Wednesday, 8 December 2010

lil pirate--yg sungguh tak co-operative

aisehh..susah betul nak snap pic Ariff now..dia tak mau pandang camera or senyum bila me nak amik his pics...

masa kecik2 dulu, senang sikit nak amik pics dia--time dia baby2 kecik lg kan...
now dh jd toddler pun...

actually, me nak snap pic ariff utk join contest anje, baby in black & white, tp ariff tak de plak bj plain black or plain white, so me tanya anje, boleh ker bj belang2 itam putih? anje kaat boleh..so me pun sibuk la nak snap pic ariff kan..

tak de pic yg betul2 debomb ni..tp join jugaklah...pic kat bwh ni jer yg ok sikit, yg lain2 memang tak ok langsung adesss....
tak menang pun tak per :) sbb hobby me memang join contest kan, memang la nak menang, tp kalau tak menang biarkan ajer, join yg lain plak kan hehehhe


note : our lil babies grow so fast kan..tgk2 dh besar pun...

25 comments:

Nana said...

heheh btol la..budak2 ni bila dah beso susah sgt nk amek gmbr dia..
agknye diaorg dah bosan asik2 mak nk amek gmbr je kan..hahaha
mcm damia la..skang kena kejar dia nk amek gmbr..

Nia said...

Lorrr, comelnya si Ariff. Tapi, memang sgt mencabar nak ambik gambar budak2 ni. dia tak mau duduk diam..huhu..

jemput join contest i yek
Shawl & Blog Badge Percuma!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pirate yg comel...
hehehhee.....

Hanz said...

lor..dah nama pun pirate takkan ariff nak sengih kut..nanti tak macho-lah mama..hehehee.. ;P

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

so sweet la lil ariff, now balqis pun dah susah no nak snap pic dia ada je alasan dia tak nak bergambo...nak snap pic budak2 ni kena banyak2 bersabo kan

nur said...

mak aii.. begitu sekali susahnye.. goodluck anyway
ALL IN ONE

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

good luck yew...si adam pun mcm tu jugak. susah giler nak amek gambO. huhuhuhu

mama rifQy said...

iQY PON SAME..ssh nak snap gambo senyum!! asyik2 buat mulut muncung!!

Liza said...

Hehe.. Arief dah tak larat bergambar.. Kalo jadi kids photographer lagi lah kan?

mummy_ayu said...

memang pun...susah tul nak snap pic kids nie...kena tunggu diaorang ada mood but kita plak yg kengkadang tak ready...adventure tul..

LYaFRINA said...

gud luck tomeii..

samala dgn asya, skarang dh ssh nk suh senyum . kalo kecik dulu, kata jgn senyum pon senyum..hehehe

mama_umar_maryam said...

pirate cute!! betullah mz,rase eeeii ceptnye besar..dulu2 baby dok diam je golek2 atas tilam..skg..huhu

cikpia said...

omaigod cutenyer!!!!

good luck kak mama!!!

ibuayahdamia said...

wahhh..anak2 ayu makin besar makin suka bergambar..ekekek

ann @ hatiberbunga said...

sgt setuju.
Asyraf pun SANGAT SUSAH nk suruh bergambar skrg ni..
dulu2 time baby, lagi senang, rasanya..huhu..

Adyshariz said...

masalah negara dh melanda korang gak..hehe, kalau takde mood camtu la, btw cute je baju tu

[-suziey-] said...

last pic cantik..hiks..comel jek lil pirate

ummi sofiyyah said...

hehe...cute...gud luck.. lil arif!!

ummi sofiyyah said...

hehe...cute...gud luck.. lil arif!!

Em's Family said...

pirate tengah buat keje lah mama.. tu yang tak de time nak posing dulu

tiefazatie said...

aiseh..sis..macho la last picca nie..hihi..aah..ssh dh nk tg ariff senyum nie..isk2..

ardinihumaira said...

pernah dengar seorang ibu berkata: eh anak aku dah besar ke? kenapa aku tak perasan eyh? lalu si suami menyentuh dahi isterinya... awak tak sihat ye?

hehe.. itulah mama hani.. ;p

EiJa ZaQuaN said...

pic arif ni pun dh cun..sama la ngan my son..sikit punye payah nak amik gmbr dia skrg..tp dia sibuk nak amik gmbr kita pulak..huhu

. . . h u s n a . . . said...

sangat! comellll!!! hahaha ..

Fatin a.k.a. Aten said...

gambar candid pun cantik la MZ.. 2nd pic tu cute.. =D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails