Thursday, 2 December 2010

Heavy snow is bad weather too--mcm musim tengkujuh/banjir kat Msia

masih lagi edisi winter nampaknya....
it snows everyday now kat Nottingham, UK, in fact almost all over UK pun
dh 2 hari snow turun non-stop--and jd tebal lah snow kat mana2 sahaja

ari isnin lps, me dpt sms dari school zharfan--aisehh..school closed la plak...sbb snow & bad wheather ni..


and baking class pun cancel gak..

and semlm, masa me antar zharfan pegi skool...all the way, kami terpaksa meredah snow yg sgt tebal...scenery putih kat mana2 sahaja..
suhu? around  -3C to -8C, kalau waktu mlm, mencecah -15C---sejukk babe...

ni some of the photos yg me snap time hantar zharfan pegi skool semlm...



masa me pegi univ, me sempat rakam video, time snow turun tu..me terpaksa meredah snow yg tgh turun--sejuk, tp sbb kat Msia tak de experience gini, so me rasa seronok gak lah :p




27 comments:

Nana said...

terasa2 sejuk smpai ke sni
tebal btol salji kan

nur said...

bestnya..
simpan bebaik vid ni..
ALL IN ONE

MRS. K said...

sis, kat sini musim ujan pon dah tak tahan sejuk nih.. apatah lagi salji sana nun..

fyna said...

waaaaaa...beshnye salji...

Miza Yusof said...

tebalnya salji. mesti sejuk sangat-sangat kan.

[-suziey-] said...

wooo dasat nya..hmmmm tp ni versi banjir beku..hiks..n rsnya xmenjahamkan hrta kot..klu banjir ngn lumpur bgai..haihhh

Khumaera Ismail said...

baru tgk gambar pun dah terasa sejuk ;)

Eyriqazz said...

oh,rindunya main snowww....nyam2....tapi tuhla,kesejukannya memang menusuk kalbu..

mama_umar_maryam said...

tulah smlm tgk paper psl heavy snow nih..terbyg2 kwn n sedare kt sane..btw,enjoy the snowlah ;)

marinahunny said...

sejuknnnyeeee...samapi terasa kesejukan tu tgk video nih..

sfatimahzj said...

bestnya..mahu ke sana jugak!huhu

aNa d'sKoDenG said...

eerkk..tetiba rasa sejukk plak ekon kat lab nihhh

kimchisu said...

bestnya..nk gak salji turun dpn mata..sob3
ske baca blog akak ^^

ARIFFDA said...

uihs..sejuk tu ... tp seronok jugakan..dpt merasa main salji..hihi

Affieza said...

Tebalnya snow kt sana smpaikan semua kwsn dh jd putih...

risa said...

bestnye kalau dapat main saljikan..emmmm

Naimah SiDiK said...

all in white.. hehehe dh mcm telenovela plak kan...but nice viw n be careful dear.. sometimes snowing cam nie pun jalan licin.. taking care k

aimi shaniza said...

sejuknyaaa.....cm terbayang2 lak, sama cm duk depan peti ais..;p heheh

remizati said...

kwn2 saya yg amik phd kat sana semua post gambar diorg dlm salji tebal..mmg betul ek tebal macam tuh...teringin nak pegi sana, tp tak tau bile..

Ummi Dania Yasmine said...

Minah yang tersenyum manis masa ambik video salji ni sape? hehehehe....cantiknyer permandangan....putih putih gitew....winter sonata nih..

Nafisa81 said...

tengok gambar pun dah sejukk..

Hanie said...

Lucu pulak video ni. Tengah2 tgk pemandangan snow, tiba2 ada muka org. hikhikhik :)

amirah said...

sejuknyaaa..tak pernah rasala snow tgh turun tp dekat2 winter pernah rasa.sejukkk

ummi sofiyyah said...

bestnyer zharfan...nengok pun terasa sejuknya sampai ke tulang..hehe...

kakyong said...

huhuuu... pengalaman berharga... bila la nak merasa snow ni yer... ;)

makan abc di musim hujan & rasai kesejukannya... :p

tiefazatie said...

wah..cam dlm movie kan sis..ada nie kuar dlm paper kan..ckp london kena ribut salji nie..hihi

Lelord said...

i kat doha ni walaupun xde salji dh dekat seminggu off aircond pasal sejuk. kalau ade salji mau beku ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails