Monday, 30 July 2012

2 tahun 7 bulan kita bersama

..
bersama bermula 28 Jan 2012, berpisah pada 28 July 2012...so betul2 genap 2 thn 7 bulan..patutnya max limit ialah dec ni..

me dh selamat pun remove implanon kat lengan kiri me..me buat kat KBM..
ongkosnya...
total RM179.30


prosedurnya, doctor cucuk ubat bius kat bahagian lengan me, then dia toreh buat bukaan kecil then dia korek2 and tarik kuar benda tu..nampak mcm salur plastik panjang ala2 btg mancis ajer..tak sakit sbb bius, lps abis bius, rasa sakit mcm luka lah...now dh ok :)

kalau nak psg yg baru, kosnya RM800 kat KBMC..kat UK me pasang free ajer
kalau tak preggy by Dec 2012, me nak psg balik Jan 2013 Insya Allah--so nak kena menabung ler gamaknya :)

me siap tanya Dr Lily (KBMC) mcm mana cara2 nak dpt baby girl, so dia ajar cara kiraan from ovulation day tu and nak kena guna feminine wash gak utk jdkan V berasid sebelum ehem2 rasa mcm nak try lah gak tips tu sbb scientific based kan, tak salah mencuba..me tak kisah pun kalau dpt boy or gegirl cuma sbg manusia biasa sbb dh ada 2 boboy so teringin nak shopping dress utk baby girl sendiri heheh :)
salam 10 ramadhan uolls!!

 

13 comments:

Chekgu Azrine said...

ada calendar cina MZ.. u can refere there.. rasanya ramai yg berguna.. dengan izin Allah.. berjaya..

Huda said...

Usaha MZ jangan tak usaha, shopping barang baby girl memang menyeronokkan, i dah ada sepasang, memang happy la..

Mama Adam said...

wahhhh.... planning utk baby la pulak :)

Eliss Mie said...

oh kena cepat2 laa productionya yer :) semoga dpt baby girl lepas ni.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

alhamdulilah ila dah ada sepasang.. ila tak penah pkai implanon

Em's Family said...

by the way, just wondering, kenape bile january if you tak conceive u nak pakai implanon balik? sorry for asking..

Peri PiA said...

insyAllah,Amin

doakan dpt baby juge ye

2010 eh MZ?Heheh

Nafisa81 said...

teringin nak pakai implanon tapi pd masa yg sama teringin nak gayakan anak pompuan...

transformed housewife said...

insyallah. Amin.

AyuArjuna BiGoshh said...

gluck beb :)

Iela Fazielah said...

mama MZ..ila ada tanya kat LPPKN. harga nak pasang implanon br rm280 je... kalau remove rm100 je.. plan nak pasang tp takut xserasi dgn badan

Nana said...

nak buang pon mahai juga eh
saya plan nk pregnant gak
pas operate nnt

Ah Win said...

assalam,
boleh tahan juga kos nak buang implanon tu.

pengalaman saya di klinik biasa je.
doktor guna local anaesthetic.
kos semua RM60nett.
doktor suruh datang semula dalam masa seminggu utk remove stitches...tp masa luka tu heal dlm 3-4 hari..benang tu pun dah 'lokoh'
so tarik je gitu.
Alhamdulillah, 3bulan lepas tu pregnant.
InsyaAllah lepas bersalin ni...dah try gi klinik LPPKN lah pulak..sbb nampak kosnya rendah aje berbanding swasta

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails