Saturday, 21 July 2012

Sahur | antara nostalgia, kenangan dan kehidupan sekarang

..
 entry mood ramadhan sempena 1st day puasa :)

masa kecik2, memang 'benci' nak bgn sahur sbb ngantuk and then kena paksa mkn kan..tapi mkn gak sbb arway ayah garang so anak2 memang wajib mkn time sahur...then lps jer siap mkn terus masuk selimut balik and zzzzzz
arwah ayah plak memang mkn beria2 utk sahur --rahsia arwah ayah relax jer time siang ari pun..kira cukup tenaga sepanjang ari..

then time bujang2, time menyewa dgn kwn2, time sahur malehnya nak bgn..kdg2 bangun minum air ajer, tp memang bgn gak lah...kdg2 bgn sedey ajer sbb tak de apa2 pun nak dimkn hehhe kalau kat kg memang mak akan msk beria2 utk sahur sbb nak bagi anak2 lalu mkn sahur

time dh kawin ni...ha, sbb mr hubby memang wajib mkn sahur, me beria bgn masak nasi, msk lauk2 simple like daging goreng etc etc
and 1st day ni zharfan try puasa --td pun dia mkn sahur tp sikit ajer lah, last2 dia mkn roti and milo

salam ramadhan al-mubarak!
uolls msk2 ker utk berbukak? me rasanya nak terjah bazar ramadhan heheheh

 

5 comments:

Em's Family said...

i still mengada anda pengawasan ibuku.. dah duduk dekat kan ;)

Chekgu Azrine said...

Blm ada idea nkmsk apa utk berbuka..huhu

zacky786 said...

slmt b'pose ~

BeloG MTT said...

Kisah zaman dulu katop yer. Rindunya lah kan nak kembali ker zaman malas bermalasan. :P

Selamat berpuasa ! :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila nak masak ayam lemak ciliapi kiki bawak umh mil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails