Wednesday, 29 December 2010

Panggilan pulau

one of my travel wish list thn 2011 ialah nak bercuti kat pulau--one of pulau kat Msia...

last sekali me pegi cuti2 pulau ialah masa wedding anniversary yg ke-3 (july 2007) - one nite stay ajer kat Pangkor Island Beach Resort (dpt free voucher hasil contest gak-- me jrg bercuti guna duit dari poket sendiri--biasanya hasil contest ajer --dulu2 me sgt murah rezeki bab2 hotel voucher/holiday ni)...

ni one of pics kat Pulau Pangkor

masa 2007 tu, my zharfan umur 2 thn, so weolls tak leh buat aktiviti snorkeling ke apa kan...sbb zharfan kecik benor lagi...

and thn 2011 ni...teringinnya me nak snorkeling time cuti2 pulau ni...

so masa pegi shopping -cuci2 mata kat Decathlon last week, me survey2 ler brg2 kat bwh ni...




paling best digicam utk underwater tu.. (yg me menang contest Mrs Ribbob tu, utk one time use only--ala2 disposable)--kalau ada bajet, teringin gak me nak rembat underwater digicam ni....


ada model kecik plak try alat2 snorkeling






note : tgh pikir2 --pulau mana yer me nak pegi cuti2 2011 nanti ...sipadan mcm best tp jauh..

23 comments:

mama tisya said...

wah best tul kalo cuti2 tkyh kuar duit cz dpt percutian free dr hasil contest...p pulau redang la...kita lama dh tringin nk p tp lum kesamapaian gk..nk2 kita bc review kalo snorkeling kt redang lg cun..dh suzie ada camera underwater tu lg la best

[-suziey-] said...

emm the best island in malaysia is sipadan la..org panggil syorga snorkeling..corals yg cantik giler..tp jauh jgk journeynya..klu nk yg dekat dlm semenanjung tioman/redang is the most beautiful..for me la..perhentian pn cantik jgk tp journey dia tu la..tp klu u dr KB dekat jek..tioman plak jauh dr jetty ke island..almost 2 hours..unless naik flight trus landing dlm berjaya hotel :) hehe klu ckp pasl island n beach mmg my favorite topic..keekekek:D

AyuArjuna BiGoshh said...

sipadan cantek...i bab pulau jrang layan...my sis setahun 5-6 kali pg sbb dia kaki scuba

Ogy said...

mama pergi pulau2 kt terengganu or tiomanlah...... :)

Nana said...

sy ada 2 pulau yg nk jejak 2011 nanti
insyallah klw pjg umur..hehehe damia pun dah bsr skit ok la kan nk g pulau2

Sidratul Muntaha said...

pergi pulau aderlah best...
huhuuhu...
sangat best kalau budak - budak join sekali.
ngeh ngeh ngeh
tapi lain kali pergilah betul -betul.
baru syiok.
budak - budak ni pun berani explore.

noor said...

best tu MZ g pulau...
sungguh bertuah mng contest dpt g free

EiJa ZaQuaN said...

ermm..pulau perhentian mcm best jerk..eija setakat ni pun x pernah lagi g bercuti kat pulau2 utk joint aktiviti snorkling ke..,bercuti kat pulau langkawi utk shopping ade la..hehe

ari tu g sempoerna..kunun nak g jln2 kat pulau sipadan..tp kos nak naik bot jerk dia charge per kepala..sgt mahal..

Nafisa81 said...

PULAU2 KAT TERENGGANU..

sOFiAn said...

best kan dapat travel!....nak jugak!

SyidaGorjes said...

pulau ketam dekat je.heheheehe


p/s:by the time u balik sini, cite kak limah tu dah ada kat astro kot.

Ummi Dania Yasmine said...

pulau tioman suzz....best...laut sangat biru :) tak pun semporna Sabah yang buat citer Duyung tu...

ekinashikin said...

gi manukan pon best...
pasal fin tu la gelang kaki daku tah cicir kat mana...aisehh...

Sricahaya said...

mesti syok gi pulaukan..

mama_umar_maryam said...

hihii, samelah kite mz..pulau pangkor je penah jejak..jom p redang ;)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memang layan g pulau...
best jew...

ibuayahdamia said...

wallla...heaven...my feveret activities b4 ader anak2...setakat ni yg dah pergi pulau sibu (femes kat johor ni), pulau redang, pulau tioman 2x pergi,

sejak ader anak2 ni baru sekali gi pulau...pulau tioman..tapi tak leh snorkelling sebab hujan sepanjang hari..

and now ayu tgh counting days utk berjimba2 kat pulau sbaah pulak...hooray!!!

blog-tips-kurus said...

sis,
silalah turunkan TIPS camno nak menang contest. u memang lucky! like! like! :)
#sila beri tunjuk ajar:)

kakyong said...

kakyong pernah snorkeling di Pulau redang... memang cantik.. tak puas rasanya main air..

ardinihumaira said...

teringin nak g pulau :)

tiefazatie said...

yup!sipadan sgt cantik sis!hihi..xpun g pulau maukan ja bha..di kk juga tue...hihi..smbil2 tue leh jln2 di kk..best tue sis!hihi..

ummi sofiyyah said...

mmg best la layan cuti kat pulau...kena tgu anak2 besar sket baru puas hati...blh buat byk aktiviti...

nur said...

MZ
pergi pulau redang (yang menang kontes suziey tu- tq info pasal tioman (baru tahu))
snorkeling pastu ambik gambo gune kamera yg menang tu (oh rupenye disposable ker)
ALL IN ONE

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails