Friday, 6 July 2012

Makan2 & shopping2 @USS | berapa total kos MZ spent?

...

sajer nak tepek pic - ni entrance USS


masa ptg 1st day tu, sbb kami lom masuk dlm USS, so kami cuci2 mata--then MZ terus tershopping kat souvenir shop kat tepi entrance USS..nama kedai ni That's A Wrap, outlet USS Store gak..in fact,kalau beli2 brg2 yg bulky dlm USS, kita boleh collect kat sini lps dh abis ronda2 dlm USS utk convenience lah

MZ posing dpn souvenir shop


 kat sebelah That's A Wrap ni ada Hershey's Store...and kebetulan ada maskot, so kami pun posing2 lah :)


ni hasil rembatan MZ utk hari pertama--abis 63SGD ni..t-shirt utk my kids tu, sbb beli dua t-shirt so dpt free one adult t-shirt (utk MZ ler)..memang promo ni sama jer kat mana2 souvenir shop dlm USS ie buy 2 free 1 t-shirt--harga brg2 ni ada kat resit kat bwh

MZ beli key cain & FM (metal)

ni tempat mkn kami utk dinner mlm tu...nama jer Malaysian Food Street tapi mcm Chinese food court--ada 3 jer stall yg ada tanda halal ie yg jual nasi lemak and nasi beriani (mamak)..mr hubby tak lalu nak mkn sbb nampak sgt kecinaan :p...MZ, sbb ada tanda halal (memang dh buat research awal), so MZ beli and  share dgn zharfan mkn nasi beriani (rasa so-so ajer, mcm yg instant ajer)...

ni tempat lunch kami masa dlm USS..ni cafe ni nama Goldilock (halal), kat dlm far far away...ada sebab tau kenapa MZ beria2 beli lunch kat sini..........

ni USS store yg mana MZ shopping lagi souvenir sblm kuar dari USS tu..tapi beli keychain+FM ajer lah sbb nak bagi kat adik2 MZ

ni resit2 nya

 ni resit hasil rembatna MZ kat USS (masa 2nd trip shopping souvenir)--total 23.70 SGD, kalau convert = RM59.25

ni MZ beli toys utk zharfan & ariff, ie toys transformers yg kecik2 tu (dua bijik)

ni resit yg MZ beli pic yg diaorg jual lps diaorg snap kan -ala2 instant studio pic..masa kat dlm Madagascar tu
haa..ni resit MZ shopping souvenir masa 1st day tu...t-shirt yg MZ dpt free tu harganya 29.90 SGD tu..


ni resit2 mknn yg kami beli sepanjang cuti2 USS

nilah resit masa beli mknn kat Goldilocks (fast food restaurant)...MZ cuma bya 2 SGD!! sebabnya MZ dpt meal voucher 40 SGD (part of pakej cuti2 USS tajaan PTS), jimat2 :)

ni resit nasi beriani yg MZ mkn kat Malaysian Food Street--kat luar USS ie sebelah entrance USS ajer pun

ni resit kami mkn kat food court kat Harbour Watrefront ie tempat naik/turun bas Aeroline tu...stall nya nama Nsia Padang

tadaaaa nilah yg MZ beli masa mkn kat Goldilocks @Far Far Away..ni set kanak2 MZ amik ayam goreng 3 set and nugget 1 set...total 4 set..satu set bekas termasuk mknn harga SGD 9.90..puas ati MZ..ingat nak bagi gak kat my lil niece as souvenir...siyes bekas ni sgt cute and besar sizenya!!!!!!!!!!

total yg MZ spent sepanjang 2d1n cuti2 USS...

  • well, tix bas Aeroline total RM640 - PTS bayar
  • 2d1n hardrock hotel = approximately 400 USD (ie lebih kurang RM1400-MZ check kat website)- PTS bayar
  • entrance tix USS (termasuk meal voucher 40 SGD and tix masuk muzeum harga tix 10SGD) = approximately 400 SGD (ie RM1k lebih kurang)- PTS bayar  
(mz pegi ni time weekend peak season, so tix mahal)
  • MZ cuma kuarkan duit poket utk duit mkn2/minuman and souvenir..total MZ spent 180 SGD duit MZ sendiri (approximately RM450)

siyes, percutian yg sgt manis, sgt besh, fun, enjoyable..syukur Alhamdulillah

TQ PTS!

 

14 comments:

Huda said...

Wah untunglah bertuah badan!

Eliss Mie said...

byk jugak nak kena keluar yer. tapi kalau pegi kitorang tido rumah tamu uitm jhr jer laa nampaknya, rm5 jer sekepala :p

Hanim said...

Bekas ayam goreng tu mmg comeyy....nak..nak..

AyuArjuna BiGoshh said...

best dan berbaloi :)

laskar pelangi said...

Bestnya dapat pergi sana...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnya biler semua ditaja kan so duit poket leh beli cerderhati...

mama tisya said...

mmg untung byk..bw duit soping je....cantik gk fm metal tu..aritu tkde jmpa lak...bj ts uss dpt free , kita dpt yg utk child...mmg bdk2 suka bekas mkn woddywoodpecker tu..cute kn

Syima Emi said...

serius best kan akak.. saya tak pernah lagi sampai singapore. will be my next wish..

Ezna said...

untunglah badan..!!

Chekgu Azrine said...

bestnya..serius jimat MZ!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila rasa yg paling last best dpt makan dapat bekas makanan as souvenior

farahana said...

bestnye... jemput MZ join giveaway ni. :)
http://farahamzah.blogspot.com/2012/07/my-1st-giveaway-dari-mamarissa.html

Oyis said...

pendek kata x de kurg2 RM 3 - 4 ribu x lehgi la USS ni bwk anak2 huhu... thanks for sharing the price. bole la buat simpanan dari skang

tiefazatie said...

wah..murah tue..hee..

comel gle bekas mknn itu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails