Thursday, 30 December 2010

segmen teka teki suka suki terakhir utk thn 2010 @blog MZ

hadiah nya seketul FM ori dari Nottingham ( me beli kat Notts tourism centre tuu)

background + clue soalannya:

.....me dh beli tiket nak balik Msia --thn dpn lah pastinya

....me exam utk phd thesis me (viva voce) on  9 march 2011
....me kena balik msia sblm bday lil ariff on 15 April 2011, sbb kalau balik lps 15 April, Ariff dh tak entitled to infant's tix rate

.....me balik naik Air Asia, sbb tiket flight my family weolls kena guna duit dari poket sendiri (tak dpt claim sbb me under split-phd program ie me dtg UK less than 3 years)

SOALANNYA:

sila teka tarikh me balik msia (ie tarikh tiket flight me) --Stansted London to LCCT, KL... sila teka tarikh ajer, tak pyh teka time/waktu.

teka teki suka hati dibuka now until midnite.

sorang sekali teka ajer, 1st yg bagi jwpn betul adalah pemenang.

selamat berteka teki suka hati
note : Ms Lolipop, dan adik beradik (Puan Hanim, En Nizar & Dr Awi) serta ipar duai me(Puan Aimi dan Cika Wa) tak leh teka sbb me dh call kampung inform diaorg bila me nak balik Msia tu, and jgn pandai2 nak bocorkan rahsia plak yer ngeh ngeh ngeh...

51 comments:

Mama Balqis BluePinkBaby said...

1 April 2010

Mama Balqis BluePinkBaby said...

eh eh eh!!! silap2 ...1 April 2011

mama tisya said...

4 april 2011

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

11 Mac?

Riha NCL said...

10 Mac 2010!

that's my bday - sbb u mesti dah x sbr nak balik Msia, once exam dah hbs, terus nak chow. betul x?

mrs eyza said...

14 April 2011

man yusoef said...

26 MArch 2011...hehe

Nana said...

28.3.2011

ahmad jo said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

nak tekaaaaaaaaaa!!

17/3/2011..main tibai je sis

Cute MuM said...

1 April 2010

Karisma Izzah said...

Saya teka k...

1/4/2011

Munirah Izzan said...

29 Mac 2011 kut...^^

TS said...

salam sis..nk try jgkla..
hehe...erm..

12 april 2011

alawiah raji said...

10 april kot?

ekinashikin said...

welkam back MZ!!
kita teka 16 march 2011...

Iman said...

Nak teka...nak teka....14 April 2011

Ya ALya said...

ya teka 20/3/2011

azura samsuddin said...

zura teka gak, 23 Mac 2011.. hehehe

AzianKhalil said...

ayam kampung dibuat rendang,
dimakan dengan ketupat palas,
moga mama zharfan selamat pulang,
pada 27 march dua ribu sebelas

Unknown said...

1 April 2011? ^_^

eija_sweetmama said...

25 Mac 2011

ummi sofiyyah said...

12 April 2011 kott...

T@sh Sch@ said...

me teka jugak 15.3.11

T@sh Sch@ said...

teka lagi 12.4.2011

Cik Lily Putih said...

20th March 2011. (memintaklah betul ek)

ummi nia said...

10 april 2011

nur said...

MZ suke suke jugak teka
12/4/2011

ujee said...

23 MARCH 2011
motif: sbb my bday..hehehee

awjan said...

..cikwa xlayak join...huhu

mummy_ayu said...

nak teka gak..30 march 2011..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah teka teki ek, nak teka gak, tapi nak pikir dulu

Unknown said...

4/2/2011...tah ler betoi ke tak...

Mama Mirza said...

Salam...

nak teka..
13 April 2011..
hehe..

nak gtau gak..
sy tag sis ya..
http://www.100penulis.com/2010/12/50-bloggers-diperlukan-ii.html

tq..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

1st april....

Unknown said...

10 April 2011..

DeCrewz said...

1 april.. Confirm sbb nak wat surprise.. April fool...he3

tiefazatie said...

ifa teka 10 april 2011!haha..hentam je la..tue yg terfikir nie..hihi

tiefazatie said...

eh..ala..syu dh teka lak..adoi la..xperasan..xleh dh tukar blik nie kan sis..haha..xpe..suka2 support sis..=)

Unknown said...

31 mac 2011

DaiADellas said...

salaM...
6 April 2011

TQ

Riha NCL said...

akak,
td riha tulis 10 Mac 2010...sbnrnya 2011 la....

(^_^)v

amirah said...

rasanya 17 march 2011..

Yan said...

3 april... entam jek ni

mula nak teka 1st.. tp ramai dah teka.. 2ndpun dah ade teka.. so yan amik 3rd april la yer..

azlina aziz said...

29 Mac 2011 kot. hehehehe, saja teka sebab 29 Mac besday husb. kekeke. :p

ibuayu said...

nak cuba teka
5 April 2011...

Unknown said...

Salam mama zharfan.. sy teka 7 april 2011.. :-)

Cute MuM said...

alamk tersalah tahun...
tukar balik boleh?
1 April 2011

Fana Flora said...

saya rasa mungkin 11042011.

~L.o.L.i.P.o.P~ said...

skali nama kene letak kat note daa...huhu..kalu x,leh la FM free..ngeh3..adeh3..

Gieyana said...

ni kira x aci teka dh ker nih?huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails