Sunday, 8 July 2012

Movie review | The Amazing Spiderman - siyes besh!

...

tak tercapai hajat me & mr hubby nak tgk 8 jam sbb movie tu utk 18 thn ke atas, so mana nak letak my 2 boys, so we end up watching spiderman kat tgv wangsa walk pukul 4.30 ptg semlm..full house wpun 2 panggung serentak menayang movie tu..and hampir setiap jam ada screening/tayangan tu!!

jln citer mula2 tu agak slow sbb berkisar pd kehidupan peter parker masa kecik, then kat high school..byk bermain dgn emosi..

heronya kurus bebenor...sbb dh biasa tgk series movie yg sblm ni heronya muka bulat and tak kurus kering :p
 hero & heroin

heroinnya bawa watak Gwen, comel orgnya, anak ketua polis NY...ending sedey gak sbb ayah Gwen mati...watak jahat dlm filem ni ialah Doktor yg juga kwn ayah peter...
ada gak scene2 lucu , cthnya masa fighting scene kat library :p and of course aada few babak kissing2 antara peter and gwen :p zharfan tutup mata masa scene2 tu hehehe

memang puas ati lah..lama gak movie ni, lebih 2 jam (rasanya 2 jam 10 min gitu lebih kurang)

so saper2 yg lom menonton, sila2 memang tak rugi ahh esp kalau memang peminat setia series movie ni (yg sblm2 ni lah)..

me bagi 4.5 out of 5 star rating :) terbaekk :)
 

5 comments:

Ardini Humaira said...

cantiknye herioin cite ni kak.. tengok mata dia tu.. kenannye dni :D

me suya said...

Suya pun ke Wangsa walk semalam. nengok filem 8jam.. takde jodoh jumpa mz.. hehehehe :)

Pisyek Kumar said...

ingatkan teruja tengok orang kissing. xD

mama tisya said...

mmg best..lg best sbb kita dpt free

tiefazatie said...

bets kan sis!hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails