Tuesday, 14 December 2010

antara hotel yg popular kalau uolls dtg cuti2 UK....

...ialah Travelodge!!

kalau kat Msia, Travelodge ni kira mcm setaraf Hotel Seri Malaysia, sbb kat semua daerah kat UK pun ada hotel ni merata2 -- dari segi bilangan star, me rasa dlm 2 star ajer kot--boleh masuk taraf budget hotel, tp kategory selesa utk overnite stay :)

rate?? ni the best part--sbb kalau kat UK ni, Travelodge sentiasa adakan promosi ala2 Air Asia--ie rate yg sgt murah dgn syarat kena book awal2, like few months in advance, and of course limited room for limited date ...harga serendhh 9 pound pernite tu!!!

tp me tak pernah lah dpt yg harga 9 pound per nite tu....
me & family, jenis yg last minute kalau bab2 booking hotel ni, sbb Mr Hubby keje shift kan, so sgt susah utk plan holiday in advance...aisehhh

masa pegi London last week, weolls stay for 2 nites kat Travelodge Heathrow London...sbb me book sehari sblm stay kat situ--ratenya mahal ler...50 pound per nite without breakfast tu ...tp still cheaper compared to other hotels with more stars like Holiday Inn etc


jom layan pics yg me snap...---tak sah kalau tak bergambar setiap kali weolls stay kat mana2 hotel :p

mommy & kids

weolls amik family room -- so ada double bed and sofa bed--ada tilam under sofabed tu jugak

ni tv kat dlm bilik kami

toilet yg kecik tp ok lah--tp tak de shower gel set pun, and only one piece of bath towel ajer provided---sgt tak besh

ni reception
me nampak gomok sbb pakai bj 5 lapis ni...:p :p

 zharfan posing kat dpn entrance

mommy & kids :)

26 comments:

Unknown said...

OIC..mcm seri malaysia..tp ok gk hotel dia..nice..ok take note..mana la tau ade rezeki smpai UK:)

Kak Amy said...

As'salam...

sis amy pernah check in dekat hotel tue ok la selesa la jugak..amy check in dekat gan stansted airport...sis dok uk kat area mane erk..insya'allah next year amy nak ke sane so leh la jumpa he3....amy gi area coventry..

immukmin said...

hehehe..nice....besh giler....comey anak akak..yep...

Sheherazade said...

good info MZ :)

ardinihumaira said...

lawalah hotel dia kak :)

Anna Da Lady said...

aa, betul.ramai yg kata kalau travleodge ni antara hotel yg murah kat UK...len kali booking awal2 la ye..leh dpt 9 pounds tu..hehe

mummy_ayu said...

ok la....sgt berpatutan la..room pun nampak confi ..nice..bila la nak sampai sana tu?

azieda razak said...

seronoknya...
bila dapat g melancong luar negara...

maslinamansor said...

Base by pic, mas tengok bilik hotel nampak ok gak...

*Lama tak BW kat blog suzie... hehehe

Yan said...

perghh baju 5 lapis... tp tak berpeluhpnkan.. klu kt mesia wat camni... haru kuyup kat dalam ehehehe


jemput join contest kt blog kite
http://www.mayaqarmyla.net/2010/11/contest-20-hari-meneka-mata.html

Ermayum said...

yang penting bersih SM lum tentu lagi :D

ummi sofiyyah said...

ermm..bestnya g bercuti kalau dapat hotel murah...x kesah la berapa star pun...nak tidor jer kan...

Cik Anita said...

memang best kalau dapat bercuti kat obersi. tapi kene tunggu masyuk la dulu.hehe

Ezna said...

wow kalau book awal2 9 pounds je? murah tu...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bile la dapat bercuti mcm tue..
ermmmm....

mama_umar_maryam said...

sis,mmg penah dgr hotel nih..tapi xtau bile blh smpi ;p

nur said...

Bestnye dpt jln2.. tapi part towel satu n xde sabun tu mmg takbesh
ALL IN ONE

mamashikin said...

adeh..bila la nk sampai sini yer..

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

wah bestnya,kami plan nak ke gold coast tahun depan, tapi tak sure lagik la confirm ke tak, sebab hotel untuk penginapan memang dah ada 8 hari 7 malam, teringin nak ke oversea

CaDLyNN said...

smartla zharfan posing depan entrance..

ALIAA MIZAN said...

wah hotel macam ni dah terlebih selesa dah ni..

azura samsuddin said...

kalo seri malaysia kire oklah tu sis, hehehe just take note je manalah tau t'singgah ke UK satu hari nati (satu hari yg tatau bile)...

tiefazatie said...

wah..ok la teu sis..jimat..sbb nk jln2 kan..bkn duk dlm bilik je..hihi..

btw..5 helai baju sis?adeh..sejuk gle teu!

Ayu Zarina said...

ok lah ni kan...as long facilities cukup...

Ms and Mr Red Ribbon said...

comey2 la buah hati...

cikpia said...

ok la, buat nak bermalam sehari dua kan.....??? lagipun kalau pi holiday most of the time spent jalan2 shopping, bukan nak dok kat bilik hotel sangat pun..... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails