Monday, 2 July 2012

Teringin tapi terasa belum mampu | semua pompuan suka benda2 yg cun kan...

..
 ari tu me cuci2 mata kat Fb tudung fareeda...siyes berkenan dgn tudung 3 layer..tapi tak sure ada ker tak saiz M (kalau size S rasanya tak cover dada)

pic ni me amik dari FB fareeda

model yg sgt jelita and tudung yg sgt cun (yg ni harga RM260 kalau tak silap sbb set dgn brooch tu)..teringin me nak beli cuma rasa byk priority lain :p

then bila check harga tudung2 tu...mak aih...paling murah pun dlm RM160 sehelai..yg latest design harga RM260 sehelai (set dgn brooch)...siyes agak mahal bagi me yg berpendapatan cukup2 mkn( mkn gaji daaa)..memang me tau tudung fareeda dipatentkan so may be that is one of the reasons harganya mahal kot and memang design pun sgt2 cantik and trendy

ada gak me nampak tudung 3 layer yg bukan brand Fareeda tapi biasanya tak secantik yg ori lah :p even yg tak ori pun, ada sekali tu me tanya harga (kat booth2 kat carrefour), mak aih, harga RM100 gak sehelai...

tudung2 me average harga biasanya bawah RM60 lah...even bawal2 yg cun (yg latest pun), harga RM55 -RM60 bawal pelangi yg 3 tone dgn sulam2 atas kepala tu--kalau beli kat kelate lah..tapi bawal ni time dtg mood maleh nak iron memang lecehlah nak pakai..

note : nak try cari tudung 3 layer yg affordable ie bwh RM100 lah bajet me :p
kalau ada duit lebih nak gak try beli tudung fareeda 3 layer ni wpun sehelai...cian MZ :(
 

26 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mmg cantik, tapi kalo dapat yang labuh sikit mesti cun, sbb kalo pendek hubby selalu komplen...pakai shawl pun mesti cover haq bahagian depan tu...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

cian kat ila jugak.. telan air liur jela

Gieyana said...

Sy kurang minat sket Fareeda nie..kalau ada pon beli Ariani jer..tu pon pakai ngan bj kurung g opis..yg lain lebih suka pakai shawl..✗ yah ion2..:)

mama_umar_maryam said...

ade design die yg cantek,ade yg x..honestly pd zt , prefer utk spend for shoes / sandal yg selesa dari tudung rm200 ke atas ;)

Chekgu Azrine said...

tot nak try sehelai tudung fareeda utk raya..

Aku Ibu Muda said...

kt butik2 dpn wakaf che yeh ni byk tdg 3 layer gini MZ...below RM100 gak yg sy tgk..

Huda said...

saya pun takde tudung fareeda ni..kot ada rezeki selai pun jadiklah kan, buat kenangan, hehe

Mooniqueen said...

Samolah kita...asyik cuci mata kt fb je tgk Fareeda... Nak beli original idak mampu lagi... Tapi kalau dapat rembat selai dua buat raya best jugak ni...

Pusat Bahasa Pelangi said...

sayang duit kan beli mahal2..tapi sayang2 pun berderet juga FAREEDA ni kat rumah...HUHUHU..tak pe..beli selai buat ubat kata org tua2..

Myvitrd said...

Pernah tanya dengan wife tudung fareeda ni murah ke.. sekali dia cakap mahal.. beratus ringit sehelai.. dah lama isteri teringin.. insyallah ada rezeki raya nak belikan satu.. :-)

transformed housewife said...

kalau sy pun rasa RM260 tu mahal. Yelah kita byk lg keno bayar. Beli baju2 ko anok2 pun tok sampai beratus2.

imaninarafizal said...

kAWAN SAYA ADA JUAL 60 HINGGIT JE 3 LAYER SIAP ADA NNTI SAYA EMAIL GAMBO KAT AKAK YE

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sy beli kt kawan sy jer .. sehelai RM55 jer .. ada FB dia nanti sy bg link https://www.facebook.com/epit.orange

Iela Fazielah said...

betulla kak...ila pun minat gak kat tudung fereeda ni...tp tulah..mahal giles.... tp ingt nak smbar kat 1 utk pakai raya...stat kumpul duit dr skrg...huhu

lov-note said...

hish mhlnyer.. tp mn yg mmpu tu sronok la ye..

lov xpena g pakai tudung yg rege ratos2 ni...huhuh

tp mmg cantek..

Mama Zharfan said...

@Aku Ibu Muda : masalahnya me dh lama tak kelik kelate..:(

Mama Zharfan said...

@imaninarafizal : jgn lupa email tau. i nak beli ni heheh

Mama Zharfan said...

@Nurul Diana@Mama Adam Aidil : tq for the link..i dh usha2 tadi, kena add fren dulu ler nampaknya

mamaRIFQY said...

mz! kwan opis na pon ade jual..terpulang pd customer nak kaler ape..

Ezna said...

Cantik...tpi kalau RM200++ err err i nak guna untuk gi spa.Hehehe...

Nana said...

huhu xgamak rasa nk bli tudung rege ratus2
seb baik tak minat tudung awning gini
kita pakai tudung pasar malam je mz hehe
bawal 2 tone baru 15 henget

tiefazatie said...

aiyak..mahal tue

mama tisya said...

cantik tudun2 layer fareeda ni tp rege tu yg tk tahan...kita ada 1 yg ala2 fareeda tu pn org bg

JaSmIn said...

salam cuba tgok kt link ni.tudung fareeda celup murah2 sama je ngan fareeda alah sape yg tau kan he3 cubala byk warna cantik2 https://www.facebook.com/atikaart

Lydia said...

Assalamualaikum,

Jemput visit facebook Hijab by Jentayu..

Kami menawarkan pelbagai jenis tudung yang memang cantik pada harga yang menarik..siap ada harga istimewa jika membuat belian yang banyak

Salam ber-cantik-cantik, iklas dari kami, Hijab by Jentayu

fairuzia azmi said...

Tudung fareeda design mmg lawa.suka tgk color combination tudung tu sume. Tp i xpakai tudung jenis camtu sbb suka shawl. I beli kat sini www.myvalorem.com bykla tudung mcm fareeda tu..tgh sale ..pergila tgk website tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails