhuhu

~aSFaLiZa~ said...
This comment has been removed by the author.
DKosongLapan said...

waahhhh...hebat bloggers yang bulih BW ke 500 blog setiap haghi....memang gile....ke die full time blogger???

Madam Sooyaree said...

takpelah... 50 pun tak tercapai. kalau 500 mau kena kejar ngan laki, hahah

ZanaNordin said...

fuh...500 blog sehari..
mmg tak mampu ler...nak dpt 50 blog pun belum tentu ngan masa yg terhad
ngan line tenet yg kekadang cam siput...

byk betul masa dia...
hurm...ada ke dia jejak2 kaki kat blog zana erk?

Diyana Zulkifli said...

byknye.sy uv 50 shari pn kire bertuah dh tu.heh

mummy_ayu said...

wah...tak termampu la.....buat yg mana mampu jer...

iszieylyanziy said...

xmampu kot nk 500,,heheh,,,lin slow,,

MamaYatie said...

500?? tak mampu den..50 pun tak tentu sempat..huhu

Rizziela said...

nak baca 50 pun x sempat....mcm mana nak capai 500

Nadia arRumaisha said...

kalau nak bw sampai 500 memang tak mampu sebab banyak keje akan tertangguh nanti....

rossoneri said...

kita bw nak baca blog org gak..kalo 500 tu cam no nak baca blog org..xpe ler,betul kata org di atas, buat stakat yg mampu..lama2 jadi bukit

~faty~ said...

500?idak le kot.
100 pn x smpai pe.
huhu

Princess Feyqa said...

xkan kot,, huhu byk tu..

amira said...

tak buat keje lain le camni.. berpinau mata

doubleheart team said...

newbie gak kat cni. bw tu apekah?

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

kalau x de kerja blh la buat mcm tue. kalau kina mau termuntah..heheheh

Izan Ishak said...

sangatlah tak termampu...sekadar 50-60 ajelah sehari~

ummi sofiyyah said...

uiyooo...byk tu..sehari 500...tapi kalau ada cara yg sistematik...ok la....

FaiHash said...

wow!! kena ada masa y betul-betul terluang baru boleh buat mcm tu ;)

Ummi Dania Yasmine said...

x sanggup x sanggup. banyak nk kena buat. hihihi...

mama rifQy said...

500?? adoiii..tdo ke tak tuhh tak mampu !adoiii

aZLiNa aZiZ said...

Tunggu cuti bersalin nanti, baru mampu agaknya. Itu pon belum pasti. Huhuhu.

Tapi bila tengok UV orang sampai 3k sehari, pandai pulak jeles ni. hehehe ;p

tiefazatie said...

aiiyak..xmampu ifa sis..ifa buat pe yg blh je nie..haha

ibuayahdamia said...

huhuhu...of coz tak mampu...nak baca yg kat blog list pun kadang2 skip jer...

LyNn'Azlina said...

uishhh..giler ar! saya xmampu!
xperla...slow2

nur said...

isk.. banyak sgt tu..
ALL IN ONE

Fatin a.k.a. Aten said...

kena luang byk masa tu nak visit 500 blog in a day.. itu pun depend dgn line internet jgk la..

kakyong said...

kakyong yg dok rumah 24 jam ni pun.. paling byk mampu/pernah buat 100 blog.. TAPI.. memang kena betul2 free & xde gangguan sgt..

kalo ikut rate biasa.. 50 pun susah nak capai... ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails