Wednesday, 29 December 2010

sedikit tips psl heartbeat-- mcm mana nak bg laju sikit income terkumpul utk cash out tu

semlm me citer psl my 1st cash out dgn heartbeat.my

ada yg response --again--tanya affect status gliterati nuffnang tak? jwbnya TAK!!! not at all --me memang syg kan nuff, and me takkan jd affiliate/member heartbeat.my kalau affect my nuff gliterati status.

masih ragu2 or tak caya?ni latest my nuff print screen (semlm punya)..heartbeat.my ni sama jer mcm uolls letak banner seller/apa2 eshop yg jual2 brg tu kat blog uolls . tak compete dgn nuff and takkan affect gliterati nuff.

ada yg response (rama actually) ckp heartbeat income masih ciput (mcm sen sen ajer baru)...actually, uolls tau tak how heartbeat give u money??

ni dia...

4 sen per jer per click2... so memang jenuh gak nak kumpul2 tu kan...

so mcm mana nak bagi cepat sikit?
uolls kena promo2 heartbeat ni kat blog masing2, and bila ada ur frens/visitors click2 and then sign up as member, then byran RM2 akan masuk akaun uolls utk setiap new member/affiliate heartbeat yg register. so kalau 5 new members sign up lps click2 banner tu, jdlah income tu RM10..and seterusnya

mine? me kumpul heartbeat $$ dh 5 bln lebih tau...baru ler merasa 1st cash out :) side income ajer pun, bukan susah kan, letak banner kat blog ajer

ada yg response, masih tak paham mcm mana nak register and tampal code heartbeat kat blog masing2..
cari perkataan HB affiliate--click, then cari perkataan register

those yg dh register tp belum tau mcm mana cara nak paste code, lps register, u login, then click


myHBaffiliate (mcm arrow yg buat kat bwh ni)

then click get a code (mcm me circle kat bhw ni)





then paste code tu kat blog uolls, mcm u paste ur nuffnang code gaklah

selamat berheartbeat yer!! kalau masih tak paham, feel free to ask me :) i'm more than happy to assist :)
kalau nak copy my entry on heartbeat pun me ok jer--utk uolls promo2 ur own heartbeat banner kat blog masing2--, so long letak proper credit/link back :)

43 comments:

Sidratul Muntaha said...

owh..
kena baut prom juagk yer mz.
tapi mmg takde action of xclick tak?
yerlah,nuff kan tak bagi klik sembarangan..

CaDLyNN said...

haritu salah letak banner yg xde code sendiri..so no income..sekarang ade la 30sen..hehehe...

Farra Dhelina said...

owhh agak ssh jugak ye kak

ciK waNi said...

cik wani x phm la..
mcm nk register..
maaf..
sya bdk baru blajar

mama_umar_maryam said...

hehehe..nnt klu ade xtra time nk gak tepek heartbeat nih,side $ je kan ;)

Miza Yusof said...

thanks mz. miza mpun dah join HB.
best jugak. cuma kena rajin promosi lah kan. hehe :)

Anonymous said...

senang je. sy dah join ! :)

far_east said...

MZ...
saya dah buat dan tepek kat belog dah..tenkiu sgt2 atas info yer..
sama2 ler ber 'heartbeat' nanti.. ;)

ARIFFDA said...

best2 ni...kena tempek juga..tq MZ ngan info ini :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xberape paham hal nieh....
hehehe...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila dah buat hehe

Rizziela said...

saya pun dah buat...tp belum lagi promosi dekat orang lain :D tq's kak sebab ajer kami semua :D

akubersamaCahya said...

^^ abc dah join dua.. mmg takde efek pun status kite kat nuff..

akak.. nak tny stu aje pasal HB.. klu kawan kite klik kat hb kite pastu die join HB.. kire die join atas kite la eh??

ibuayahdamia said...

tu lah..ayu punya baru RM1 jer..alahai..

oh..kena promote2 yer..ok2 nanti ayu promote...of coz you as my SIFU kali ni...heheh

blog-tips-kurus said...

sis,
i baru je tepek ni, sebab nak ikut u. nanti i linked blog u ye? (kekonon nak buat n3 heartbeat!)

muahhhssss!

Mama Zharfan said...

@sidratul untaha : yepp, kena promo2 gak agar yr frend/followers/visitors sign up/register as member
memang income generated from click2, so no issue of fraud click --no worries yer

@Cadlynn: u nak kena promo2 gak agar yr frend/followers/visitors sign up/register as member

@Farra : mana ada susah--one shot jer--register, tampal code, done. kalau nak cepat naik income, promo2--tu jer heheh

@cik wani : click kat banner yg u nampak kat blog me tu, then cari perkataan 'register'--then ikut jer step2snya..senang banget seh

@mama umar maryam : sila sila..jgn tunggu lama2 hehhe

@Miza : yepp.kena rajin promo. blog miza ramai followers..promo lah agar diaorg sign up/register...kalau 100 yg sign up, u akan dpt RM200, tak ke byk tu hehehhe

Mama Zharfan said...

@nuru azfiza : tq and congrats. rajin2kan promo utk upkan income cepat heheh

@far_east : yeszaa..rajin2 promo yer!!

@Ariffda : sila sila..the sooner the better :)

@meniti senja ; apa yg tak paham dik oii..senang banget ni heheh

@ila : selamat berheartbeat!! sila promo gak utk cepat upkan income tu :)

@Rizziela : my pleasure -- nanti promo2 yer...cepat boleh cash out kalau ramai yg sign up lps click heartbeat banner kat ur blog

@akubersamacahya : yepp...points tu dpt utk yer semestinya---kalau 100 kwn u join, u akan dpt RM200--byk tu (cth ajer) hehhe!! selamat promo2 yer

[-suziey-] said...

erkk suzie..camne dia trace ek visitor kita yg sign up?

gaung said...

kami da buat..tp tang nk paste code horizontal banner tu nmpk cacat la..can u help me please..mcmner tu?

Ustaz Love said...

Salam..

Ustaz Love dah pasang dan biarkan mcm tu je.. tp so far, ada gak yg klik... ;)

Nafisa81 said...

DAH IKUT TUTORIAL AKAK ONE BY ONE...DAN DAH TEPEK HEARTBEAT KAT BLOG..

ardinihumaira said...

HB dni tak bape masyuk la kak. bestnye akak dah leh cashout

linda said...

salam perkenalan sis..terima kasih kongsi tips ni :))

saya dh reg dan copy & paste code.tapi tak kelihatan kat blog pulak.minta bantuan sis mcm mana..

tiefazatie said...

wah..sis dh wat style tutor nie..hihi..ifa xjoin lg..sbb xtau nk letak mana..tkt serabut lg blog ifa..hihi..akan difikirkn kemudian nie..

psst..byk kali dh sis wat n3 pasl nie kan..hihi..baek tul sis nie..=)

ummi sofiyyah said...

x pandai lg..huhu...

nur said...

Mz
dah join haritu.. tapi kureng promote.. sama la macam dini tu.. lambat lagi la leh cash out
ALL IN ONE

... said...

as salam..
tutorial yang menarik.
tapi masih tak berapa faham. eh. kalau nak bayar, boleh send kat luar dari malaysia ke kak?

daku.kamo said...

Thanks MZ..
very nice..
i`ll try it..

Myra Jay said...

Sis, Myra dah register smlm, & letakkan code di kedua2 blog myra, tp masih tak pasti ok ke x.. huhu..

Lelord said...

hehehhe ramai buat ni..i nak reg gak la..thanks

SYaMiLa said...

ramai yg join ni...nak join gak le...he3

Izzlorna said...

Slm sis:) tq 4 d info...:)
dah link pd blog akak juga...
slmt berheartbeat...hehe ;p

mummY2Y said...

dear puas i cari hbaffiliate tu tp x jupe..celah mana dia sembunyi ni?huwargghhhh

ida said...

dah register bila baca dr sini...agak susah jugak nak mencari kat mana celah nya si HB affliate ni duduk..sungguh kecik sekali, cam tak mo kasi orang join jer gayana..pas register plak tak dapek2 jugak carik code..rupanya kena plak resgiter online..walaubagaimanapun ku telah berjaya..tq..syukron2

nanakimie said...

da register:)tq sis 4 dis info:)

nanakimie said...

sis,nana mintak copy sal heartbeat neh yer...tq:)

ummi_khalish said...

aslmkm..aduh..dah buka hb tu tapi x taupalk nak daftar kat mana?puas cari..ke kena create account dulu?awk kn dok oversea,no phone ltk yg mana ye?maaf saya mmg xtau langsung...

aza shafiza said...

suda success!!!hmmm,nak mintak izin copy ini tutorial bley tak???heheee

qieranna said...

nak jugak....

IzwanNie said...

nk daftar HB la..^__^

manggosteen said...

baru pas daftar..seb baik ada tuto ni..senang sket..

zahra said...

salam,
hi mama zafran!dah daftar.hehehe..tq 4 sharing.tp cam bru de 4 sen jer.hehehe

Nisa' Azman said...

salam mama zharfan..

sy dtg click2 HB~.. ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails