Monday, 20 December 2010

ada kat UK, tak de kat Msia : C.A.S.T.L.E

salah satu keunikan UK ialah terdapat castle kat almost all parts/daerah kat UK ni..kira mcm trademark lah kalau dtg cuti2 UK ni....

semlm, me bwk my niece melawat the famous castle of Nottingham--it was a freezing wintry day--suhu -ve3, bwh paras beku...

scene siyes sgt cantik....kalau ada DSLR memang perfect lah photoshoot kat sini

entrance tix 5.50 pound per adult...

jom layan pics...









note : counting the days --dh dekat dh me nak balik msia...memang rindu msia, tp sedih gak nak tinggal notts...

23 comments:

Nana said...

mz kat msia ada apa castle...
tapi castle berhantu
kelly castle hahahaha

nice view ...mcm dalam kelender

Iela Fazielah said...

wah.. cantiknyer pic uoll... suka pic no. 5 tu...

Peri PiA said...

me always love castle :)

ibuayahdamia said...

wahhh..bestnya gi castle...

memang kalau dah balik malaysia nanti, not pasti mengamit memori..i sure babe..

LYaFRINA said...

comenyer baju sejuk SUZIE PAKAI

LiErOSe~QiEmi said...

suhu -ve3??? Saya dok dalam pejabat yang aircond dia sejuk gile ni pun tak tahan... klu dok kat tempat yang suhu -ve3, mau beku terus hihihi

Farra Dhelina said...

bulan bpe sis u blk sini? mesti sayng nk tgal notts plus rindu kat msia kan??

* i pcya, sure ramai kwn bloggers yg tak sabar nk kenal & jumpa u ;)

CaDLyNN said...

malaysia ada castle gak..kt ipoh..ape name castle tu..lupe sudah~

Em's Family said...

ya true.. tempat yang jauh lagikan dikenang.. eh btw, hows snow is snowy there. sampai MAS pun kene delayed.. must be very bad kan

ADEEYA said...

castle? yeah sini takde. kalau tgk pun dalam tv and heree ;D lawaaaa

My Life My World said...

Cantik Castle nyer ... tapi menyeramkan juga rupa nyer ... hehehe.

Amy Syaquena said...

As'salam..

cantik amy dah pergi tempat nie dah...

nur said...

MZ
akhirnya banyak juga gambar berempat.. maklum ada fotogrfaer ye.. untngnya dapat g castle.. kat ipoh bukan ada kellie's castle ke..

ALL IN ONE

Nafisa81 said...

camtu lah kalau tinggalan sejarah dijaga rapi...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tempat jatuh lagi dikenang kan..amik gambar banyak2 sebelum balik :)

Naimah SiDiK said...

dear ... u rite la.. i suka ngan title u guna, ada kat UK but not in m'sia.. istana n banggunan lama yg terjaga rapi even more than 100 years kan.. mostly semua building kat UK uniq n antik kan tp itu yg menarik ac2ally.. coz negara moden tp still kaya dengan ciri2 sejarah.. tgk Windsor castle pun sama kan..miss Uk damnnnn muchhh

tiefazatie said...

wah...sgt cantik view die sis...n nice family pic too sis..=)

kakyong said...

castle tu memang nampak sangat unik...


ehh, foto2 ni u boleh edit tau... nanti sure leh jadi mcm dslr... :D

MamaYatie said...

malaysia pun ada..new castle = kota bharu..

kekeke

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah cantik la pemandangannya, teringin nak sampai ke sana, tapi dapat tengok dari blog ni pun jadik la

Jiji-Fify said...

alaa..takpe..ada rezki boleh sampai lagi kat UK.. :)

ummi sofiyyah said...

kat sini bukan blh tangkap gambar kat istana pun..!! sungguh x best..!

shera haifa said...

bstnya jalan2..
cntik je tmpt2 kat sana..
bila lah dpt merasa p ngara luar..huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails