Friday, 24 December 2010

sedap dimkn panas2 time cuaca sejuk

my zharfan suka sgt mkn pau ni...rasa ok jer , even frozen pun...me kukus/steam for 10 min ajer, then siap utk dimkn panas2

ni inti red bean, ada gak inti kelapa :)

and it is imported all the way from Malaysia--besh sbb ada logo halal jakim :)


yum yum

ada ker org tak suka pau? kalau kat msia, me suka beli pau inti ayam :) esp time singgah kat mana2 R&R, selalu nampak pau like Pau Ahmad etc..me mesti beli sbb suka mkn sambil travel kat highway :)


35 comments:

ummi sofiyyah said...

suka pau kat hospital putrajaya dan kat rnr rawang.....dengarnya pau ahmad tu bukan org islam punya...x tau la kalau silap..!

cikpia said...

yuppp!!! me suka pau ayam gak!!!

Hezesuze said...

walaweeeii weols tetap suka pau kaya sajork...hehe

ibuayahdamia said...

ayu suka pau..tapi anak2 tak suka..ntah lah kenapa...

suka pau kaya ngan daging..best makan panas22..

fa-in said...

ermm best nya pau,lame jgk xmkn,yup inti ayam best! hr tu suh mak ajar buat pau..tp mak prefer buat karipap pulak,waaa

Fariq said...

wah sedap dapat makan time skrg ni,,
sambil2 baca entri org,, kunyah2 pau..

[-suziey-] said...

uish suka banget pau...especially pau kacang merah..ouh sgt sedap..

Cik Firus said...

rindu pulak nk mkn pau..
da lme x mkn pau

J.M.R said...

mkn malam krismas pon lyn nih..hikhik

Ms and Mr Red Ribbon said...

inti bbq ayam best!

yantz-yeem said...

adooo!!!saya bukan seorng penggemar pau...hehehe tapi sy suka paw org hahahaah

TiMmiE said...

same la.pau kacang merah panas2 is the best! ^^

AMIRA IS MIRA said...

bestnyeeee.......mesti seronok kan dapat mkaana pos dari msia...

enjoy the food!

akmafaizal said...

tak leh lupa cite pau suri..seramnyeee...

azura samsuddin said...

suke pau kacang, dapatlak yg gebu lembut tuh... dapnyerrrr

CaDLyNN said...

pau mmg sedap! tapi depend apa inti dia la..plg suke inti ayam

mama_umar_maryam said...

same gak suke pau ayam,daging,bbq..hehehe..syok kan dpt plak kopi panas..fuhhh

Ibu Mifzal Arsyad said...

pau kacang merah pun kegemaran saya...yummy...

Nafisa81 said...

pau ahmad tu mmg bukan org Islam punye, tapi dia dia follow semua rules untuk dapatkan logo halal...

Nafisa81 said...

chup!pau tu akak kirim dgn anak buah akak ke..mmg ada jual kat sana...?

sW33tdARLiNG said...

yess! dah ada pengukus kat umah, boleh ler beli pau segera... :)
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

mama tisya said...

kita pn suka pau..paling suka kacang merah..yum2..kena mkn panas2...dlu mama kita buat yg frozen ..nk mkn panaskn saje

nur said...

MZ
pau yik mun?

ALL IN ONE

tiefazatie said...

aah2..btol3..pau kacang merah la yg sedap mkn time panas2 nie!hihi

fa10 said...

we all pun selalu beli ni..
tp dah naik hg kan?

u menang ga... http://buxxszmania.blogspot.com/

azlina aziz said...

OMG! Pau! Ohhhhh...suka sangat tapi inti ayam + kentang la kan. Kalau red bean ni, husband je yang suka. Dia suka yang manis2 :p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

kita pun suka pai, paling suka paw ayam sedap then yang kacang merah pun suka, tapi tak pandai wat la pandai makan je sebab kat rumah kita je yang suka hubby & bbalqis tak suka pun

sop said...

pau ahmad?
tidak lagi bila dah tahu.. huhuh

NuSaNa NoSa 91 said...

pau?? keen ske pau inti kelapa je.. yg lain, xske.. he3~ ^_^

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sukan makan paw...

ardinihumaira said...

roti pau memang besh. penah try buat sendiri ritu tak menjadi kih3

SYaMiLa said...

sya suka pau inti kacang...

sya dah add ur blog kt blogger mesra sokmo...lupa lak tadi..sowi... :-)

Fatin a.k.a. Aten said...

aten pun suukkaaa sgt mkn pau ayam.. lunch hour slalu tak sempat nk mkn kt cafe sbb class packed, bila time lunch dh ramai yg beratur kt cafe,, so mkn pau ayam pun dh kenyang..

FaiHash said...

Ijah pun suka makan pau. Dulu time kecik2 suka pau inti kacang. Now suka inti ayam tak pun ayam bbq. sgt sedap. tehehehe xD

Alueyah said...

pau ahmad kan bukan melayu..
sy pernah tgk satu dokumentari kat tv2 pasal pau ahmad ni
and terang2 si pemilik tu(yg bukan islam) cakap "kita memang bg nama Ahmad sebab nk bg org melayu n lain2 makan pau"..
so,sjk dri tu sy memang trauma dah nk bli pau especially kalo ad tlisan2 cina kt box dia tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails