Saturday, 25 December 2010

Ada apa dgn 'isabella'

seingat me, 1st time me dgr nama ISABELLA ialah bila kumpulan search nyanyi his killer song --isabella tu...then ada plak filem tajuk isabella--kesinambungan lagu tu jugak lah

then ramai plak yg suka guna nickname 'bella' and 'isabella' ni--sounds nice +glamer gitu...

masa me pegi ronda2 Notts Castle minggu lps (castle tu kat bahagian dlm adalah muzium actually), me ternampak signage ni....

so that's the real isabella rupanya....she was a queen :)
kalau tak silap me, bkn ke isabella dlm lirik lagu kumpulan search tu merujuk cinta terhalang sbb berlainan agama?? so tak de kaitan dgn Queen Isabella kat UK ni lah kot...
*mode sedikit confused..


16 comments:

Fariq said...

ooo. mak si king edward the 3rd ni Quenn Isabella,, baru tau,,

eh akak,, bukan berlainan negera je ke?? rasanya agama diorg sama, kalau tgk cite isabella tu,,

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..terang2 la bukan isabella tuh...

sy pun br tau asal nama isabella ni berdarah rotal rupernya..ihik..

tiefazatie said...

wah...ye ke...menarik lak info sis nie la..hihi

Azrine said...

sama agama rasanya..cuma berlainan negara..citer Isabella tu kan pompuan tu Nia zulkarnain asal dr Indo..

nUR_rOsALiNdA said...

Kalau cinta terhalang yg berlainan agama adalah kisah cinta Puteri Diana & Dodi Al-Fayed hingga membawa kematian...

Ustaz Love said...

Salam..

Ada sorang puteri raja bernama Isabella dlm kerajaan Kristian Sepanyol.. mencintai seorang pemuda yg alim bernama Umar yg dipenjara oleh ayahandanya ;)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

dari situ ke asal usul lagu amy tu, tak tau plak pasal queen isabelle

ibuayahdamia said...

isabella nama yg best..ader ke maksud dalam islam erkk isabella tu??

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

menarik la akak...

Oyis said...

queen isabella ni mesti asal2 europe kan? kalo english dah jd isabelle aje

caliph shuriken said...

salam..
dh ingat2 lupa, ada satu citer.. klau x silap ratu isabella punca kejatuhan islam di sepanyol (andalusia)...

p/s: sila betulkan sy jika sy salah bg info ^^

Madam Sooyaree said...

Isabella means 'My God is a vow' dalam bahasa Hebrew :)

isabelle said...

oo.. i ni isabelle je, bukan isabella

nur said...

MZ..
teringat lagu isabela.. sape yg cipta lagu tu.. bob lokman eh?
ALL IN ONE

ummi sofiyyah said...

baru tau rupanya queen..

Nafisa81 said...

bob lokman cipta lagu..juwie cipta lirik kott...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails