Monday, 13 December 2010

being stylo -- ternampak, terjatuh chenta dan TERBELI

me bwk my niece jln2 kat Notts city last week--cuci2 mata sambil beli2 apa yg patut...

me tak de lah berniat nak shopping mopping ke apa...me temankan my niece pegi Primark sbb dia nak beli winter jacket...
and guess what..
me plak ternampak satu jacket ni...
yg pada mata me sgt cantekkkk


then me try..
siap posing2...me suruh my niece snap pic

tak tau nak beli kaler itam ke putih...

last2 me beli yg kaler putih....

jaket ni cutting ala2 dress...and tak tebal sgt, so still boleh digunakan di Msia..
alasan me bila me nak beli jaket tu--me ckp dgn diri sendiri, tak per, nak kena ada jaket yg lawa2 sbb nak amik pic byk2 bila pegi Disneyland Paris nanti--aci ker alasan gitu ngeh ngeh ngeh...

harga jaket yg me beli tu ialah 21 pound :) sila jgn convert to RM, kalau terasa nak convert gak, nak kena darab dgn 5 yer, so jdlah harga jaket ni RM100 lebih gaklah kalau guna duit msia :)

note : so bilakah agaknya kali terakhir uolls beli baju/pakaian baru??



42 comments:

Peri PiA said...

NICE..Last shopping mase raye

Sitisifir10 said...

lawa yang putih nampak menyerlah gitu...nampak bulat sbb pakai dua lapis kot?? ehehehe

Miza Yusof said...

comel dan cantik baju tu :)

*azni* said...

cantik la jaket tu..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

cantik la suzie , kita sejak dah ada balqis ni jarang shoping barang kita selalu untuk balqis je

CaDLyNN said...

cantik jacket tu..
alasan diterima..ahaha

Pure Love said...

Rasa mcm baju pom pom girl je. heheh

AyuArjuna BiGoshh said...

me 3 hari lepas hahaha...tok sah tanya suzz...cam sebulan tu wajib sekali kot huhu

Mawar Merah said...

Last week. Bought a grey cardigan and a shirt. Tp xckup!!! Hihi (^.^)

SyidaGorjes said...

seriously sgt cantik!

e.l.i.z.@ said...

bestnya ..jaket lawa la kak..21 pound nampak murah tp bila covert, jd mhl lak hehhe

isabelle said...

last..err..baju maternity je la. ish...
x sbr nak tgu naik keje lps cuti bersalin. leh guna alasan 'kena soping, biar semangat skit nak start keje blk.'hehe

Alin Marlini said...

sangat cantikk baju itu kakak....i like ittt....kalaulah blh pos kat m'sia satu kan best..hehehe..alin pun suker kaler putih tu....

MamaYatie said...

cantik yg putih..sesuai jer..last beli baju? khamis lepas, tu pun sbb nak majlis graduasi taska anak..jarang beli baju sebenarnya

Nurul Aima Hj Kaim said...

alasan yang MUNASABAH i love..

mummy_ayu said...

ah ah la dear..color putih tu cantiks sgt....

EiJa ZaQuaN said...

mmg rasanye kaler putih lagi cantik dr itam..hehee..

MAMA MIRZA said...

saya setuju yang kaler putih.. huhu.. bju apa sy beli.. hmmm..

MrS. F!zA said...

smart!! mmg lawa pon kak...hehehe eh 21 pound ja ka..hehehe sekali convert mahai jgk la..kikiki

tiefazatie said...

wah!!cantik!smart abes la sis!nasib sis belik putih!menyerlah gitu..hihi..owh..ifa dh lama xshopping baju nie..eh..ada jg baru beli kain cotton..T_T..hihi..

azura samsuddin said...

cantik sgt yg kaler putih tu...

[-suziey-] said...

cantikkk..mcm cheer lady..hiks..tp mmg cantik..i like that kind of design..ade list putih/itam..so smart :) murah jek 21 pound..

shera haifa said...

cantiknya baju..bnyk baju cntik2 ehh kt sana?

LyNn'Azlina said...

owh!sungguh cantikla...cam dress...kalo sy tgk pun sure sy rembat gak

ibuayahdamia said...

wahhh siyes cantik bangat..

kali terakhir beli baju baru?? sabtu lepas ler...hehe..beli kasut ngan baju baru utk photoshoot...ekekek

aZLiNa aZiZ said...

Hohoho. Cantik, first tengok pun saya dah suka sebab ala2 dress gitu. Heheh. MEMANG patut beli. :p

Fatin a.k.a. Aten said...

skali skala shopping sket2 mcm ni xpe.. aten last beli brg last 2 weeks.. =P

haszuraidah ishak said...

comey2..kaler putih lagi comey..

Jom skodeng :Mengenai CPC, CPM, BE & ME Nuffnang

Mama Zharfan said...

@Peri Pia : yepp...shopping is alwaysss nice!!

@Sitisifir : yepp..nampak bulat sbb me pakai bj 4 lapis kat dlm jacket tu..and me meang gain weight few kilos sejak dtg uk thn lps ....adesss

@miza yusof, azni, cadlynn : tq dear ;)

@anje : kena gak beli utk diri sendiri sekali sekala kan..penting tau anje bergaya utk hubby+diri sendiri gak :)

@Pure Love : LOL yolah tu...memang napak cute +sedikit childish kot, that's why I LIKE!!!

@Ayu : me agree with u...agree 100%!!

@Mawar Merah : yepp...kiat serupa hehhehe

@SyidaGorjes : tq tq

@eliza : tq :) tu la, sila jgn convert hehheh

@belle: bj maternity pun lawa jer belle!! yg penting stylo!!

@alin marlini : tq dear :) kembang ler me kena puji2 ni u sama taste dgn me nampaknya hehehhe

@Mama Yatie : :) baju baru utk majlis graduasi yer..ok jer tu hehhe alasan yg baekkk hehhehe

Mama Zharfan said...

@Nurul Aima : heheeh alasan baekkk

@mummy ayu L tq tq --u sama taste dgn me :)

@Eija zaquan : tu la, tersuka kat kaler putih plak..

@Mama Mirza : yesssza

@Mrs Fiza : sila jgn convert hehehhe

@ifa : dapt duit nuff boleh ler ifa beli baju sehelai ke, sbg kenangan hasil nuff heheheh

@azura : tq dear :)

@suziey : ish, komen u mcm adik i la plak...mcm pom2 girl rupanya bj ni adess

@shera haifa : yep dear, byk giller bj cantik kat sini!!

@Lynn Azlina : tq :) me pun rasa nampak mcm dress ni

@ibuayahdamia : tq ayu :) hehehe bestnya siap beli set kasut +bj tu hehehhe


@azlina aziz : ):) tq tq dear

@Aten : bukan sekali sekala ni, dh berkali berkala gak lah ehhehe

@haszuraidah : tq tq :)

mama tisya said...

cantikkkk...

kakyong said...

cantik la jaket tu.. siap ade pleated kelim tu...

berbaloi la u beli.. sbb blazer @ jaket kat m'sia pun dlm range ini juga...

Em's Family said...

i like white.. tapi kalau suruh pilih white and black i choose black sebab kotor tak nampak.. i tak reti jaga barang sangat.. :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

smart....

Lady Lavender said...

kalo i pun akan pilih putih..last shopping masa kat msia ujung thn lps heehee..kat sini simpan duit balik msia tahun depan shopping puas2..(sini brg mahal gilegilegile...)

Nana said...

sweet sangat design dia
mmg feminim abes

ardinihumaira said...

lawanya baju tu ^__^

ummi sofiyyah said...

yer...sangat cantik...setuju suzie ambik yg kaler putih sbb nampak so sweet...suka la dia punya cutting....

nanie said...

white tu sgt la gojes..!!! wee...akak x nk ke beli brg kt sane jual kt kite org kt cni nih..??? wat la wat la......kikikii

nur said...

yes.. putih itu bersih cam snow.. sesuai wane putih.. nampak ceria
ALL IN ONE

firahadifa said...

kalau ke UK , mmg wajib ke PRIMAX nieeeeeee

cikpia said...

sumpah cantik!!!!!!!!! =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails