Friday, 17 December 2010

adakah anda pengomen tegar blog Miles of Smiles??

semlm me baca kat blog anje, dia buat blog list utk pengomen tegar her blog

so me pun amik idea anje (me yakin anje tak marah ;)--anje ni one of my sifu in blogging selain GTO and few other otais)..now..me nak buat blog list khas utk those yg selalu drop by and komen2 kat blog me--kiranya tanda penghargaan lah...and me akan ber BW to all these blogs (my priority in BW) --fair kan...

sejujurnya, everyday, me memang spend at least 1-2 hrs utk BW esp to blogs yg me follow (updated blog kan kuar kat dashboard blog masing2), and min 50 blogs lah...tp time kesibukan melampau, tak sempat gak BW  ni.. and me jenis yg akan rasa bersalah kalau tak BW ke blog2 yg selalu dtg ke blog me ni..tp sbb byk kan blog2 tu, so may be me terlepas pandang gak...

anyway, me dh start the list with the first 10 top commentators --as u can see kat sidebar belah kanan blog me ni...blog list yg kedua slps blog list geng compers (me &comping unseparable :p)


saper2 yg rasa diaorg adalah pengomen tegar blog me, feel free to leave comment + ur blog url kat this entry yer..so that me akan tambah my blog list tu..tak nak tak per..voluntary ni

so apa itu pengomen tegar?? u know kan uolls tegar ke tak...U KNOW WHO U ARE ;)
me rasa me ada at least 50 pengomen tegar -- yg selalu --almost everyday dtg blog me, komen2 kat my entry...sbb on average, setiap entry kat blog me menerima 20+ komen--kalau entry hangat memang cecah 50 lebih komen gak once in a while...

so, those yg komen jrg2 tu kira belum sampai thp tegar
and tak aci gak kalau dtg seminggu sekali tp komen utk semua entry kan...sbb semua blog termasuk mine would appreciate those daily visitors and commentators sbb akan mempengaruhi UV+hits blog daily

ORAIT, ckp byk pun tak guna kan..me memang akan bagi some ole2 utk pengomen tegar, tp bkn monthly GA ker apa, tp akan diberi from time to time sbg tanda penghargaan...sbb kalau me buat specific GA pengomen tegar, those yg komen2 takkan everlasting sbb bila dh abis GA, abislah komen2 kan...

first winner for top commentator blog Miles of Smiles ialah ifa tie fazatie--me dh beli pun hadiahnya, akan dikirim melalui my niece yg akan pulang ke Msia jan 2011 nanti...pemilihan berdasarkan consistency in comments yer...ifa ni dh few months menjuarai carta my blog top commentator :) hadiah ori from UK :) tunggu yer ifa :)

thanks uolls


42 comments:

Woofer Storm said...

bgusnya ada pengomen tegar^^

mama_umar_maryam said...

rase dihargai btol commentators blog nih ;), keep it up! psst..nk masuk list jugak boley ;p

FatinJelita said...

congratz to ifa.. mmg slalu prsan komen dia dlm entries MZ.. mmg pengomen tegar lah.. hihii

Chekgu Azrine said...

selalu masuk bila u update..tapi sekali sekala je tgglkan komen...suka baca blog u..and so admire those yg study PhD...really inspiring me...akak pun CHOMEL!!

BUNGA said...

wah.. bagus MZ.. menghargai peminat setia..lepas ni mesti lagi ramai yg datang komen.hehe

Iela Fazielah said...

wah bestnyer.. ilah suka bc blog u.. tp sbb xmasukkan dlm bloglist kat blog.. selalu gak terlepas pandang.. lepas ni kena masukkan sbb mama zharfan pun suka komen kat n3 ila... so.. mmg xfair kalau ila pun xkomen...

Hezesuze said...

wow bagus2...hehe

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak marah sharing is caring, kita dapat idea tu pun sebab nak hargai semua pengomen tegar blog kita, kira tak aci la kalo diorang asyik komen kita tak balas balik kan, so ni la caranya kita nak keep track & hargai mereka semua, wah suka2 dapat hadiah, ape pun janji ikhlas komen kan....cayok2, dulu kita pun silent reader since dah rapat lebey akrab dgn suzie tu yang tiap2 hari mesti jenguk blog ni tau

Azlina said...

ifa mmg pengkomen tegar...dahla selalu bertuah dier..sungguh seronok jadi ifa...tahniah ifa yer..

Akak Kembang said...

syoknyer kalau dpt adiah dr uk kan....

CaDLyNN said...

tak pasti listed ke tak as pengomen tegar mz ni..tp mmg sokmo singgah sini~

. . . h u s n a . . . said...

hehe... usaha2 menghargai follower.. :)

Unknown said...

suzi,
tu pasal la kakyong x de buat GA utk pengomen tegar... yg backdated komen bulanan kena kira... ;)

thanks sbb masukkan kakyong dlm list pengomen tegar... kakyong masih xde masa nak update list utama.. tp memang kakyong akan cuba utk BW ke blog kwn2 yg tinggalkan komen on daily basis.....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

1 week dah tak masuk blog suzie
kena keja luar..

Ijah EmoTemo said...

teheheh.ijah mmg bkn pengomen tegar. tp selalu baca entry2 sis. seronok baca cherita org duduk dkt oversea :)

tiefazatie said...

aiyak..sis..tq so much!mention nama ifa lagi nie..ifa malu la..tp ntah..dah jadi habit nie..haha..ada gak beberapa nie blog yg ifa akan masuk dan komen dengan sendirinya tau..n blog sis pun antaranya...

psst..bukan sebab nak hadiah ye..tapi cam sis nie cam kakak ifa..suka baca entry2 sis nie..so dengan sendirinya pasti akan komen..

btw sis pun rajin gak komen entri ifa kan..tq sis..=)

em..bila la leh keje nie..nak gak bagi hadiah kat kawan2 blogger ifa..=)

wan syamilah said...

ifa mmg rajin komen...sya biasa singgah aje..tk leh nk komen...bad mood sebab selalu kuar error mesej...tenet problem...huhuhu

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

tiap2 ari baca belog sis tapi kadang tinggal komen kadang tak.. tengok topic. huhuuhh

wan syamilah said...

kalau silent reader tk leh masuk list ke...he3...

dh reply email yea.. :-)

Ya ALya said...

tahniah ifa : dulu pernah pernah hadiah dr adik akak kt scotland gak kan....

MZ : ya pun ada gak tinggalkan komen ni,tapi jarang2,sb bergantung pada entry n diri sendiri tak sibuk la....

aanie said...

sy pun rajin dtg baca je..x reti nak komen..hehe..

Gieyana said...

Salam..kita br kenal2 jer since u joint my contest kan..so x der can ar nk dor hadiah dr UK..kekeke...anyw, congrate wt top commentar k..:D

azlina aziz said...

Ifa memang bagus. Dia betul2 manfaatkan dunia blog ni. Meramaikan kenalan sambil mengumpul 'hadiah'. Suka saya tengok kak. Kat mana ada Ifa menang, kat situ pun akak menang. Macam dah tuah adik bradik je. :p

p/s: bila agaknya boleh jadi pengomen tegar ni? teehee :D

Fariq Jalil said...

yay,, tak cakap pon tak nak letak link kat sini,, nah amek,, kite exchange,, baru adil kan,,

http://fariqscorpio.blogspot.com/

Affieza said...

Your blog is really nice and I feel enjoy to read and that's why I put your blog as one of my blog list.

Even I'm not "Pengomen Tegar" but I will read through all your entry when you update it...

mama tisya said...

wah best ifa dh dpt ole2 dr uk ..cuma tgu smp je...blum tersenarai lg dlm pengomen tegar suzie284...

Unknown said...

dear sis...kalau tak silap ini bukan top commentator...yang ni bloglist untuk blog yang sis follow...kalau top commentator tu..dia tunjukkan berapa banyak komen dari sang pengomen...

...sis mungkin salah pilih widgets...atau memang sis susun top commentator sis itu sendiri...

...pendekar hanya mahu tahu...jika salah..harap perbetulkan pernyataan pendekar ini ya...

Unknown said...

sangat rajin ifa mengomen yer :)

cikpuanhady said...

wahh..tahniah buat ifa..sis, nak masuk jugak blog list boleh..hehhe..

http://myapeapeaje.blogspot.com/

me memang letak sis nyer bloglist under frens blogs..

p/s : bila sis mau cabut undi bertuah tu..hihihi..macam ada chance nak menang je, pdhal jarang bertuah..agagaga


Jom skodeng :Maila Vote Zahra..^_*

cikpuanhady said...

tak dpt masuk yg ngomen tegar, yg obesi fren pon ok..agagaga

*dengan muka tak malunyer..

MamaYatie said...

rasa cam pengomen tegar..tp tak tau la kot tak cukup tegar lagi..hahaha

http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/

Ayu Zarina said...

alamak...ayu ni kategori pengomen tegAT tak??? hari2 masuk blog you..cuma lambat atau cepat jer lah ..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

to pendekar: kami susun top komen tu dalam bloglist sebab tiap2 hari nak jengah blog tu,fair an square, kalo blogger tu rajin jengah blog kami, so ni kira balas balik la kira sebagai penghargaan la, senarai top komen tu memang dah ada kat sidebar suzie ni...(maap ye tolong jawabkan plak)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

yey, suzie pun dah wat comment moderate, best2 senang kan leh baca komen kengkawan semua dengan penuh penghayatan, tapi kita ni tak sempat la nak bals komen semua readers, masa yang terhad la

Tutup Blog said...

tegar sgt ker aku nie??
hahahaha... selalu masuk..
wajib tetiap hari masuk blog sis.
tp tak tegar bab mengomen.
kalo ader maser terluang n free giler2 baru sy komen... manyak kejer=((

Mama Zharfan said...

thanks anje sbb tlg jwb komen bagi pihak me..siyes me mcm anje gak..tak byk masa terluang utk jwb komen2 ni..adess..rasa bersalah jugaklah bila tak jbw komen

to all yg comment kat sini, me akan masukkan dlm my bloglist yer..secara berkala :)

ardinihumaira said...

:D pengomen tegar ni memberikan kita semangat. mereka pebakar semangat... menaikkan semangat. eh bape kali dni nak ulang hehehe larikssssssss

amirah said...

wah bagusnya buat list untuk pengomen..mesti reader akan rasa terharu sebab dihargai..

eija_sweetmama said...

tahniah to ifa..

thanks mama zharfan sbb nama eija tersenarai jgk antara top commentators kat sini n dh tersenarai dlm bloglist mama zharfan..

secara jujurnya eija mmg suka baca n3 mama zharfan..bkn komen sbb nak hadiah semata2..

sbb tu kalo eija terlepas n3 mama zharfan, eija msti nak jgk dtg melawat baca n3 sekali harung bila ade masa..:))

nur said...

Wah
Terharu la MZ.. Masuk dalam list blog MZ lagi.. thanks thanks.. tak sangka..
ni one of blog yang suka tinggal komen sebab rasa macam ur so friendly dan memang suka baca ni..

nur said...

MZ.. mintak izin printescreen ye.. nk buat entry kat blog

ummi sofiyyah said...

wah..! ini lg tambah semangat ak mengomen ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails