Sunday, 12 December 2010

dan....air mata me tumpah lagi....

me dlm mood bersedih :(

me bukak FB and ternampak status FB-- ditulis oleh a fren of mine, nama kwn me ni Annie, dulu sama2 belajar kat UIA(my course-matelah), budak kelate jugak, sek men pun sama2, masa matriks, me dok serumah dgn dia, so agak close dgn Annie ni...

"innalillah...sesungguhnya Allah amat sayang dan kasih kan kalian berdua...abah kami doa abah bertemu dgn ma di sana...di tmn syurga....kami redha dgn pemergian mu...kami doakan moga Allah sentiasa merahmati kalian..dan melipat ganda kan pahala ibadat dan kebajikan kalian...dan semuga alam kubur kalian adalah seindah t...aman2 disyurga..maaf kan kami abah..kami dah lakukan segala yg terdaya...tapi Allah lebih menyayangi abah...innalillahi wainna ilaihi roji'uun...al fatihah."

actually Annie baru kehilangan ibunya pd 23 october yg lepas, meninggal secara mengejut (me guess rasanya kalau tak silap sakit jantung kot)..me tak tanya Annie secara detail, sbb benda2 sedih kan, tp me terbaca kat FB Annie, that her mom meninggal kat pangkuan her dad... then pd 23 Nov, Abah Annie plak kena serangan sakit jantung, buat operation, then meninggal semlm..kiranya selang sebulan lebih ajer dgn pemergian Ibu Annie...


betapa me sgt2 sensitif bab2 kematian, and me sgt2 takut utk kehilangan my Mom --my Dad meniggal 15 jun 2009...me sentiasa berdoa agar my Mom panjang umur, sihat sejahtera, wpun my mom sgt suffer hidup tanpa my Dad... :(


last week, adik me citer kat me, that my Mom nangis and she confessed and told one of our close relatives (yg juga baru kematian suami) , that she (my Mom) tak dpt melupakan my Dad, setiap saat asyik ingat my Dad ajer..


luluh hati me mendengar citer tu...wpun dpn anak2 my Mom buat2 happy, nampak mcm strong, tabah, tp hakikatnya my Mom sgt2 menderita....


me hanya mampu berdoa..agar my Mom terus tabah...dan me harus bersedia menerima realiti perpisahan abadi bila sampai waktunya nanti :( :(


note : entry emo di pagi hari minggu..:( :(
Al-fatihah utk semua org2 kesayangan kita yg telah pergi mengadap Ilahi...



29 comments:

A-N said...

Al-fatihah. be strong MZ.

MaMa3H said...

salam takziah....mmg amat sedih bila kehilangan insan tersayang...:(

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sabar ye.. memang bila tgok ibu tersayang sedih kita pun akan rasa sedih jugak.. nanti bila balik hiburkan hati mak tue ye..

takziah juga utk kawan MZ

nur said...

Al fatihah
ALL IN ONE

Azlina said...

al fatihah pada umat islam yang telah meninggalkan kita...sesungguhnya mati itu pasti...

mama tisya said...

alfatihah...mmg sedih kalo kita dgr perkhabaran kematian apa ntah lg yg bersangkut paut

Ummi Shira (AshAnas) said...

alfatihah... kami pun sgt merindui arwah atuk dan nenek... tambah2 bila smua ahli keluarga nk berkumpul nk rai perkahwinan my sis next week... rasa sgt kerinduan itu...

najwa's said...

al-fatihah jugak. sedehnya.

Pija Madzlan said...

teringat arwah wan dan tok saya...mereka meninggal pada tarikh yang sama berselang 3 bulan cukup2...teringat sangat2 mcm mana mulut wan tak lekang sebut tok...bunyi org tumbuk sambal dia tanya saya, "Tok hang dok tumbuk sambal ka??"...uhukkk nak nangish

ikahcorner.blogspot.com said...

sama2 kita doakan arwah

azlina aziz said...

Al-Fatihah. Sesungguhnya kehilangan orang yang tersayang adalah tamparan yang hebat, yang bukan pada saya saja tapi semua. Siapa yang tak sayang ibu bapa? Lebih2 lagi pemergiannya tak dijangka.

p/s: 15 Dis ni besday arwah. Sampai bila2 tak lupa tarikh ni.

p/s/s: entri yang sama2 membuatkan saya mengalirkan air mata.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

al-Fatihah....

Mama Mirza said...

alfatihah...
sedih...

Nisha Ramlan said...

al-fatihah untuk arwah abah akak..
be strong ye..
life must go on..
:)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

betul tu suzie, setiap yang hidup akan mati kita semua akan melaluinya kengkadang ada sampai satu tahap kita ras biar kita pegi dulu jangan orang yang kita sayang pegi dulu sebab kita tak sanggup nak menangisi pemergian mereka, kita sellau takut kalo kehilangan orng yang paling kita saya, tak tau macam mana penerimaan kita, cuma perlu banyak beristigfar je la

Kalamhati said...

Hmm dapat rasakan kesedihan tu...kita serupa..sangat takut nak menghadapi kehilangan mak..nampak mak tabah je skarang..lgpun ayah dah 10 thn meninggalkan kami..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

suzie voucher tu tak yah tunggu pos leh tebus je time pilih hadiah yang kita menang tu, kita dapat kasut prewalker then terus tebus voucher tu...

Tutup Blog said...

hye sis... sa lamer tak jengah kat sini... bab kematian ni mmg sensitif. me pun da kehilangan arwah abah last year. sampai sekarang me rindu abah. tp betoi la kan Allah lebey sayang kan mereka yg pergi dahulu! hope sempat berbakti pader mak sementara mak masih ader..

tiefazatie said...

alfatihah...sedihnya..ifa xsanggup lagi nie..sedih..selalu doakn my parent pjg umur nie..btw..be strong sis..=]

Unknown said...

Alfatihah.. i pun tak boleh dengar bab bab kematian.. sangat sensitif.. and being your mum, wat can we say.. having to live with a man more than live with our own family.. and now, the man that he loves is no longer with her, cerite susah senang.. sebak rasa

cikbedahlaser said...

smoga roh mereka yg sudah pergi itu... dicucuri rahmat dan tenang d sana...

tak tahu apa akan jd jika sy juga menghadapi kehilangan itu

ardinihumaira said...

Al-Fatihah...



semoga akak sekeluarga tabah menghadapi setiap dugaan dan cabaran, amin...

azura samsuddin said...

Al-Fatihah... sabar byk2 sis, mmg sennag nak tenangkan hati org lain tp bile menimpa diri sendiri baru tau 'pedihnye'.. zura pun x dpt bayangkan cmne keadaannye nati.. sentiasa doakan kesihatan yg baik buat parents zura... aminn

Unknown said...

ini saper2 pun akan EMO...

last month pun ade sorg kak ni, ayah dia meninggal & selang dua minggu mak dia pulak menyusul....

eija_sweetmama said...

Al-fatihah..,mmg sedih kehilangan org yg disayangi.., moga beliau tabah hadapai dugaan dariNYA.

Akak Kembang said...

Semoga rohnya di tempatkan bersama2 org2 yg beriman. Lin pun sangat takut kehilangan mak & abah..smg Allah panjangkan usia mereka ...beri kesihatan mereka...

MamaYatie said...

al Fatihah utk arwah..saya pun sensitip bab2 ni..arwah mak saya menyusul arwah ayah saya dlm masa yg dekat..dlm masa 2 bulan i lost both of them, when i was only 5..

FatinJelita said...

innalillah.. byk2 kan berdoa.. be strong k..

ummi sofiyyah said...

ummi pun takut utk menghadapinya...sbb so far ummi x pernah lg merasa kehilangan ahli keluarga yg rapat...tentu sgt pedih kan...macam mn pun kita kena tabah...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails